04-04-08

Review : All Star Superman TP vol.1

Image Hosting by PictureTrail.com


De All Star-reeksen zouden moeten het antwoord van DC zijn op Marvel’s Ultimate-titels. Verwacht echter geen hervertelling van de oorsprong van Superman maar Morrison’s persoonlijke visie van deze superheld waarbij hij toch met de nodige eerbied omgaat met de rijke voorgeschiedenis die nu toch al 70 jaar omvat. Mijn enige kennis is wat ik nog weet uit de Superman-films en de serie “Smallville” (my guilty pleasure ). Aangezien ik geen enkele Superman-comic gelezen had vreesde ik wel dat ik door mijn onwetendheid het één en ander niet zou begrijpen maar dit bleek uiteindelijk geen probleem te zijn.


 

Image Hosting by PictureTrail.com

 



Hoewel de zes comics die in deze bundel vervat zijn deel uitmaken van één verhaallijn (Lex Luthor lijkt uiteindelijk toch de ondergang van Superman te hebben veroorzaakt) kunnen ze elk als een afzonderlijk verhaaltje gezien worden. Deze balanceren tussen nostalgische onnozelheid en verhaaltechnische genialiteit met zeer krachtige interpretaties van de hoofdpersonages . Ik had Superman nooit echt als een interessant hoofdpersonage gezien maar eerder een ééndimensionale saaie do-gooder (die behalve tegen kryptoniet) onoverwinnelijk is…maar wat Morrison hier neerzet maakt mij echt enthousiast, zelfs in die mate dat ik de bundel onmiddellijk herlezen heb, waardoor details die me in een eerste lezing ontgingen werden opgepikt.


 

Image Hosting by PictureTrail.com

 



De rijkheid van dit boek komt natuurlijk ook voort uit de magische tekeningen van Quitely die een zeer moderne fantasierijke wereld neerzet met een soort futuristisch Metropolis die toch zeer klassiek aanvoelt. (het deed me soms aan Moebius denken) MAGISCH !

Volume 2 is aangekondigd voor augustus. Normaal zou deze serie beperkt zijn tot twaalf issues.


Image Hosting by PictureTrail.com

 

 



09:15 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, spiff, review, superman |  Facebook |

16-01-08

Review : Welcome to Tranquility



Al een tijdje volg ik onbewust het werk van schrijfster Gail Simone.

Het begon allemaal met de tv-serie "Birds of Prey". Het was toen nog in mijn soap-junk-periode, toen ik via allerlei download pragramma's massaal tv-series binnenhaalde en ze één voor één verorberde. Lang heeft de serie het niet vol gehouden. Ze werd na één season al gecancelled. Een beetje onterecht, there's worse shit on the telly, maar ja ...

Op die manier ben ik de comic-reeks "Birds of Prey" beginnen te volgen en zodoende leerde ik het werk van Gail Simone kennen. Het is een leuke en entertainende run met de gebruikelijke hoogtes en laagtes. Niets echt speciaal. Zelfs haar ander werk zoals Gen13, zijn leuke series maar nooit echt om het van de daken te roepen. (Q = 65%) Het feit dat een vrouw, spandex avonturen voor een dominerend mannelijk publiek, vind ik bewonderingswaardig en een plaatsje op mijn bescheiden blog waard. Opletten met sexisme & wat ik zeg is de boodschap want ze heeft een hele hoop stevige en trouwe fans. Bij deze behoed ik me al voor een mail-box vol verscheurde BH's (ipv boze nootjes, is al wat leuker om te krijgen, me dunkt) ;o)

Nu echter:
Welcome to Tranquility steekt er met kop en schoulders boven uit. Ook al had ik in het begin het gevoel dat Gail met enthousiasme de reeks "Eureka" gezien had, geen enkel moment hield het me tegen met verder lezen. Tanquility, een stad vol met bejaarde superhelden, wiens ontstaan eigenlijk de clue vormt van het eerste deel. Een ganse hoop nostalgie, typische american sub-urb setting (Little boxes on the hillside, little boxes made of ticky-tacky..., and they all look the same - Malvina Reynolds), een uitgebreide waaier van hedendaagse en golden-age superheroes, een moord & een pak intriges ... meer moet een mens niet hebben.

Volgens mij een dikke aanrader !!

Who-the-f...k-is-...:
"Gail Simone is an American writer of comic books. Best known for penning DC's Birds of Prey, she is the writer of Welcome to Tranquility and All-New Atom and recently became the first female ongoing writer for Wonder Woman. Simone is also the writer of DC's 2005 Villains United limited series (part of the lead-in to Infinite Crisis), and its spin-off, the limited series Secret Six. Other work by Simone includes a run on the Superman title Action Comics, a brief stint on The Legion, and a Rose and Thorn limited series at DC Comics. For Oni Press, Simone wrote Killer Princesses with co-creator and artist Lea Hernandez, Gus Beezer specials for Marvel Comics, and a recently-announced revival of Gen¹³ for Wildstorm."

Schaamteloos gecopyed van Wikipedia.

Enjoy !!


 



 

13:15 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, wildstorm, sodacomics, review |  Facebook |

15-01-08

Review : Wanted

Image Hosting by PictureTrail.com

Één van die Britten die het mooie weer maakt bij Marvel en DC is Mark Millar. Zijn eerste succes was zijn overname van “The Authority” van Warren Ellis. Kort daarna ging hij naar Marvel waar hij de auteur werd van Ult. X-Men, Marvel Knights Spider-Man, Ult. Fantastic Four en het fantastische “The Ultimates”. Hij was dus voornamelijk met het materiaal van anderen aan het werk. In 2004 veranderde dat met de op de oprichting van Millarworld. Deze maatschappij verzamelt al Millar’s eigen creaties voor comics, televisie en films. Het eerste teken van leven hiervan was “WANTED”, dat in 2005 in een prachtig uitgevoerde trade uitkwam en waarvan er een verfilming aankomt (B = 25 juni, NL=21 augustus).

Wesley Gibson’s leven is een zootje. Hij is een hypochonder, hij heeft een klotejob, zijn vriendin bedriegt hem met zijn beste vriend… Op een dag krijgt hij de kans om een totaal ander leven te hebben als de ultieme killer. Zijn vader, een superschurk, (die hij nooit gekend heeft) is namelijk vermoord en in zijn erfenis staat dat zijn zoon het fortuin krijgt als hij in zijn voetsporen treedt. Wat volgt zijn de meest geschifte opeenvolgingen van gebeurtenissen vol subversieve satire, spanning, sterke dialogen en onverwachte wendingen… dat eindigt met een welgemeende “fuck you” in het gezicht van de lezer. Het verhaal zit vol personages die eigenlijk knipoogjes zijn naar bekende comics zonder dat ze hierdoor inferieure copieën worden. Ook zag ik er referenties naar “Watchmen”, “The Matrix” en “Fight Club” in.

Image Hosting by PictureTrail.com

Het is sterk van Millar dat hij het (voorlopig ?) bij dit ene boek laat want als lezer doet het pijn om afscheid te nemen van de personages die zo goed ontwikkeld zijn. Ook zijn er enkele elementen uit het verhaal waarop je zou kunnen verder bouwen. Het tekenwerk is S.U.B.L.I.E.M. C.G. Jones geeft het geschifte verhaal zo getekend dat de lezing het bekijken van een cinema-film bijna evenaart. Schitterend !

Image Hosting by PictureTrail.com

Wanted” is een boek die op de lijst “verplichte literatuur” voor comic-liefhebbers moet staan. Toen ik het verhaal uitgelezen had vroeg ik me echt af hoe ze hier in godsnaam een Hollywood-adaptie van gemaakt hebben. Zo is één van de personages een wezen die gemaakt is uit stront en mensen met zijn excrementen de dood injaagt. Ook is het verhaal nogal immoreel, aangezien de held een superschurk wordt die, om zich af te reageren, af en toe verkracht of onschuldigen neerknalt, en er wordt serieus wat afgevloekt en geprovoceerd. Ik heb de trailer bekeken (zie hieronder) en nu weet ik hoe ze het gedaan hebben…. Het heeft bijna niets meer met het boek te maken. Je kan gerust die trailer bekijken, je zal er niets van de comic in terugvinden. Tja…

Malkavian heeft in het verleden ook al een review geschreven over Wanted. Lees deze ook nog eens en kijk of Wanted echt zo goed is. *klik*



 

12:01 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (3) | Tags: comics, review, spiff, wanted, topcow |  Facebook |

14-01-08

Review : Fury (Max)

Als beginnend comiclezer is de eerste schrijver die extra mijn aandacht trok toch wel Garth Ennis. En dan voornamelijk door The Boys. Politiek incorrect, rauw, geen hand voor de mond nemend en een bulldog die een bepaald bevel uitvoert. Daarom ook dat ik, nadat ik besloten had om mijn kennis van comics uit te breiden, ervoor gekozen heb om verschillende van Ennis' werk te lezen. Preacher en Punisher MAX staan nog op het programma. Fury MAX (TP) hebben we echter zonet gelezen.


In 'FURY' toont Ennis ons het verhaal van een overbodig geworden Koude Oorlog veteraan. Hij heeft een postje gekregen bij het nieuwe S.H.I.E.L.D. dat tot zijn grote ergernis politiek correct en om het met zijn eigen woorden te zeggen "pussy" is geworden. Met heimwee kijkt hij naar het verleden waar hij zich het beste voelde in een situatie van constante oorlog. Wanneer een oude tegenstander (Rude Gagarin) voor een nieuw conflict zorgt door letterlijk een oorlog te veroorzaken begint hij terug met wat hij het beste doet - doden om een groter kwaad te verhinderen.

Net als in "The boys" is er genoeg zwarte humor, politiek incorrecte dialogen en met bloed overgoten geweld. Allemaal prachtig gedetailleerd weergegeven door de potlood van Robertson. Vooral zichtbaar bij de grote confrontatie tussen de groep Fury en die van Rudi. Ik kan echter niet uitsluitend positief zijn over de comic. Fury zijn neefje als slappe side-kick begon mij toch te irriteren naar het einde toe en draagt eigenlijk niets bij tot het verhaal. Ook de reus Fuckface vond ik een beetje een vreemde toevoeging, hoewel het voor één memorabele scene zorgt.

Al bij al ben ik toch meer dan te spreken over deze TP. Over de kleine minpuntjes kan ik meer dan gemakkelijk heen kijken en ik kan niet anders dan besluiten dat Ennis mij verder tot fan mag rekenen.

Enjoy

 

Geschreven door UGH

Wil jij ook jouw mening kwijt over een bepaalde comic die gelezen hebt. Stuur dan zeker je review naar mij. Malkavian[AT]Malkavian[.]be

 

12:11 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (1) | Tags: comics, review, ugh, fury, max, marvel |  Facebook |

11-01-08

Civil War Reviews Deel 7

Deel 7 door Spiff

Civil War - Iron Man

Image Hosting by PictureTrail.com Image Hosting by PictureTrail.com

Deze verzameling bevat het volgende :

Iron Man/Captain America : Casualties of War (Gage/Haun)
Dit speelt zich af na een dramatische confrontatie tussen de pro –en de contrapartijen uit de superheldengemeenschap (zie Civil War #4). Iron Man en Captain Amerika spreken hierna in het geheim af als laatste poging om toch tot overeenstemming te komen voordat alles nog verder uit de hand loopt. Dit zijn 40 pagina’s gevuld met gepraat tussen Steve Rogers en Tony Stark. Ze overlopen hun persoonlijke motivaties om aan te tonen waarom ze de pro –of contra zijde steunen. Tony Stark, weet uit persoonlijke ervaring dat niet iedereen altijd even betrouwbaar is met superkrachten. Hij ziet vooral de praktische realiteit. Steve Rogers is een idealist die het vertrouwen in zijn regering is verloren.
In tegenstelling tot de hoofdbundel krijgt Tony wat meer kans om zijn drijfveren uiteen te zetten. Hij haalt herinneringen uit het verleden boven om Steve te overtuigen die op zijn beurt hetzelfde doet.
Dit is zeker een waardevolle invulling die had mogen ingelast zijn tussen deel 4 en 5 van de hoofdbundel. Een beetje spijtig dat ik het achteraf gelezen heb. Het voelde wat aan als mosterd na de maaltijd.

Image Hosting by PictureTrail.com

Iron Man #13-14
(Knauf/Zircher)
Iron Man is een serieus geval apart. Eigenlijk is hij een wetenschapper/slimme zakenman maar aan de andere kant is hij door zijn Iron Man-harnas deel van de supermensengemeenschap terwijl hij eigenlijk geen paranormale eigenschappen heeft door bijvoorbeeld gebeten te zijn geweest door een kakkerlak of zo. Hierdoor staat hij in het registratie-debat in 2 werelden tegelijk, dat van de gewone en dat van de supermensen. Het is een unieke positie die natuurlijk bij hem ook wat twijfels teweeg brengt. In deze twee deeltjes zien we Tony als iemand die eigenlijk niet zo zeker weet of registratie wel zo goed is maar er wel van overtuigd is dat het de beste keuze is voor de toekomst van gemaskerde misdaadbestrijders. In de realiteit zou dit ook een logische keuze zijn, daarom is het een beetje spijtig dat degenen die pro-registratie zijn in de meeste bundels worden afgeschilderd als fascisten waarvoor geen middel te ver gaat. Hier zien we een toch wat genuanceerder beeld. Ook is het wel interessant om als niet-Iron Man-lezer te weten te komen dat Iron Man onlangs iets gelijkaardigs als het Stamford-incident heeft mede-veroorzaakt maar gelukkig voor hem heeft zijn regering dit in de doofpot kunnen steken.
Er zitten ook wat elementen in die te maken hebben met lopende Iron Man-avonturen maar dat stoorde me niet echt. Als ik al niet zoveel reeksen volgde zou ik hierdoor zelfs zin krijgen om deze ook te volgen.
De tekeningen van Patrick Zircher (zie ook “Cable and Deadpool”) vond ik zeer sterk.

Image Hosting by PictureTrail.com

Civil War : The Confession (Bendis/Maleev)
Bendis en Maleev hebben niet alleen de proloog (Illuminati) gemaakt voor Civil War maar ook de epiloog in de vorm van “The Confession”. Als er wel iemand iets op te biechten heeft dan is het Tony Stark wel. Steve Rogers is van het begin heel duidelijk geweest maar Tony heeft toch het één en ander op zijn kerfstok.
Iron Man is op het eind van de Civil War-cyclus toch bevelhebber van S.H.I.EL.D. geworden. Hij heeft een gesprek met iemand waarvan de identiteit pas op het einde getoond wordt. Hij tracht zijn daden te verantwoorden maar geeft toe dat hij niet gelukkig is met hoe alles is moeten gebeuren alsook zijn verantwoordelijkheid hierin.
Het tweede deel is een emotionele aanval van Captain America tegen Iron man waarin hij hem beschuldigt al zijn principes verloochend te hebben en in zee te zijn gegaan met dezelfde mensen waar ze vroeger tegen streden.

Deze ganse bundel, praktisch volledig gevuld met gesprekken, is duidelijk een poging tot rehabilitatie van Iron Man maar ik denk dat dit onmogelijk is gemaakt door zijn acties gedurende de Civil War. Hij is geportretteerd als een corrupt ventje die zelfs de grootste schurken inzette om zijn gelijk te halen. Nogal moeilijk om dat dan goed te proberen praten, zelfs al heb je nog zoveel gelijk.

Image Hosting by PictureTrail.com

Na het lezen van deze Civil War-bundels is me alvast duidelijk geworden dat deze gebeurtenissen enorme gevolgen zullen hebben voor de meeste Marvel-reeksen. Het Marvel-universum zal nooit meer hetzelfde zijn. De hoofdrolspelers komen er allemaal uit als slachtoffers waarvan sommigen enorme emotionele littekens hebben opgelopen. Het was uiteindelijk één grote tragedie met een open einde.

Captain America #25

 

Image Hosting by PictureTrail.com

Je moest al op een andere planeet leven om op 7 maart 2007 niet te weten hoe Civil War voor Cap zou eindigen. CNN wijdde er verschillende items aan, het stond op de voorpagina van de grootste kranten, zelfs hier in de Benelux was het groot nieuws : Captain America is dood.
De bewuste Issue #25 verkocht onmiddellijk uit. Sommigen zagen erin een goede investering en kochten meerdere exemplaren ineens waardoor je nu voor een eerste druk het vijfvoudige van de originele prijs mag betalen op eBay. (Ik heb me een tweede druk aan de normale prijs aangeschaft)

Image Hosting by PictureTrail.com

Het is wel een prachtige strip geworden, sterk schrijfwerk van Brubaker. We zien eerst een kort overzicht van de geschiedenis van Captain America en wat hij voor Amerika heeft betekend, wel interessant voor een Captain America-leek als mezelf. Daarna zien we hem op de trappen van het gerechtsgebouw waar hij berecht zal worden maar uiteindelijk door een sluipschutter neergeschoten wordt… De jacht wordt ingezet op de sluipschutter en het eindigt met een zeer straffe wending die je nooit had kunnen zien aankomen. Jawadde… Ik vrees dat ik nu nog een Marvel-serie zal moeten volgen.
Epting’s tekeningen zijn echt zeer sterk. De emotionele gebeurtenissen komen levensecht over bij de lezer. Alleen woorden van lof voor die man.

Een sterk einde van mijn ganse Civil War-avontuur voor mij, hoewel de gevolgen van Civil War nog lang zullen nazinderen in de meeste Marvel-publicaties.





Image Hosting by PictureTrail.com

 



10:45 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: marvel, civil war, spiff, comics, review |  Facebook |

10-01-08

Civil War Reviews Deel 6

Deel 6 door Spiff

Civil War - Wolverine (Wolverine #42-46, Guggenheim/Ramos)

Image Hosting by PictureTrail.com


Hoewel Nitro de massamoord in Stamford heeft gepleegd beseft Wolverine zeer goed dat na Speedball uiteindelijk de ganse superheldengemeenschap tot zondebok zal dienen. Het verbaast hem hoe weinig moeite er gedaan wordt om de echte schuldige te pakken te krijgen en tegen het advies van Tony Stark in gaat hij de superschurk toch achterna. Hij heeft slechts één zaak in zijn hoofd : wraak…maar leert uiteindelijk dat alles toch niet zo simpel in elkaar zit als hij bij aanvang dacht.

X-Men VS Sentinal No. 3 - Wolverine & Shadowcat

Hier wordt Wolverine neergezet zoals ik hem het liefst heb : de eenzaat die er zijn klauwen inzet, hoe pijnlijk het soms is voor zichzelf, de ruwe bolster die af en toe een cafégevecht in gang steekt, een uiterst tragisch figuur zonder dat Marc Guggenheim vergeet hier en daar een streepje donkere humor humor toe te voegen. Heerlijk.

Image Hosting by PictureTrail.com

Het is een sterk verhaal dat zelfs kan gelezen worden zonder enige voorkennis over Civil War. Hoewel sommigen de tekeningen totaal ongepast vinden kon ik de tekenfilmachtige manga-stijl echt wel smaken. Ik zal de Mexicaan Ramos zeker en vast in het oog houden in de toekomst. (voor de euro-stripliefhebbers : Hij heeft met Crisse voor Soleil al 2 albums van “Kookaburra K” getekend) Ook de computerinkleuring vond ik super.

Een aanrader voor zowel de Civil War-volgelingen als de Wolverine-adepten.



14:00 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: civil war, spiff, comics, review, marvel |  Facebook |

09-01-08

30 days of night

Image Hosting by PictureTrail.com


Vandaag komt de horrorfilm “30 Days Of Night” in de vlaamse bioscopen. Naar aanleiding hiervan een bespreking van het boek dat hiervoor de basis vormde.Oorspronkelijk was het een nooit verkocht filmscript maar als strip werd dit de doorbraak van Steve Niles alsook voor tekenaar Ben Templesmith. Uiteindelijk kregen ze een miljoen dollar voor de filmrechten.

Deze drie issues tellende bundel behandelt de gebeurtenissen in Barrow, Alaska, waar de zon tussen 18 november en 17 december niet opkomt. Eben Olemaun en zijn vrouw Stella, die samen de plaatselijke politiemacht vormen, merken allerlei vreemde gebeurtenissen op in de vooravond van 30 dagen duisternis. Een twintigtal vampieren blijken afgesproken te hebben om van Barrow hun Eden op aarde te maken maar nog voor de plaatselijke bevolking dit lijkt te beseffen is het al te laat… Waarschijnlijk zal geen enkele inwoner dit overleven….

Image Hosting by PictureTrail.com

Het is zeer spannend geschreven. Liefhebbers van het zombie –en vampierengenre zullen dit zeker lusten. Niles heeft er voor gezorgd dat de vampieren enorm angstaanjagend overkomen, als gemene, krachtige en bovenal hongerige monsters die geen greintje medelijden hebben.

Het is wel een beetje straf dat een verhaal met zoveel potentieel in nog geen 80 strippagina’s verteld wordt. Ik had soms het gevoel dat ik naar een film zat te kijken waarbij stukjes uitgesneden waren. Had Niles geweten dat hij de kip met gouden eieren in handen had, dan was dit stripdebuut waarschijnlijk langer geweest. Het einde van het verhaal is redelijk teleurstellend, ongeloofwaardig en simplistisch , maar omdat ik spoilers haat zal ik hier niet verder op uitweiden.

De stijl van Templesmith is zo uniek (zie ook ‘Fell’). Het is schetserig met stukjes realisme waarbij altijd één kleur domineert : goud of blauw. Soms zorgt deze manier van werken ervoor dat het niet altijd duidelijk is wat er juist gebeurt in bepaalde actiescenes. Daarom hou ik meer van Templesmith’s werk voor ‘Fell’ dat meer op de sfeer steunt en veel minder op actie.

Het is zeker niet de klassieker die men er nu van maakt. Het tekenwerk is zeer sterk, het concept is zeer goed gevonden maar eigenlijk had de uitwerking beter gekunnen. Hopelijk is de film beter.



Hieronder de trailer die er zeer tof uitziet.



Image Hosting by PictureTrail.com



10:30 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, review, 30 days of night, spiff |  Facebook |

08-01-08

Civil War Reviews Deel 5

Deel 5 door Spiff

Civil War - Peter Parker, Spider-Man (The Sensational Spider-Man#28-34, Aguirre-Sacasa/Medina, Crain, Chen)

Deze bundel bevat 3 verhalen rond Spidey’s ervaringen ten tijde van “Civil War” maar we zien praktisch niets van wat zich afspeelt in de hoofdbundel. Het spitst zich vooral toe op de gevolgen van de ontmaskering van Peter Parker op de mensen rond hem heen. Het is geschreven door Roberto Aguirre-Sacasa, een amerikaan met roots in Nicaragua, die hier duidelijk de emotionele kaart trekt.

Image Hosting by PictureTrail.com

In "My Science Teacher is Spider-Man" volgen we Jordan Harrison, een tiener die Parker als leraar biologie heeft. Tijdens zijn ontbijt krijgt hij te horen hoe zijn leraar de avond daarvoor op T.V. bekendmaakte hoe hij zijn vrije uren invult. Jordan en Peter hadden iets afgesproken onder mekaar maar zal Peter zijn belofte kunnen houden ? Ondertussen is een superschurk, die Spidey niet onbekend is, razend. Hij beseft dat hij Spider-man op 15-jarige leeftijd al had ontmaskerd maar toen niet kon geloven dat die knul werkelijk Spider-Man was.


De tekenaar Clayton Crain, sommigen misschien bekend van Ghost Rider, levert hier echt prachtig werk af, soms bijna fotorealistisch. Hierna volgen de drie deeltjes die samen "The Deadly Foes of Peter Parker” vormen. Chameleon en nog een paar oude bekenden van Spider-Man vormen een team om nu eindelijk eens af te rekenen met onze spinneman. Terwijl Spider-man in een gevecht verwikkeld raakt is zowel Mary Jane’s als Aunt May’s leven in gevaar. Veel van de personages in dit verhaal kende ik niet maar dat mocht de pret niet bederven. Het is een pretentieloos verhaal vol sterk getekende actie-momenten (Angel Medina’s tekenstijl deden me af en toe aan de Belg Crisse denken).


In de laatste drie delen staan de relaties van respectievelijk Mary Jane, Aunt May & Felicia Hardy (The Black Cat) ten opzichte van Peter Parker centraal en hoe zij persoonlijk de ganse Civil War-verwikkelingen ondergaan. Aanleiding hiervoor is een confrontatie tussen Spider-Man en Rhino die voor de eerste bijna fataal afloopt. De manier waarop de wraakbeluste Black Cat uiteindelijk reageert tegen Rhino is verrassend. Sean Chen’s tekenwerk (“Wolverine”, “X-men The End” en “Nova”) is zeer mooi, Felicia Hardy is zeer sexy neergezet…Mmmmm

Image Hosting by PictureTrail.com

 



12:00 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, review, marvel, civil war, spiff |  Facebook |

23-12-07

Civil War Reviews Deel 3

CivWarReview

Deel 3 door Spiff

Civil War - Amazing Spider-Man (Amazing Spider-Man #532-538, J. Michael Straczynski/Ron Garney)

Deze bundel gaat dieper in op de manier waarop Peter tot de beslissing kwam om zichzelf te ontmaskeren, hoe vriend en vijand hiermee omgaat (Aunt May, Mary Jane, Jonah Jameson, Kingpin, ...) en hoe hij redelijk vlug na het steunen van de registratiewet begint te twijfelen of hij hier wel goed heeft aan gedaan. Naar het einde toe wordt het steeds twijfelachtiger dat hij Mary Jane en Aunt May zal kunnen blijven beschermen, zeker als we zien dat Kinpin vanuit de gevangenis een wraakactie plant.

Hoewel ik door het lezen van het hoofdverhaal al weet hoe het verder gaat met betrekking tot de relatie tussen Spider-Man en Iron Man blijft het allemaal zeer boeiend. Ook is dit een essentiële bundel waarin we zien wat er uiteindelijk leidt tot Peter’s beslissing om het zwarte spider-kostuum aan te trekken.

Straczynski is hier in zeer goede doen in deze donkere vertelling met af en toe een sprankeltje humor, stevige actie-scenes en sterke dialogen (waarin Peter eindelijk terug uit de schaduw van Tony komt). Het tekenwerk van Ron Garney is echt top en gelukkig zal hij deze reeks verder illustreren. Hoera !

Image Hosting by PictureTrail.com

Enjoy

 



 

13:30 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, review, spiff, civil war, spider-man |  Facebook |

22-12-07

Civil War Reviews Deel 2

CivWarReview

Deel 2 door Spiff

CIVIL WAR TPB (Civil War #1-7, Mark Millar/Steve McNiven)

Alles vangt aan in Stamford met een uit de hand gelopen confrontatie tussen de New Warriors (een slecht georganiseerde bende onvolwassen ‘supermensen’) die werken voor een reality-reeks en een paar slechterikken waaronder Nitro. Dit leidt uiteindelijk tot de dood van honderden mensen. Hierdoor wordt de superhuman registration act versneld ingevoerd met alle gevolgen vandien.

Aan de ene kant hebben we degenen die pro-registratie zijn onder leiding van Tony Stark. Zij geloven dat dit de logische stap voorwaarts is. Want zeg nu zelf : als er mensen met vernietigende krachten op deze aarde rondlopen zou je dan ook niet liever hebben dat de regering hierop een zekere vorm van controle uitoefent ? Peter Parker kijkt op naar Tony als een leerling naar zijn leermeester en laat zich overhalen om voor de goede zaak zijn identiteit aan het publiek bekend te maken. Aan de andere zijde hebben we Steve Rogers die (met een gezond wantrouwen ten opzichte van zijn regering) gelooft in persoonlijke vrijheid en het recht op anonimiteit voor gemaskerde helden die hun geliefden willen beschermen tegen mogelijke tegenacties van hun vijanden.

Image Hosting by PictureTrail.com


Voor ze het goed en wel beseffen staan ze met getrokken messen ten opzichte van elkaar. Zo worden degenen die zich niet willen registreren behandeld als terroristen en zonder recht van verdediging in een zwaar bewaakte instelling opgesloten (klinkt bekend hé). S.H.I.E.L.D. begint na een tijdje de meest verwerpelijke middelen in te zetten om hun doel te bereiken. Misschien gaat Millar een beetje te ver in de fascistische wijze waarop S.H.I.E.L.D. uiteindelijk begint te handelen waardoor je ondanks de goede bedoelingen van Iron Man en co niet anders kan dan de zijde van de anti-registratie-kant te kiezen.

 

Image Hosting by PictureTrail.com

Wat een vernietigende commentaren dat ik hierover heb gelezen voor ik het begon te lezen. Maar dit valt serieus mee, wat zeg ik… het is zelfs zéér goed. Natuurlijk moet men beseffen dat dit slechts een soort van algemene vertelling is van wat er zich allemaal afspeelde zonder in detail uit te wijden over wat er ondertussen gebeurt met bv. Wolverine, Spider-Man, The Fantastic Four, enz…. want daarvoor moet je de afzonderlijke bundels aanschaffen. Maar zelfs zonder die andere bundels vond ik het de moeite waard. Goed geschreven door Millar, de tekeningen van McNiven zijn fantastisch…. wat wilt een mens nog meer ?

Enjoy



 

16:30 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: civil war, comics, review, spiff |  Facebook |

21-12-07

Civil War Reviews Deel 1

CivWarReview

Deel 1 door Spiff

Als fan van Amazing Spider-Man kon ik niet anders dan Civil War te lezen want er zijn redelijk wat ingrijpende gebeurtenissen, onder andere met betrekking tot Spider-Man in de nasleep van “The Other”.

Road to Civil War TPB : (New Avengers: Illuminati; Amazing Spider-Man #529-531; Fantastic Four #536 & 537)

“Illuminati” van Bendis & Maleev is een prelude op het ganse Civil War-gebeuren en Planet Hulk. Sedert de jaren zeventig ontmoeten Iron Man, Dr. Strange, Charles Xavier, Namor, Reed Richards en Black Bolt elkaar in het geheim om gemeenschappelijke belangen te bespreken. Zo beslissen ze over het lot van The Incredible Hulk (dit gebeurt overigens niet zonder slag of stoot) en tijdens de laatste bijeenkomst toont Tony Stark (alias Iron Man) een nog niet bekend gemaakt wetsontwerp (superhuman registration act) waarin wordt voorgesteld om alle mensen met superkrachten zich verpicht te laten registreren om deskundig opgeleid en ingezet te worden door S.H.I.E.L.D. Als men dit niet doet zal men als crimineel beschouwd worden en ook zo aangepakt worden. Dit zorgt natuurlijk voor verdeelde reacties… Verwacht weinig actie en veel gepraat maar het is allemaal zeer interessant. Ik voelde me als lezer echt betrokken bij de gesprekken die zeer natuurlijk aanvoelden maar het is dan ook Bendis die aan het werk is. Maleev’s werk is redelijk old skool maar het werkt. Mooie inleiding.

Image Hosting by PictureTrail.com

In de drie deeltjes van Amazing Spider-Man krijgt Spidey eindelijk zijn nieuw kostuum van Tony Stark. We zien een demonstratie van de nieuwe mogelijkheden van dit kostuum waarna Peter Parker met Tony meegaat naar Washington om achter gesloten deuren te pleiten tegen de superhuman registration act.

Eerlijk gezegd haat ik dat nieuwe pak. Het ziet er superlelijk uit (rood -en goudkleurig) en heeft als onnozelste gadget grijparmen die uit zijn rug komen (zéér Dr Octopus-achtig). Het toffe aan Spider-Man was onder andere het feit dat hij met zo’n low-tech-pyjama door de straten van New York bengelde, waarna hij het soms weer moest laten aan elkaar naaien door Mary Jane. Om hem dan in zo’n lelijk klotekostuum als hulpje van Iron Man en deel van The Avengers te zien opdraven….is gewoonweg pijnlijk. Het is Spider-Man niet meer. Waarschijnlijk is het de bedoeling van Straczynski dat we zo’n gevoelens hiertegenover zouden hebben om hem hopelijk later zich te zien bevrijden uit de manipulatieve greep (hoe goed bedoeld deze ook moge zijn) van Tony Stark. Een wisselvallige maar interessante aanzet die eindigt met Peter die bericht krijgt van het verschrikkelijke incident waardoor de ganse Civil War in gang schiet. Spijtig dat Kirkham een veel te jong en naïef uitziende Peter Parker neerzet maar verder zeer mooi getekend.

De deeltjes van Fantastic Four zijn meer een aanloop naar de nieuwe Thor-serie. Ik vond ze leuk zondermeer.

Enjoy

Image Hosting by PictureTrail.com




 

16:15 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, review, spiff, civil war, spider-man |  Facebook |

20-12-07

Review : Spider-man The Other

Image Hosting by PictureTrail.com

Marvel maakt het de fans van Amazing Spider-Man niet gemakkelijk. Sinds de verhaallijn van “New Avengers”, de tiende bundel, is er geen nieuwe bundel meer geweest maar dat wil niet zeggen dat Spidey met verlof was. Integendeel, er zijn ondertussen verschillende verhalen verschenen die een enorme impact hebben op de toekomst van de spinneman en die dus onmisbaar zijn voor elke fan. De eerste bundel in deze reeks is “The Other” welke eigenlijk een verzameling is van Amazing Spider-Man #525-528, Friendly Neighborhood Spider-Man #1-4 en Marvel Knights Spider-Man #19-22 en die ondanks de samenwerking van verschillende schrijvers (Peter David, Reginald Hudlin en J. Michael Stracynski) en verschillende tekenaars met extreem verschillende tekenstijlen (Mike Wieringo, Pat Lee en Mike Deodato Jr.) één verhaallijn vormt. (Stracynski staat wel gecrediteerd als Story Architect)

Image Hosting by PictureTrail.com

Het boek vangt aan waar de tiende bundel mee eindigt, namelijk Peter die af en toe ervaart dat zijn krachten hem in de steek laten. Uiteindelijk laat hij zijn bloed testen en wordt het duidelijk dat er iets verschrikkelijks mis is met hem waardoor hij eigenlijk niet meer lang te leven heeft. Terwijl hij dit tracht te verwerken wordt Spider-Man achterna gezeten door Morlun (een superparasiet die aast op de levenskracht van Spider-Man) en een nieuwe superschurk genaamd Tracer. In het begin is het de vraag of Morlun of Tracer wel moeite zullen moeten doen om hun doel te bereiken of dat Peter Parker zal sterven nog voor ze de kans hiertoe krijgen. Zonder teveel te willen verklappen draait het verhaal uiteindelijk rond een ganse herdefiniëring van wie Spider-Man werkelijk is.

Op het einde voel je aan dat deze twaalf deeltjes slechts een aanzet zijn van wat er nog zal komen in de volgende Spider-Man-boeken. Het geheel overtuigt niet over de ganse lijn en één bepaalde verandering aan de eigenschappen van Spider-Man is op zijn minst controversieel te noemen. “The Other” had in minder bladzijden kunnen verteld worden en sommige conversaties, vooral deze gevoerd door Mary Jane, komen serieus overbodig over. Het verhaal bevat enkele plotgaten en tegenstrijdigheden en ik vond het vooral spijtig dat we nooit te weten komen hoe Morlun uit de dood is opgestaan alsook het feit dat Tracer een groot vraagteken blijft. Tevens had ik liever gehad dat alles getekend werd door Mike Deodato Jr., welke de meest realistische tekenstijl hanteert.

Desondanks leefde ik wel enorm mee met het verhaal en door de extreme verandering in het personage is het een must voor elke spidey-fan !

Volgende stap : CIVIL WAR

Image Hosting by PictureTrail.com



 

16:15 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, review, spiff, spider-man, marvel |  Facebook |

02-12-07

WOLVERINE ORIGINS VOL 3 SWIFT AND TERRIBLE TP

Het is een tijdje stil geweest met bespreking van comics. Dit is volledig te wijten aan de automatisering van de comic-preorders via een excel lijst en het integreren van de preorders binnen de shop.
Nu zou ik terug meer tijd moeten hebben om op een regelmatige basis rescensies, tips of voor sommigen gezwets neer te poten. Om eens te breken met de traditie van postieve posts eindelijk ook is iets "teleurstellend".

Na een schitterende start met "Wolverine: Origin" tracht Marvel dit succes door te trekken met "Wolverine: Origins". Let op "Tracht". Ok, Wolverine rules maar "hoge bomen vangen veel wind". Aan het hoge tempo waarmee hij in talrijke series verschijnt, daarover wil ik het zelfs hier niet over hebben, krijgt hij nog 2 eigen reeksen. Gelukkig dat hij met healingsfactor geen last kan krijgen van burn-out.. Ik wou het eerder hebben over de lage kwaliteit van sommige verhalen. Daniel Way heeft nochthans duidelijk in het verleden bewezen kwalitatieve verhalen te kunnen produceren. Eigenlijk had ik stiekem gehoopt dat het hier om een verderzetting ging van de mini-serie.


WOLVERINE ORIGINS VOL 3 SWIFT AND TERRIBLE TP

Written by DANIEL WAY Penciled by STEVE DILLON Cover by STEVE DILLON Like father, like son?! Having finally seen his face, Wolverine sets out to rescue his son from the grasp of the shadow society that once enslaved him. But Logan's son doesn't want to be saved - he wants revenge…against Logan, the father who abandoned him! Collecting WOLVERINE: ORIGINS #11-15.
 
Het derde deel vertelt dus over NOG een kind van Wolvie, deze keer een jongen met hevige daddy-issues, die nog getrained werd door Cyber, een adamantium nutcase met diepe haatgevoelens. In tegenstelling tot zijn dochter X-23 deed dit character mij niets. Het is vooral dit deel dat echt teleurstellend overkwam. Niets weerhoudt jullie ervan om deze mening aan te vechten.

Laten we hopen dat het volgende deel onze favoriete held weer op juiste spoor kan zetten !! Alvast een voorproefje:



Collectorz.com Comic Collector

17:14 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sodacomics, comics, marvel, review, wolverine |  Facebook |

30-10-07

Review : Ghost Stories

Image Hosting by PictureTrail.com



Ik ben een grote bewonderaar van het werk van Jeff Lemire. In 2005 bracht hij in eigen beheer “Lost Dogs” uit en een paar maanden geleden publiceerde Top Shelf “Tales From The Farm”. Deze 2 boeken waren van zo’n hoog niveau dat ik toch een beetje bang was dat zijn nieuwste worp zou tegenvallen.
“Ghost Stories” is het verhaal van Lou Lebeuf, die in de jaren 50 samen met zijn broer professioneel ijshockey heeft gespeeld. Het verhaal wordt verteld vanuit Lou’s oogpunt en dit in de herfst van zijn leven. Hij leeft in eenzaamheid op de boerderij wat gezien zijn leeftijd en het feit dat hij doof is wel moeilijker wordt. Geplaagd door zijn herinneringen en de keuzes die hij in zijn leven gemaakt heeft wordt het voor hem langzaam aan moeilijker om onderscheid te maken tussen zijn verleden en het heden.

Image Hosting by PictureTrail.com


Opnieuw biedt Jeff Lemire een perfect huwelijk tussen zijn unieke tekenkunst en een sterk verhaal. Hij bezit de gave om met simpele lijnen stil verdriet, verlangen en frustraties neer te zetten. De manier hoe Lou in het verhaal in en uit zijn herinneringen wegglijdt is echt op een briljante manier gedaan. Hoewel het verhaal niet echt uitblinkt in positivisme leidt de auteur ons naar een perfect einde. Het is ook een ode aan Canada, ijshockey en zijn thuishaven Essex County.

Na 3 perfecte boeken heeft Lemire zijn groots talent bevestigd. Vol verlangen kijk ik uit naar zijn volgende : “The Country Nurse”, dat ergens in het begin van 2008 zal verschijnen.

AANRADER !!!


Deze historische foto van Bobby Orr diende als inspiratie voor een plaatje in het boek.

Image Hosting by PictureTrail.com

 



11:15 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics |  Facebook |

25-10-07

Review : ULTIMATE SPIDER-MAN 18 : Ultimate Knights

Ultimate Spider-Man

De laatste Ult. Spiderman-bundel “Ultimate Knights” was voor mij de bevestiging dat Bendis weer op het goede pad zit, na het redelijk fantastische “Clone Saga”. Meestal ben ik niet te vinden voor zo’n Team-Up-toestanden waarbij verschillende superhelden samenwerken of met elkaar in de clinch gaan (Ultimate Team-Up blijft het slechtste wat ik ooit van Bendis heb gelezen) maar hier werkt het gelukkig uitstekend
.
Daredevil wil een superteam samenstellen om nu voor eens en altijd komaf te maken met Wilson Fisk, ook gekend als Kingpin. Moon Knight maakt ook deel uit van dit team en het deed deugd dat zijn voorkomen een beetje is aangepast waardoor hij er iets minder afgeborsteld uitziet. Ook is zijn rol in dit verhaal mooi uitgewerkt. Natuurlijk zijn er ook de nodige verwikkelingen met Kitty Pryde, M.J. en May Parker. Het is pure fun om te lezen. Ultimate Spider-Man is terug één van de topreeksen van dit moment. YES !

Het laatste deeltje van deze bundel is tevens het afscheid van Mark Bagley als tekenaar en introduceert Stuart Immonen als opvolger. Een historisch feit want ik denk niet dat er ooit een ander team zo lang aan eenzelfde topserie heeft gewerkt (please correct me if I’m wrong). Het is geen gemakkelijke taak voor Immonen om in de voetsporen van Bagley te treden maar de tekeningen in het laatste deeltje beloven alvast veel goeds.

-----

Hieronder de eerste pagina van Immonen :

Ultimate Spiderman

 



10:00 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, review, marvel, ultimate |  Facebook |

20-10-07

Review : Mouse Guard

Mouse Guard

Muizen, ja we hebben het voor muizen tegenwoordig. Misschien is het omdat ik sinds een paar maanden een hyperactieve kat inhuis heb die niks liever doet dan Fetch spelen met haar muis. Kweet het niet maar na The Mice Templar hebben we nu ook de Hardcover van Mouse Guard, Fall 1152 in huis gehaald. En ik moet zeggen die muizen kunnen er wat van. De gelijkenis tussen de twee verhalen is op eerste zicht enorm. Beiden hebben ze muizen als hoofdrol, beiden worden ze aangevallen en duikt er een heldaftige muis uit het verleden om hen te helpen. Maar daar eindigt tochwel ge gelijkenis. De sfeer die Mice Templar uitstraalt is volledig anders dan in Mouse Guard.

In Mouse guard gaat het over de Guard, een eeuwen oude groep muizen die de steden tegen elk onheil moet beschermen. Als er aan het licht komt dat een van de muizen het stadsplan verkocht heeft aan een anonieme vijand gaan de poppen (of muizen) aan het dansen, en nee niet op de tafel. Deze indy comic is echt prachtig. Ik ga zeker het vervolg kopen Mouse Guard, Winter 1152. Maar ik ga toch wachten op de HardCover. Waarom? Ook al is Mouse Guard een goed en spannend verhaal, de single issues zijn me iets te kort en voelen echt bevredigend aan. Ik weet het, het klinkt raar. Maar omdat het een doorlopend verhaal is en het zo meeslepend is kan je echt niet wachten om het volgende nummer te lezen. Dit is echt een van de weinig comics waar ik enorm blij was dat ik in één ruk door kon lezen. En dat wil toch wel wat zeggen, denk ik.

Voor diegene die graag een fantasy verhaal lezen raad ik deze comic zeker aan. De tekeningen zijn stuk voor stuk prachtig en passen volledig bij het fantasy beeld dat rond zweeft in de comic. Een Must-Buy / Must-Read voor elke Comic fan. Op de officiele website van Mouse Guard kan je delen van de comic lezen.

Enjoy

Mouse Guard



11:51 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hardcover, mouse, comics, art, indy |  Facebook |

14-10-07

Review : Hyperion vs. Nighthawk

Image Hosting by PictureTrail.com

Marc Guggenheim is een veelzijdige kerel. Vanaf 1991, na het beëindigen van zijn studies werkte hij eerst vijf jaar als advocaat en part-time-schrijver, daarna was hij schrijver en producer voor afleveringen van series waaronder “The Practice”, “Law & Order”, “CSI : Miami” en tussendoor durft hij ook te schrijven voor DC en Marvel met titels als Wolverine, The Punisher, Blade, The Flash… en over enkele weken verschijnen zijn eerste verhalen voor Amazing Spiderman.Een tijdje geleden verscheen de bundel van “Hyperion vs. Nighthawk”. De twee personages die het tegen mekaar opnemen komen voort uit de verhalen van “Supreme Power” en later “Squadron Supreme” waarvan de eerste softcover-bundel volgende maand verschijnt.Voor de niet-ingewijden : Hyperion is zo’n beetje Marvel’s Superman met dat verschil dat hij opgeleid werd door het leger en er nog steeds mee verbonden is. Nighthawk is dan weer de Marvel-versie van Batman maar dan zonder de vleermuisobsessie en met een donkere huidskleur.

Image Hosting by PictureTrail.com

Nighthawk raakt gefrustreerd over het feit dat er geen einde in zicht is met betrekking tot de genocide in Darfoer. Hij besluit in ware Punisher-stijl korte metten te maken met de Janjaweed-militia die, oogluikend toegestaan door de Soedanese regering, etnische zuiveringen verrichten. De Amerikaanse regering zendt Hyperion naar daar om hem te stoppen, niet wetend dat Nighthawk nog een paar verrassingen in petto heeft… Het verhaal staat op zichzelf maar bevat verwijzingen naar de eerste Squadron Supreme-bundel die niet nodig zijn om het verhaal te kunnen volgen.

Het is een zeer riskant en ambitieus project geweest van Guggenheim. Je hebt fictieve superhelden die zich in een reële crisissituatie bevinden. Dit is riskant omdat je het risico neemt het soedanese conflict te banaliseren. Maar Guggenheim is niet zonder voorbereiding te werk gegaan. Het 36 pagina’s tellend dossier, dat hij zelf ter voorbereiding heeft opgesteld, is ter inzage op zijn website en hierin kan je duidelijk lezen dat bepaalde verklaringen van getuigen als basis hebben gediend voor situaties in de uiteindelijke bundel. Het moet hem veel tijd gekost hebben om zo grondig te werk te gaan, zeer lovenswaardig, ook omdat al zijn inkomsten van deze strip integraal naar organisaties gaan die trachten de situatie in Darfoer te verbeteren. De afronding van het verhaal vond ik persoonlijk minder sterk met een zeer uitgesproken boodschap maar over het algemeen vond ik het zeer straf dat Guggenheim er in slaagt om de doorsnee-comics-lezer bewuster te doen worden van dit conflict. Om dit doel te bereiken werkt hij met duidelijke nuances (zoals de zowel actieve als passieve rol van de Amerikaanse regering) alsook met shockerende passages (zoals de vernietiging door militia van nederzettingen) Niet alleen qua inhoud maar ook qua vorm heeft de scenarist geëxperimenteerd. Zo zijn de vier deeltjes om beurten verteld vanuit een ander perspectief, 2 issues per personage. Ook is er serieus gespeeld met het tijdsverloop, het verhaal springt af en toe dagen, weken en soms maanden vooruit en achteruit, wat het geheel iets complexer maar daarvoor niet minder begrijpelijk maakt.

De voor mij onbekende tekenaar, Gulacy, levert zeer goed werk af, zeer realistisch getekend, te vergelijken met de Supreme Power-bundels (getekend door Gary Frank).

Ter conclusie : Deze bundel behoort niet tot het beste wat ik gelezen heb dit jaar maar het is een zeer lovenswaardig initiatief van Guggenheim en een waardevolle aanvulling aan het universum van Squadron Supreme.

Image Hosting by PictureTrail.com

 



12:45 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, squadron supreme, review, marvel |  Facebook |

12-10-07

Review : Tales From The Farm (Jeff Lemire)

Image Hosting by PictureTrail.com


Dit is het eerste deel van de “Essex County”-trilogie, waarvan elk deel een compleet verhaal bevat. Het tweede deel “Ghost Stories” zou rond deze periode moeten uitkomen.

“Tales From The Farm” is het verhaal van de tienjarige Lester die aan zijn oom, een landbouwer in Essex County, Canada, is toevertrouwd nadat zijn moeder is overleden aan kanker. Lester is een grote comics-liefhebber en soms tracht hij zelf een comic te tekenen. Het grootste deel van zijn vrije tijd spendeert hij echter dagdromend, verkleed als een superheld, terwijl hij opgaat in zijn fantasieën. Zijn oom weet niet hoe hij moet omgaan met deze jonge kerel. Lester is duidelijk getraumatiseerd wegens het wegvallen van zijn moeder en voelt zich erg geïsoleerd. Hij leert een voormalige ijshockey-ster kennen die een tankstation beheert en tussen die twee groeit een vriendschap.

Lemire’s tekenstijl is enorm origineel. De tekeningen, simpel maar doeltreffend, zwart geïnkt met grijze vegen, slagen erin om je vanaf pagina 1 te laten opgaan in deze trieste vertelling. Er zit enorm veel emotie in de simpele lijnen, zoveel dat ik er bijna een krop van in mijn keel kreeg.

Zelden heb ik een strip gelezen die me zo wist te ontroeren al deze. Jeff Lemire was een onbekende voor mij maar mag mij nu rekenen tot één van zijn grootste fans. Ondanks het feit dat dit niet zo’n dik boek is (ongeveer 100 pagina’s), is dit voor mij het beste wat ik dit jaar gelezen heb. 10 op 10 !

Image Hosting by PictureTrail.com


BeaucoupKevin[dot]com
"Jeff Lemire's Essex County Volume 1: Tales From The Farm is one of the best books I read last year and I'm glad to see that it's finally coming out through a publisher that consistently brings interesting new talent to the fore. Lemire's going to go places and I'm glad to get to watch him rise. (Yes, I am totally trying to become back-cover bait with that, but it's legitimate praise. I think Lemire's a bright star in a cloudy, possibly-too-arty firmament.)”

Ray Olson, Booklist
“Books like this are the reason alternative comics publishers such as Top Shelf exist. Lemire uses an utterly personal, idiosyncratic drawing style, rough but completely clear, that even just-off-mainstream publishers would insist on gussying up for publication. And the simple story's slice-of-life lyricism, sparked by magic realism, is way too arthouse-movie-ish for the mainstream. But lordy, does it work!"

Image Hosting by PictureTrail.com

Top Shelf : http://www.topshelfcomix.com/catalog.php?type=12&title=537
Lemire's website : http://www.jefflemire.com/



12:45 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics |  Facebook |

17-09-07

Review : Mice Templar #1

Klik op de afbeelding om de link te volgen
De afbeelding “http://www.sportfoodshop.com/images/star_yellow.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.De afbeelding “http://www.sportfoodshop.com/images/star_yellow.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.De afbeelding “http://www.sportfoodshop.com/images/star_yellow.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.De afbeelding “http://www.sportfoodshop.com/images/star_yellow.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Ik heb een nieuwe favoriet om te lezen. Mice Templar, een zalige nieuwe comic reeks dat zich afspeelt in de wereld van de muizen. Na de klassieker Maus en de soortgelijke comics Mouse Guard, krijgen we dus een nieuw knaagdier verhaal.

Mice Templar vertelt het verhaal van een dorpje waarin de legende van de Templar nog steeds inleven word gehouden door de entousiaste jeugd. De Templar zou een oude orde zijn van muizen die het kwaad bevochten en dit voor vele seizoenen totdat ze zich tegen elkaar keerden. Nu zouden er nog Templar rondlopen maar verscholen uit schaamte door het verraad en verstoten door de muizen die ze vroeger beschermden.

Het dorpje is een rustig plaatsje aan een plas water maar de rust word deftig verstoord wanneer een leger ratten binnen valt en het dorp platbrand. Ze hebben gehoord dat er in het dorp een Templar verscholen zit. En de ratten willen zijn hoofd op een staak zien. Algauw kom je te weten wie de Templar is die verscholen is en hoe deze gebeurtenis het leven van de jonge muizen beinvloed.

Mice Templar is een perfecte combinatie van Fantasy en dierenwereld. Je merkt duidelijk dat het Michael Avon Oeming - Bryan Glass team leuk werk oplevert. Ze maken meer dan een verhaal, ze creeren een wereld met hun eigen mythologie. Zeg maar gerust een Lord of the Rings in het klein. Ik ben zelf een Roleplayer dus ik hecht zeer veel waarde aan achtergrond verhaal. En met de verschillende goden en systemen die ze in deze ene nummer al hanteren ben ik gerust gesteld. En vanaf nu staat deze reeks op mijn pull-list. Volgende nummer is voor November en kan je nu al pre-orderen bij Sodacomics;

Hier een gratis extratje als kennismaking. Een kortverhaal dat gratis op Mice Templar's mini site te vinden is.

Enjoy.



 

15:36 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, image, review, mice templar |  Facebook |

12-09-07

Review : Aliens Omnibus vol.1

Image Hosting by PictureTrail.com



Heb zopas de 400 pagina’s tellende verzameling van 3 klassieke Aliens-bundels uitgelezen. Ik moet bekennen : ik ben een fan van de films. Zelfs Aliens 3 en 4 vond ik meer dan de moeite waard. Ik heb de vier films dan ook meerdere keren bekeken. “Alien Vs Predator” heb ik genegeerd (misschien onterecht).
Laat ik je geruststellen : deze verhalen zijn geen simpele rip-off’s.

De verhalen spelen zich af 13 jaar na de 2de film waarin op het einde Ripley met een meisje (Billie) en een verwonde korporaal (Wilks) van de planeet Rim wegvluchten. In het begin van het boek is Wilks totaal gemarginaliseerd door de gevolgen van het avontuur en zit Billie zelfs in de psychiatrie met kans op een lobotomie. Wat er met Ripley is gebeurd wordt op dat moment nog verzwegen. (Kenners van de films weten dat het in de derde Aliens-film helemaal anders vergaat met de overlevenden uit de vorige film). Wilks krijgt door zijn ervaring de kans om met het leger terug naar Rim te gaan, de planeet waar alles totaal in het honderd is gelopen 13 jaar geleden, om nog een paar staaltjes van het monster te gaan halen om later te kunnen ontwikkelen als biologisch wapen…
Ondertussen heeft “The Corporation” de plannen van het leger vernomen en zetten ze een eigen team in om de legermissie te achtervolgen, met de bedoeling om als enige in het bezit te komen van een “Alien”.
Op aarde heeft er zich al een tijdje een sekte gevormd die het monster ziet als een soort Messiah….

De ganse structuur van het eerste verhaal (de drie verhalen in deze omnibus vormen tesamen één groot verhaal) is soms op zijn zachtst gezegd niet echt duidelijk en deze complexiteit werkt de leesbaarheid serieus tegen. Verheiden was als debutant hier een beetje te ambitieus. Het gebeurde meermaals dat ik eventjes terug bladerde omdat ik bepaalde zaken niet direct door had. Dit werd ook versterkt doordat bepaalde personages wat op mekaar leken. De twee volgende verhalen (“Nightmare Asylum” en “Female War”) zijn iets minder ingewikkeld en meer gericht op avontuur maar zijn ook minder sterk dan “Outbreak”, het eerste deel.

Hoewel het verhaal naar het einde toe lichtjes verzwakt is deze bundel een feest voor Aliens-liefhebbers. De ganse bundel is gedrenkt in een akelige sfeer die je niet los laat, met alle sterke punten die we kennen uit de films. In oktober verschijnt een tweede omnibus en deze zal wel echt sterk moeten zijn om nog te kunnen verrassen. Ik had naar het einde toe het gevoel dat Mark Verheiden er het maximum heeft uitgehaald maar dat verdere avonturen misschien zouden kunnen lijden onder het gebrek aan frisse scenario-mogelijkheden…
Een klein beetje spijtig dat er geen extra’s aan deze uitgave zijn toegevoegd zoals een inleidende tekst of een overzicht van de prachtige covers die de apparte issues hebben gesierd…maar bij zo’n democratisch geprijsde verzameling mag een mens niet klagen natuurlijk.

Ik heb me deze aankoop niet beklaagd. Ik heb een paar uurtjes echt genoten van deze mooie toevoeging aan de Aliens-franchise… Dit is een must voor de fans maar zeker geen must-have voor anderen.

P.S. in de film is Billie : Newt en Wilks : Hicks. De 3de film heeft ertoe geleid dat de namen herschreven werden hoewel dit een beetje een onnodige ingreep lijkt.



 

14:24 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: review, comics, darkhorse, aliens |  Facebook |

02-09-07

Review : Batman - Broken City

Image Hosting by PictureTrail.com

De afbeelding “http://www.sportfoodshop.com/images/star_yellow.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.De afbeelding “http://www.sportfoodshop.com/images/star_yellow.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.De afbeelding “http://www.sportfoodshop.com/images/star_yellow.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Dit is het type Batman-verhaal dat ik prefereer : een donker detective-achtig verhaal waarin de held ook een innerlijke strijd voert. Het begint met onze held die de moord van een vrouw tracht op te lossen maar uiteindelijk terechtkomt in een echte kettingreactie van moord en doodslag. Als een jongen dan nog eens zijn ouders voor zijn ogen ziet vermoord worden dan begint onze gevlederde held echt als een zotgedraaide vleermuis op zoek te gaan naar daders, motieven,…maar alles blijkt niet zo voor de hand liggend te zijn als hij bij aanvang dacht…

Ik had echt het gevoel dat het bijna een klassieke BBC-thriller was maar dan met een Frank Miller/Sin City-sausje overgoten met Batman als inspecteur met gekende en enkele nieuwe slechterikken als mogelijke verdachten. Dat geeft meteen zowel de sterktes als de zwaktes aan. Het eenzame-detective-met-innerlijke-demonen-verhaal zoals hier verteld wordt wijkt niet zoveel af van wat Azzarello en Risso al hebben gedaan in hun nog steeds lopende reeks “100 Bullets”. Wat voor mij persoonlijk soms wel begint vermoeiend te worden is het opdraven van een ganse reeks super-villains zoals dat ook in “Hush” of in “Catwoman-When in Rome” gebeurt en waarbij ik me soms begin af te vragen of dat echt allemaal nodig is, less is more…

Maar wat dit boek voor mij de moeite waard maakte, behalve de crime-noire-sfeer, zijn bepaalde verhaalwendingen die me toch echt verrasten en waar ik later op de dag nog zat over na te peinzen. Ik zal het daarom zeker nog eens herlezen in de nabije toekomst. Ook hou ik wel van de tekeningen van Risso. Zijn tekenstijl is hier echt een ode aan Frank Miller : de manier hoe Killer Croc hier bijvoorbeeld in een striptease-tent een bepaald meisje bewondert doet je direct denken aan Marv en Nancy in Sin City. Ook zien we hier en daar verwijzigingen naar “The Dark Knight Returns”.

Laat me het erop houden dat het zeker niet het beste Batman-verhaal ooit is maar wel een goed opgebouwd intelligent Batman-detective verhaal en ik vind dit toch stukken beter dan wat Loeb en Sale met Catwoman hebben gedaan.




 

12:15 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: review, batman, comics, dc |  Facebook |

28-08-07

Review : Catwoman - When in Rome

Klik op de afbeelding om de link te volgen
De afbeelding “http://www.sportfoodshop.com/images/star_yellow.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.De afbeelding “http://www.sportfoodshop.com/images/star_yellow.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Na het lezen van “Catwoman-When in Rome” kan ik me enkel afvragen waar sommigen het enthousiasme voor dit album haalden. Zijn Loeb en Sale dankzij bundels als “The Long Halloween” of “a Superman for all seasons” onaantastbaar geworden ?

Het verhaal speelt zich af tussen “The Long Halloween” en “Dark Victory”, 2 klassieke Batman-verhalen van hetzelfde duo. In deze periode was Selina Kyle (alias Catwoman) in Italië om wat meer te weten te komen over het verleden van de Falcone-familie en dat van haarzelf. Als hulpje heeft ze Edward Nygma (alias The Riddler) mee die zorgt voor de komische noot.

Deze setting geldt als excuus voor redelijk grappige situaties, de meest ongeloofwaardige verhaalwendingen en onwaarschijnlijke confrontaties. Wel is alles meestal zéééér mooi getekend, zoals we het gewend zijn van Tim Sale, en prachtig ingekleurd door Dave Stewart. Het is echte eye candy : als er iets is wat deze bundel de moeite waard maakt dan zijn het wel de illustraties. Maar verwacht geen verhaal met een goed uitgekiend plot, het is echt zeer rommelig qua script om niet te zeggen een hutsepotje. Er zitten echt enorme gaten in het plot en de motivaties van sommige slechterikken zijn niet echt duidelijk. Ook is er op het eind van het verhaal geen echte zekerheid wie er de moord, waarmee het verhaal begint, heeft uitgevoerd en wat de motivatie ervoor dan eigenlijk was.

Dit is de meest teleurstellende Loeb/Sale-bundel tot nu toe. (“Haunted Knight” heb ik niet gelezen) Het is niet echt slecht maar ook niet echt goed, een vijf op tien.

Image Hosting by PictureTrail.com



 

10:30 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, dc, review, catwoman |  Facebook |

22-07-07

Review : Daredevil, Inside & Out TPB 2

DD_logo

 

Klik op de afbeelding om de link te volgenEen beetje gemengde gevoelens bij de laatste Daredevil-bundel. Ik wist dat Brubaker zo gauw mogelijk met een schone lei wou beginnen en dat hij de stront waarin Daredevil zat met dit boek wou opruimen.

Het is zeer spijtig dat deze doelstelling zo goed te voelen is tijdens het lezen. Na issue 88 waarin we te weten komen wat er met Foggy is gebeurd, volgen er 3 issues die Daredevil van de ene kant van Europa naar de andere doet reizen en het komt allemaal zo overbodig over. Hoewel de sfeer zeer goed zit, een beetje ouderwetse Hitchcock-film-noir-achtig, deden de verwikkelingen me niet zoveel, zeker niet in vergelijking met alle bundels die voorafgingen. In issue 92 is er dan de ultieme confrontatie maar het grote vuurwerk blijft uit. Misschien werden mijn verwachtingen te hoog over de uiteindelijke oplossing dat ik niet anders kon dan een beetje teleurgesteld te worden. Het laatste deeltje is dan weer een mooi sluitstuk waarin alle pionnen weer mooi op het spelbord worden geplaatst zodat issue 94 een ideaal inspringpunt zal worden voor nieuwe lezers. Vooral het samenspel tussen Daredevil en Kingpin is zeer sterk, waarbij nog eens wordt bevestigd dat ze verbonden zijn als yin en yang. Hoewel ze zo sterk elkaars tegenpool zijn, zijn ze tot de dood hun scheidt met elkaar verbonden.

 

In zijn eerste Daredevil-bundel bewees Brubaker dat hij wel weg weet met het Daredevil-universum en vooral dat hij zeer boeiende verhalen kan schrijven die je bij het nekvel grijpen maar in deze bundel is het tussenstuk niet echt memorabel. Maar ik ga ervan uit dat dit komt door de moeilijke Bendis-erfenis waarmee hij werd opgezadeld en waar hij echt van af wou, hoewel velen het niet erg hadden gevonden als hij dit nog een paar bundels had gerokken tot bijvoorbeeld issue 100. Daredevil is sedert de heropstanding door Kevin Smith zeer sterk bezig en ik ben er van overtuigd dat het duo Brubaker/Lark ons niet zal teleurstellen nu ze hun eigen weg kunnen gaan in Hell’s Kitchen.

Enjoy!



14:15 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, review, marvel, daredevil |  Facebook |

20-07-07

Review : 52 Vol 1 TPB

52 VOL 1 TP:

Written by Geoff Johns, Grant Morrison, Greg Rucka, Mark Waid; Breakdowns by Keith Giffen; Art by various; Cover by J.G. Jones

After the INFINITE CRISIS, the DCU spent a year without Superman, Batman and Wonder Woman - a year in which those heroes were needed more than ever as the fate of the world hung in the balance. Don't miss the first of a four-volume collection featuring the lead stories from 52 WEEK 1-13 of the unprecedented, critically acclaimed weekly series of death, danger, romance, terror and the never-ending search for heroism in the DC Universe's most eventful year ever. 52: A year without Superman; a year without Batman; a year without Wonder Woman…but not a year without heroes.

Dit is zo één van die trades van DC waarbij je zo goed als geen voorkennis nodig hebt. Mijn interesse voor de onbekendere DC heroes werd eigenlijk gewekt door Identity Crisis, (niet te verwarren met Infinty Crisis). Deze trade is hierop een mooie aanvulling en een extra verkoopsargument is dat er grote namen aan meewerkten. Het moest eigenlijk een tegenwicht bieden aan Civil War. DC revampte zo de wekelijkse comics into a succes story, met Countdown als opvolger. Momenteel is enkel volume 1 uit, deel 2 is voor één dezer weken.

 



21:15 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Review : Spent

JOE MATT SPENT HARDCOVER

Meet the original antihero Joe Matt: a master of a domain that includes more than twenty-three self-edited eight-hour-long videotapes of bootlegged pornography; a penny-pincher who never fails to make a dime off his friends; a chronic masturbator who doesn’ t understand why he never has a girlfriend; an obsessive collector frantically searching for the toys of his childhood; a callous son who throws out every gift his adoring mother gives him; a man so lazy that he urinates in a bottle rather than walk to the bathroom.
Everyone and everything is fodder for Matt’ s autobiographical comics, even having lost the love of his life for documenting his crush on her best friend in the pages of his legendary comic book series "Peepshow," Matt’ s biggest target for ridicule, however, is himself.Wearing his neuroses and fetishes on his sleeve, he knows he is a jerk and does nothing to hide it. This humiliating honesty has made Matt a comedic genius who has been hilariously and shamelessly chronicling his pathetic existence for close to twenty years.

Joe Matt hoeft voor de Graphic Novel fans allang geen introductie meer.Samen met Seth, Crumb, Adrian Tomine, ... behoort hij tot de uitverkorenen van het "betere werk".
Lees de achterkant en overtuig uzelf ...

Enjoy !!

 



16:15 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, review, hardcover |  Facebook |

19-07-07

Review : Ultimates 2 & Ultimate Fantastic Four

Volgens mij is “The Ultimates” de beste serie binnen het Ultimate-universum van Marvel. Door tijd te nemen om een zorgvuldig uitgekiend verhaal te vertellen, met uitermatig krachtige illustraties, slaagt men er voor de tweede keer in een grand cru van een volume (bestaande uit 2 bundels of 13 issues) op het publiek los te laten. Volume 1 en Volume 2 zijn verkrijgbaar.

Op het eerste gezicht zien de Ultimates er totaal fout uit : een samenraapsel van wat mindere superhelden die als team de Verenigde Staten van Amerika helpen verdedigen en zelfs uiteindelijk nog bijdragen bij preemptive strikes (preventieve aanvallen) in het Midden-Oosten aan de zijde van militairen. Het kan echt niet fouter. Thor, de Noorse god, zoon van Odin, had dit al langer door en verliet op het eind van het eerste volume dan ook dit superteam. Hij steunt nu de anders-globalisten en de tegenstanders van de politiek van Bush, wat natuurlijk niet echt in goede aarde valt bij patrioten als Nick Fury en vooral Captain America, het ultra-conservatieve John Wayne-type. Wat zo goed is aan deze reeks is dat het een goed evenwicht vindt tussen deze polen en dat het vol zit met kritiek ten opzichte van de huidige stand van de wereldpolitiek. Ook zijn de karakters van het ganse team serieus goed uitgewerkt (ze zijn zeer menselijk (lees : ze zijn niet perfect) in hun gedrag) waardoor je echt meevoelt met wat er gebeurt, alsof het mensen van vlees en bloed waren. Het feit dat het zich allemaal afspeelt in de wereld die we elke dag op het televisiejournaal zien draagt daar natuurlijk ook bij aan het realiteitsgehalte.

Image Hosting by PictureTrail.com


Door mijn spoiler-allergie wil ik niets verklappen maar verwacht je maar aan serieuze dosissen van verraad, doodslag, humor, politiek, heroïsme, spanning… Ik zag de hoofdverhaallijn vooral als een allegorie op de wapenwedloop waarin er geen winnaars zijn, enkel verliezers, wat op het eind van de vertelling duidelijk naar voren komt…

Ik weet dat het geduld van de mensen echt op de proef werd gesteld voordat het ganse verhaal uiteindelijk tot een einde kwam (er zaten meestal meerdere maanden tussen de verschillende deeltjes), maar jongens toch, het loont weer de moeite.

Jeph Loeb en Joe Madureira zullen respectievelijk schrijver en tekenaar zijn van Ultimates 3. Ze zullen van ver moeten komen om tenminste even goed te doen als de twee reeds verschenen volumes.


Image Hosting by PictureTrail.com


Om te tonen hoe het dan weer niet moet is gelijktijdig met de laatste “The Ultimates”-bundel “Ultimate Fantastic Four” volume 8 uitgekomen. Wat een flauwe bedoening zeg : eerste een ongeïnspireerde annual rond Mole Man gevolgd door een suske-en-wiske-achtig teletijdmachine-verhaal rond een middeleeuwse magiër Diablo. Begrijp me niet verkeerd : het is allemaal wel mooi getekend en best vermakelijk, maar het blijft zeker niet aan de ribben kleven. Wat “Ultimate Fantastic Four” nodig heeft is een scenarist met een visie, die op lange termijn aan de serie werkt. Ik vond dat ze met Mark Millar op het goede spoor zaten maar helaas heeft dit maar 3 bundels mogen duren. Hopelijk wordt de volgende story-arc rond Silver Surfer meer memorabel…

Image Hosting by PictureTrail.com

Enjoy!



15:30 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, review, marvel, ultimate |  Facebook |

30-06-07

Review : Scalped









Watch out !! Here are the prairie niggers from the rez !!


American loopt vol met ethnische minderheden die door immigratie onderaan de sociale ladder staan en een leven vol geweld, overvallen en drugs kiezen. Over hen zijn er al talloze verhalen geschreven.


The niggers from the Bronx.
De italiaanse maffia .
The hispanics in LA.
De wijd verspreidde white trailer trash.
Maar hoe zit het met de oorspronkelijke bewoners?

Jason Aaron
brengt ons met Scalped een loeihard verhaal met een tot nog toe wat onbekendere ethnische groep met een hoog crimineel gehalte vanwege hun marginale leefomstandigheden in de reservaten. Na een paar honderd paar van systematische uitroeiing sloten rond 1960 enkele stammen overeenkomsten met de regering over de soevereiniteit over hun grondgebied en compensatie voor verloren land. Het casino dat de Seminolen in 1979 openden in Hollywood, Florida, was het eerste op indiaanse grond. De staat probeerde de tent te sluiten, maar haalde na een lange rechtsgang bakzeil. De zaak bereidde de weg voor de wet waarmee het stammen in 1988 mogelijk werd gemaakt casino’s te openen. De wet is bedoeld om de armoede in de reservaten te bestrijden; de gokwinsten moeten ten goede komen aan de stam.

Sommige indianen twijfelden of ze zich wel moesten inlaten met casino’s. De blanken hadden immers al genoeg ellende gebracht: eerst alcohol en ziekten, later dood, verderf en deportatie, opsluiting in reservaten en ten slotte een uitzichtloze, schrijnende armoede. En als al zoveel indianen verslaafd waren aan alcohol en drugs, was het dan een goed idee ook nog gokverslaving binnen te halen? Door de casino's is de collectieve rijkdom fors toegenomen, maar de individuele armoede ook. Een groot deel van de gokkers komt immers uit de reservaten zelf. De casino’s produceren gokverslaving, schulden, huiselijk geweld, criminaliteit, corruptie, georganiseerde misdaad, prostitutie en andere sociale ellende.

Genoeg materiaal dus om ons te voorzien van een stevig crime-fiction van formaat, gevuld met gokken, meth labs en dit alles verwoven met Native American History. We ontdekken algauw dat Aaron een brede waaier van personnages ten tonele brengt.

Daniel "Bad Horse", een undercover FBI agent die tegen wil en dank wordt te werk gesteld in het reservaat die hij als tiener onvluchtte, schopt vanaf de eerste pagina ongelooflijk veel keet. Hij verloochent en verafschuwt zijn roots maar wordt er telkens weer mee geconfronteerd. Het is moeilijk om onderscheid te maken tussen the good guys en de villians. Zo heb je Red Crow die in de jaren 70 een activist voor de rechten van Native Americans was. Uiteindelijk wordt hij zodanig in de politieke molen meegesleurd, dat de morele keuzes die hem voorgeschoteld worden het heel onduidelijk maken of hij inderdaad de strijd voor zijn reservaat wint of verliest.

(On)bewust heeft Aaron ervoor gezord dat elke comic apart redelijk "self containing" is en daarom gemakkelijk instapbaar is voor elke lezer.

Ik ben alvast een fan van het eerste uur.
De trade is beschikbaar vanaf augustus, voorbestellen kan hier.

Enjoy !!



 



16:48 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, review |  Facebook |

27-06-07

Review : The Walking Dead

Klik op de afbeelding om de link te volgenIk ben niet vies van een goeie zombiefilm. Vooral de 4 Living Dead-films van zombie-godfather Romero doen mijn hartje wat sneller kloppen. Robert Kirkman (zie ook “Invincible”) startte in 2003 de serie “The Walking Dead” die zich afspeelt in een gelijkaardige wereld als deze neergezet in de films van George A. Romero. In het nawoord van de het eerste boek uit Kirkman zich als ware fan van het genre die vooral gefrustreerd is door de open eindes van de zombie-films waarna hij zich altijd afvroeg hoe het verderging met bepaalde personages. Zo is zijn plan om deze reeks zo lang mogelijk verder te zetten met een minimum van honderd issues tot hij letterlijk gedwongen wordt om te stoppen. Hij heeft alvast ideeën genoeg om het allemaal zeer boeiend te houden verklaarde hij zelf in een interview met comicbookresources.com .

 

Image Hosting by PictureTrail.com


Wat Kirkman hier als auteur presteert is buitengewoon spannend. Je wordt letterlijk vanaf de eerste pagina’s opgezogen in het verhaal en ik garandeer je dat je niet meer zal kunnen stoppen met lezen tot aan de laatste pagina. Kirkman focust zich vooral op de relaties tussen zeer herkenbare mensen (het zouden je buren, je familie of je collega’s kunnen zijn) die in een totaal verwoeste en bedreigende wereld moeten zien te overleven en overeen te komen. Het begint met het ontwaken uit een coma van hoofdpersonage Rick Grimes. (beetje zoals in “28 days later”). Na het vaststellen van de harde realiteit trekt hij naar Atlanta waar de niet-geïnfecteerde bevolking op aanraden van de overheid naartoe trok in de hoop daar veilig te zijn. Ik ga de ganse plot niet uiteenzetten maar verwacht u aan redelijke heavy zombie-shit waarbij een groep overlevenden onder leiding van Rick Grimes op zoek gaat naar de ideale schuilplaats.

Het enige minpunt dat ik ondervond was de veelheid aan personages waarbij ik soms niet meer precies wist wie iemand precies was, voornamelijk bij drie blonde vrouwen die ik soms niet kon uit elkaar houden.

Image Hosting by PictureTrail.com


De eerste 6 issues zijn getekend door de fantastische Tony Moore (zie ook “Exterminators”) maar deze gaf wegens te hoge werkdruk de fakkel over aan Charlie Adlard (hoewel Moore blijft de covers tekenen, waarvoor hij zelfs werd genomineerd voor een Eisner Award voor beste cover-artiest, naast zijn nominatie voor het werk aan de eerste 6 deeltjes) Beide tekenaars leveren excellent werk en blinken niet alleen uit in het tekenen van de meest gevarieerde zombies maar ook in het uitbeelden van de meeste uiteenlopende emoties die de protagonisten ondergaan.

 

Wat me ook opvalt bij “The Walking Dead” is het enthousiasme van de stripwinkeliers van de “Sodacomics“en Manu van “De Striep” die met superlatieven deze comic aan hun klanten aanraden. Je mag ze echt geloven !

Bij Sodacomics kan je de 4 Trades bestellen, Vol.1 Days gone by, Vol.2 Miles behind us, Vol.3 Safety behind bars, Vol.4 Hearts desire

Image Hosting by PictureTrail.com

Enjoy !!



20:20 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, review |  Facebook |

10-06-07

Review : Exiles door Preske

Exiles. “Ontwricht” uit tijd en universum. De comic is het best te omschrijven als een mix tussen de “what if” reeks en de marvel versie van Quantum Leap. Voor de jongeren onder ons, een legendarische serie op tv waarin een man van tijd naar tijd reist om allerlei dingen recht te zetten in het lichaam van de persoon in nood.

Zo ook met de Exiles. Uit verschillende dimensies worden verschillende mensen ontvoerd, en gedwongen om missies te volbrengen. Missies die belangrijk zijn voor het welzijn van het desbetreffend universum waar ze naartoe gezapt worden. Blijkbaar is er iets kosmisch verkeerd gelopen en zijn alle dimensies uit hun sas. M.a.w. dingen lopen niet zoals ze behoren te verlopen. Dat is meteen ook de reden dat zij ontwricht zijn. Ook in hun universums is er iets mis waardoor zijzelf in gevaar lopen. Willen ze hun wereld en het voortbestaan van hun eigen leven in de wereld garanderen , moeten ze eerst missies volbrengen in andere dimensies, in de hoop dat het effect over slaagt op andere en dus ook hun eigen dimensie, zodat ze veilig zijn.

Slagen ze niet in hun missie, heeft dat nare gevolgen voor dat universum. Te veel mislukkingen en een kettingreactie ontstaat waardoor alle dimensies gevaar lopen. Hun bevelen krijgen ze van een “constructie van hun gemeenschappelijke bewustzijn” en van een soort talisman, de talus, die aan de arm gedragen wordt van de leider. Dat is het uitgangspunt van deze reeks die nu toch al bijna aan haar 100 ste nummer zit.

De sfeer is door de nummers heen veel grimmiger geworden. Waar er in het begin nogal luchtig aanging, is de sfeer nu heel vaak gespannen. Dit komt mede doordat ze ondertussen het grote geheim hebben ontdekt achter die zogenaamde “constructie” en door de steeds toenemende stress die het redden van het multiversum met zich meebrengt. Want ook in het multiversum is niets wat het lijkt.

Doordat het zich niet afspeelt in earth-616 hoeven de schrijvers zich geen zorgen te maken met de continuteit van de marvelwereld, en kunnen ze lekker hun fantasie laten gaan. Van tijd tot tijd is er eens een ledenwissel, maar het overgrote gedeelte van de cast blijft hetzelfde.

Het is een vrij aangename serie. De verhalen zijn goed geschreven, nooit te lang. De tekenstijl blijft vrij constant, en is zeker niet slecht. Ben je een fan van lange what-if verhalen, dan moet je deze reeks zeker eens lezen.

Met dank aan Preske om deze Review te schrijven. Heb je zelf ook een comic reeks die je echt super vind en die hier op de blog zeker thuis hoort. Twijfel dan niet en mail het naar mij. Je review verschijnt dan op de blog en je naam word natuurlijk vermeld.

Sodacomics.be heeft een ruim aanbod van Exiles TPB, dus wil je de reeks eens uitproberen zoek het zeker eens op.

Enjoy!

 

16:19 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, review |  Facebook |

06-06-07

Review : Ultimate X-men, Cable

Image Hosting by PictureTrail.com


De nieuwste Ultimate X-men-TPB is een wreed geval en is op het net aanleiding tot héél wat controverse. Er worden enkele toffe nieuwe personages geïntroduceerd zoals Cable, Bischop en een zéér coole Ultimate-versie van Pyro maar voor de tweede keer in de Ultimate X-Men (na Beast) laat iemand van de kerngroep het leven. Het verhaal draait om Cable die uit de toekomst komt om Charles Xavier te doden, aangezien hij Xavier beschouwt als de oorzaak van wat fout zal lopen in de toekomst. Wat er precies fout zal lopen komen we nooit echt te weten maar dat zal in een toekomstige bundel wel duidelijk worden.

Image Hosting by PictureTrail.com


Het is een essentieel verhaal maar helaas is het niet Kirkman's beste X-men-verhaal. Het grootste euvel is dat een belangrijk overlijden ons niet zoveel doet. Het gebeurt, we zien de reacties van de mede-mutanten maar we voelen geen medeleven. Uiteindelijk is het geheel zeer degelijk en spannend. Het doet ook uitkijken naar wat er volgt en in die zin is Ultimate X-men ook een ultieme soap, want zoals steeds zijn er ook deze keer weer emotioneele strubbelingen tussen de X-men. Op een bepaald moment vraagt iemand zich zelf af hoe ze met al die relationele toestanden ooit tot vechten toekomen.


Yanick Paquette & Ben Oliver doen als tekenaar zeer degelijk werk en Oliver's versie van iemand als Pyro of Cable is gewoonweg fantastisch.

Image Hosting by PictureTrail.com



18:00 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, review |  Facebook |