08-04-08

Sodacomics.be viert feest

To all my loyal and
faithful costumers,

Starting from today untill the end o/t month,
we're going to celebrate our first anniversary.

How ???

By offering discounts
on various product groups!

During the whole month:
Preorders 'll be 1$ for only 0.80€
&
From 02-04-2008 till 12-04-2008
-10% on all Trade Paperbacks
use discount code "TP
"
&
From 12-04-2008 till 21-04-2008
-20% on all Loose Comics
&
From 02-04-2008 till 12-04-2008
-30% on all Sales Packs

Want more info ... ?
Subscribe on our newsletter.


Take care

&
Spread the news!!

Sodacomics.be

 Collectorz.com Comic Collector

20:28 Gepost door Malkavian in Persoonlijk | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, sodacomics |  Facebook |

26-11-07

Marvel comics : House of Chaos ??

Frustratie, dat is het woord dat mij op het ogenblik het meeste doet denken aan MARVEL. Grote frustratie en ergernis over de manier waarop Marvel met het post-Civil War universum omgaat. Ik versta ze niet op het ogenblik. Het is zelfs zover gekomen dat ik voor de eerste maal een stuk kritiek schrijf op Brainfreeze over wat tot op heden mijn favoriete uitgever was.

wwhulk

Laat het mij even uitleggen, iedereen weet dat er in de Marvel Civil War heeft afgespeeld. Dat Iron Man en Captain America recht tegenover elkaar hebben gestaan en dat Cap het onderspit heeft moeten delven. Dit heeft ervoor gezorgd dat er enkele nieuwe reeksen zijn gekomen en dat er grote veranderingen zijn gebeurd. Nu dat het Civil War gebeuren achter de rug is blijkt opeens elke serie zijn eigen gangetje weer te gaan, iets wat redelijk normaal is, maar dat gangetje is naar mijn mening iets te appart van elkaar. . . . . Hmmm kzal een voorbeeldje moeten geven :

* World War Hulk : Nadat Civil war gedaan is dacht iedereen dat de rust was terug was in het Marvel Universum, maar dat was buiten de Hulk gerekend die met de vuisten eerste ne vol wraak terug naar de aarde komt om daar eventjes New York te verbouwen en manhattan in bezetting neemt.

* Mighty Avengers : Bij hun eerste echte opdracht komen de Mighty Avengers een vernieuwde Ultron tegen die eruit ziet als Wasp en al snel Iron Man laat ontploffen en alle controle overneemt van de communicatie op aarde.

* New Avengers : Het voortvluchtig team van Luke Cage gaat eerst naar japan om daar te vechten tegen de Hand en ontdekt dat Elektra een Skrull is, komt dan terug naar NY om dan in aanraking te komen met The Hood en valt dan plots in een invasie van Venoms in NYC.

* Annihilation Conquest : Daarin wordt duidelijk dat het Ultron is die Phalanx leid in een veroverings tocht door het heelal.

mighty

Dat is de korte inhoud van enkele Marvel reeksen die ik lees. Als je goed gelezen hebt dan zie je dat op hetzelfde ogenblik dat Hulk NYC ondervuur neemt, er ook een hoop venoms in rondlopen die helemaal geen last hebben van de Hulk en dat Ultron ook geen last heeft van de Hulk. Laat staan dat er plots 2 Ultrons zijn zowel op aarde als in de ruimte bij de Phalanx. Ja ik weet dat er meerdere Ultron modellen zijn en er meerdere kopies zijn. Maar kom aan dit is wel een top punt van No-Idea. Is het nu zo moeilijk om de series zonder dat ze elkaar te veel beinvloeden, toch een consitente wereld kunnen weerspiegelen. Iets wat DC op het ogenblik veel beter doet op het ogenblik. Daar heb je Countdown die over het gehele DC universum afspeelt maar toch gaat elke serie verder en blijven ze uitelkaars vaarwater.

newavengers

Marvel doet er dan nog wat moeite met hun X-men : Messiah complex. Wat een goed verhaal lijkt te worden dat verspreid is op alle X-titels (Xmen, Uncanny , X-Factor en New X-men) Ze maken een groots verhaal dat een verandering kan teweeg brengen in het Muntant Marvel wereldje zonder dat ze NOG EENS New York laten ontploffen. Ok, we vergeten eventjes dat Wolverine in minstens twee teams meespeelt en in elke Marvel comic minstens 1 cameo maakt om de 3-4 maand. Maar ja Wolverine is dan ook ieders favoriet. Het feit dat Iron man ontploft in Mighty Avengers (dat is tocht wat ze ons laten denken), in de pan wordt gehakt door Hulk & co zodat hij zelfs zin heeft in een Whiskey maar dan toch fris en geschoren in The Order, Avengers Initiative en in de New Avengers te voorschijn komt. Hmmmm. Daar heb ik het toch een beetje moeilijk mee. Ok ik weet dat het superhelden zijn en dat ze met een arm kwijt nog altijd 20 ninja's te baas kunnen. Maar hou het toch wat realistisch aub.

xmen

The Order gaat dan weer volledig de andere toer op, perfect in hun eigen reeks gaan ze problemen te baas zonder dat de andere series er last van hebben. Met hun zombie/dakloze vijanden brengen ze wel nieuwe gevaren en brengen ze echt The initiative zoals het bedoeld is. Maar ze nemen het imho iets te DC-achtig aan. Central City, Silver City etc geef mij maar bekendere namen van steden waar ze de slechterikken gaan verslaan. En iets minder stijf gedoe. Ik geef hen nog enkele maanden de tijd om mij volledig veslaafd te maken aan The Order.

Ja achter Civil War ,wat ik persoonlijk een prachtig verhaal en mooie coördinatie vond tussen de verschillende reeksen , krijgen we nu de chaos. Ik hoop dat ze die chaos een beetje terug op poten weten te plaatsen met de aankomende Secret Invasion, waar ze verder ontdekken wie de veraders zijn in het Marvel Universum. Wie van de bestaande helden nu een Skrull is. Ik zet mijn geld op Tony Stark/Iron Man. Voor de rest vind ik Nova nog altijd een van de betere series bij Marvel en New Avengers kan me ook nog altijd bekoren, als ik mijn ergernis aan de kant laat. Avengers the initiative doet dan wel alles wat ik wil in een comic en het lijkt erop dat deze series alleen maar aan populariteit kan winnen..

conquest

Laten we hopen dat het house of ideas snel hun ideeen in dezelfde richting kunnen krijgen want op het ogenblik is het niet meer mijn favoriete uitgever.

 27-08-07

Here we go again

Here we go again.

Nu het grote deel van de verhuis gebeurt is, kan ik terug wat tijd vrij maken voor Brainfreeze. Natuurlijk hebben mijn Co-schrijvers Sodacomics en Spiff niet stil gezeten. Dus laat ik eerst hen op jullie los. Ik heb nog flink wat sorteer werk te goed, een gehele collectie ordenen terwijl je terug werkt en andere dingen inorde moet brengen is niet simpel. Spijtig genoeg word het altijd uitgesteld. Vanaf het inorde is geef ik jullie een review van de kamer en een hoe-wat-waar.

Ook zal ik eens uitleg geven over de Comic Collectorz software die ik nu al een hele lange tijd heb gekocht en gebruik. Om het kort te zetten, eens je een grote collectie begint te krijgen is dat HET programma om alles mooi te ordenen en bij te houden welke comics je al hebt. Maar later daar meer over.

Enjoy. 

13:28 Gepost door Malkavian in Persoonlijk | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, persoonlijk |  Facebook |

30-07-07

*AFK* Gaan samenwonen

Bezig met verhuizen

http://www.ridethepig.tk/images/gir-and-pig.gif

Mijn vriendin en ik gaan samenwonen, dus ik ga een tijdje offline zijn. Vooral het ordenen van mijn verzameling gaat enorm veel tijd in beslag nemen. Maar geen paniek, na enkele weken zal Brainfreeze terug actief zijn. Alvast bedankt voor de zovele geintereseerden die dagelijks een kijkje komen kijken naar de blog. 71000 bezoeker op een jaar tijd, ik verwachte het totaal niet. Trouwens, www.brainfreeze.be is nu ook beschikbaar, deze link is makkelijker om door te geven aan vrienden en mede-comic verzamelaars :)

Tot gauw op de vertrouwde plaats voor meer Comic nieuws.14:28 Gepost door Malkavian in Persoonlijk | Permalink | Commentaren (2) | Tags: persoonlijk |  Facebook |

28-07-06

The New Job

Yeah, Eindelijk terug werk. Het heeft een tijdje geduurt maar kheb dan toch een plek gevonden. Vanaf gisteren werk ik op de Online Marketing Development afdeling van Unibet. Als Graphical Designer. Kzen mega content, en de eerste dag is super goed gegaan. Kben zelfs al half verslaafd geraakt aan Texas Hold'em Poker. Yeah verplichte kost op Unibet, niet alleen moet je daar sport volgen maar aangezien ze ook Poker en andere Casino games aanbieden moet ik toch de basics kennen van die games. Niet dat ik daar veel mee inzit hoor, tis eens iets anders hé. In plaats van 's middags je bokes op te eten terwijl je de krant leest, zitten wij chips te verdelen en elkander te overbluffen. Anyway, nu weet je ook ineens waarom ik de laatste tijd zo weinig actief was. Kwas enorm hard opzoek naar een job. En die zoektocht is nu over. Verwacht dus soonish maar terug wat reviews van onderandere de eerste TPB van Fables, Superman : The Red Son, Y - the last man en Walking Dead.

Greetz
Malkavian

00:37 Gepost door Malkavian in Persoonlijk | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27-07-06

Mededeling

Je merkt het dat de laatste tijd rustig is op Brainfreeze, maar geen nood, deze week nog begin ik terug vollenbak te schrijven :)
Tot gauw
Malkavian

00:42 Gepost door Malkavian in Persoonlijk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-07-06

Uw Horloge vanuit Japan komt aan om ........ ?

*SIGH* Frustratie allom. Ongeloof. How the Hell kunnen ze nu een packetje verliezen? Is het nu zo moeilijk om een packetje van de vlieger naar een box te doen, box te sorteren, te controleren, ff door de douane te gaan en dan verder te sturen naar mij.Eventjes schetsen. Op 9 juni heb ik in Japan een Design Horloge besteld, het zou mijn verjaardags kado worden van mijn Ma.

Op 12 juni komt het smiddags aan in Brussel. Het packetje kon ik mooi volgen via EMS.

Jun 12
11:41
Awaiting presentation to customs commissioner
BRUXELLES X-DOUANE BELGIUM

Dit is het laatste dat ik ervan gehoord heb. Donderdag 22 juni was mijn verjaardag en nog steeds geen horloge. Vrij geirriteerd besloot ik maar eens rond te bellen. Eerst het ministerie gebeld, kdacht als ik hoog begin zal ik wel ergens geraken. Daar kreeg ik enkele andere Telefoon nummers. Een van een andere tak van het ministerie (JeppieYay) en de nummer van ABX.
Op andere tak kreeg ik te horen in gebroken nederlands dat ze me niet kon helpen. Kzei dat het wel mooi was dat de nummer mij gegeven werd en dat ik er niets mee kan doen. Ze heeft me dan maar de GSMnr gegeven van haar baas. Kvind het wel fijn om te weten dat ze GSMnrs uitdelen aan iedereen die er maar achter vraagt. Swat ik ben naar de heer Hobin en kreeg nog slechter Nederlands en nog korter antwoord. Hij zat in de auto en ik moest hem de gegevens van het packet doormailen, hij ging er dan eens in kijken. Hehehe in de auto, yeah right. Khoorde op de achtergrond iemand roepen en hoorde een doos vallen (of allesinds toch dat geluid). Ma swat ik heb ondertussen de geachte mr Hobin al 3 keer gemailed en wacht nog altijd op een doodsimpel antwoord.

Maar daar ging ik het niet bij laten. Enorm geergerd belde ik naar ABX, daar kreeg ik iemand aan de telefoon die me in klare taal kon vertellen dat ze mij niet konden helpen (Eindelijk iemand die zegt hoe het is ipv rond de pot te draaien) aangezien het packet nooit naar ABX was gestuurt vanuit Brussel. De persoon in kwestie was wel enorm behulpzaam ondanks mijn boze toon. Hij zei me dat Taxipost die packeten in handen heeft en dat ik zeker naar hen moest bellen.
Dit deed ik dan ook direct, daar kreeg ik weer slecht nederlands te horen (kan er mij druk inmaken soms en zeker als ze je niet helpen, i know niet echt boeddhistisch van me maar ik krijg ook geen job als mijn frans niet naar behoren is) en de vrouw in kwestie vroeg mijn gegevens, het EMS nummer ,land van herkomst en waarde van het packet. Ze ging het onderzoeken en zei dat ze me het resultaat van haar onderzoek ging opsturen. Kvroeg haar om me te bellen met nieuws aangezien ik nu al lang genoeg aan het wachten was en ik eventjes geen vertrouwen heb in iets met de post opsturen. Ze ging dat zeker doen.

Dag nadien nog altijd geen antwoord of iets gehoort, mja het zit nu niet in mijn karakter snel iets los te laten *wink* Dus belde wij opnieuw Taxipost, bij toeval kreeg ik dezelfde mevrouw aan de telefoon. Ze wist me te vertellen dat ze gebeld had maar dat het bezet was en dat ze het nadien vergeten was om er achter te horen. Maar ik kreeg de scouts belofte dat ze het zeker ging doen. Sgoed, weekend komt er tussen en ik laat alles eventjes bekoelen. Ondertussen heb ik ook Japan een mail gestuurt om hun hulp in te roepen en heb die vertelde me dat ze EMS een onderzoek gingen laten uitvoeren.

Na een week had ik nog altijd niets gehoort en belde ik terug naar Taxipost, weeral dezelfde vrouw aan de telefoon (leek alsof ze maar 1 persoon hebben werken daar *grins* ) Toen kreeg ik het mooie en typische antwoord, "Heb je nog geen brief gekregen?" ..... *sigh* Ja want ik ben een persoon die een brief krijgt met uitleg wat er gebeurt is en dan nog eens gaat bellen om te vragen of ze al iets meer weten *roll eyes* . 2 dagen nadien kreeg ik een brief waarin stond dat het packet dus VERMIST is. Het toffe is dat ze Taxipost zich dus wegtrekt van de zaak. Ze zeggen dat ik het moet regelen met de Japanse eigenaar en dat zij voor niets tussen komen. Wel straf vind ik, het geraakt perfect van Japan tot in Brussel en dan is het vermist. Mja veel geloof ik er niet van, een packet dat vermist geraakt, gestolen zullen ze bedoelen. Bha, nu hopen papparassen werk in de hoop ik mijn geld ooit ga terug zien. .......... intussen tijd zal ik het maar eens opnieuw bestellen zeker?

01:49 Gepost door Malkavian in Persoonlijk | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-07-06

De allereerste keer .....

Den allereerste keer, tmoet er ooit van komen. Ge kunt deze zever eigenlijk gewoon zien als een test om te zien hoe de layout en de tekst er uitziet enzo van die toestanden.

Mja Bloggen, het heeft me nooit echt gegrepen maar ik ga me er toch eens aan wagen. Brainfreeze zal over vanalles gaan denk ik, heb nog niet direct een draai gevonden die ik er aan moet geven. Dus tis allemaal nog experimenteren ;)
Kheb een vrij eclectische geest, dus ik doe vaak aan onderwerp hopping in het echte leven dus verwacht dat ook maar hier :)Alle dingen die me intereseren zal ik wel ff komen zeveren, van Everquest2 tot Boeddhisme, van Films tot feestjes en overgaande naar personal stuff.

De kans dat het totaal niets word is er ma i dont give a f*ck
Om het met wijze woorden van Siddharta te zeggen :
"There are two mistakes one can make along the road to truth...not going all the way, and not starting."
Tot gauw ;)

15:18 Gepost door Malkavian in Persoonlijk | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |