06-12-07

Spotlight : The Losers

Een van mijn favoriete film genres zijn Spionage films. Waar je van de ene verbazing naar de andere valt, waar de spanning altijd te snijden is en je nooit echt weet waar ze je nu gaan naar toe nemen. Als je zoiets in een comic reeks giet dan heb je alles in huis om mijn hartje te bekoren.

LosersCv29LosersCv29LosersCv29LosersCv29

The Losers, is zo'n comic reeks. Deze Vertigo reeks is al een tijdje afgelopen en dus volledig beschikbaar in Trades. Maar toch wil ik jullie laten kennis maken met een pareltje van een spionage thriller. In The Losers draait het rond een groep Black-Ops die KIA (killed in action) staan in de boeken van de CIA. The Losers zijn verraden door de CIA, het was de bedoeling dat zij allemaal doodwaren maar lot besliste er anders over. Het enige dat ze weten is dat een mysterieus persoon genaamd Max achter de aanslag zit. Wie is deze Max, wat doet hij in de CIA. Is hij wel CIA? De legende gaat dat Max al tentijde van Wereld Oorlog 2 opereerde, maar toch is Max nogaltijd fris en jong. Althans volgens de legende die onder de CIA gaat. The Losers gaan dan ook opzoek naar Max, waarom hij hen uitkoos en wat zijn doel is. Ik kan je verzekeren Max zit hoog op de ladder, misschien wel hoger dan The Losers zelfs denken.

losers2

Ik ga er niks meer over zeggen want ik wil niks vrijgeven. Wel kan ik zeggen dat een verfilming van de reeks geplant is voor 2009. En Tim Story, de regiseur van Rise of the Silver Surfer gaat deze regiseren. Of dit een goede zaak is voor de film weet ik niet, ik vond Rise nu niet zo heel slecht maar ook niet de beste comic verfilming van de laatste jaren.

Sodacomics heeft op het ogenblik de meeste TPB in stock. Dus klik bovenaan op de Cover voor een direct link. De eerste trade is slechts €7.96, voor dat geld kan je deze comic niet links laten liggen. Voor diegene die eerst eens willen proeven. Lees HIER het 1ste nummer van The Losers op Vertigo First

Enjoy

losers17:39 Gepost door Malkavian in OUD, Spotlight | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vertigo, losers, comics, spotlight, malkavian |  Facebook |

21-11-07

Spotlight : Casanova

Image Hosting by PictureTrail.com


Dit album met de eerste 7 deeltjes van Casanova heeft een enorme indruk op me gemaakt. “Luxuria” is de eerste van 7 albums, elk genaamd naar de latijnse verwoording van één van de zeven doodzondes : LUXURIA, GULA, AVARITA, ACEDIA, IRA, INVIDIA, and SUPERBIA. Het bevat de totaal geschifte belevenissen van Casanova Quin, de ex-dief, thans superspion die over de grenzen van tijd en dimensies krankzinnige avonturen beleeft.

 

Image Hosting by PictureTrail.com

 De verhaallijnen zijn zo prettig gestoord dat ik geen poging zal ondernemen een idee te geven van de aard van de avonturen. Er gebeurt zoveel in elk deeltje en de manier waarop Matt Fraction de verhalen vertelt grenst aan het geniale/krankzinnige. We hebben hier intelligente verhalen met een xxx-treme pulpfactor en een vettige knipoog, met een vertelstructuur die totaal ongezien is.

 

Image Hosting by PictureTrail.com

 En dan zijn er Gabriel Ba’s stijlvolle tekeningen. Het is alsof Mignola (Hellboy) in de mix is met Franquin’s Robbedoes. De bladzijden zijn een lust voor het oog, prachtig…. Het is typisch zo’n boek dat je met één lezing niet volledig kan doorgronden, het vraagt ondanks de hoge fun-factor om herlezing maar door de superieure tekeningen was dat zeker geen pijnpunt.

Conclusie : KOPEN die prachtige hardcover !!!! Één van de toppers van het jaar.

site Matt Fraction : http://www.mattfraction.com

eerste deel Casanova online : http://www.newsarama.com/ImageComics/Casanova/01full/CNV0...

Image Hosting by PictureTrail.com

 12:32 Gepost door Malkavian in OUD, Spotlight | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, spiff, casanova |  Facebook |

13-11-07

Spotlight : TRUE FAITH

Image Hosting by PictureTrail.comGarth Ennis groeide op in de jaren 70 en 80 in Belfast, Noord Ierland, midden in de strijd tussen Katholieken en Protestanten. Zijn magnus opus "Preacher" verwijst constant naar religieuze fanatici en het misbruik van religie om politieke redenen. In “True Faith”, zijn tweede graphic novel, geschreven op 19-jarige leeftijd, was dat ook al zo. In het voorwoord van de Vertigo-uitgave van 1997 verklaart Ennis dat zijn eersteling “Troubled Souls” (een grimmig verhaal over aanslagen en moorden in Belfast) af en toe een beetje bezweek onder zijn eigen gewicht en het gebrek aan research. True Faith moest anders worden, persoonlijker, met aandacht aan zijn persoonlijke obsessies zijnde religie, misbruik van macht en machinegeweren en er moest veel humor in zitten. Laat dat nu de typische Ennis-stijl zijn die al zijn later werk kenmerkt. (zie ook zijn laatste worp “Wormwood”) Na twee maanden moest de oorspronkelijke uitgave (1990) door de uitgever uit de winkelrekken gehaald worden na klachten van de Kerk en religieuze groeperingen. Nu ik het gelezen heb kan me voorstellen dat ze niet echt opgezet waren met deze enorm confronterende vertelling. Gelukkig heeft Vertigo het na het grote succes van Hellblazer en Preacher dus herdrukt, hoewel het ondertussen al lang uitverkocht is, maar gelukkig bestaat er zoiets als Ebay…

Nigel Gibson, is de jongen die nergens bij hoort. Op school wordt hij gepest door de sportieve macho’s en hij heeft stiekem een oogje op een knappe blondine die lid is van een bijbelstudie-groep, hoewel hij een pure atheïst is.
Terry Adair is een man die W.C.-schoonmaak-artikelen verkoopt, een hardwerkende gelovige. Na een persoonlijke tragedie slaan bij hem de stoppen door.
Wanneer hun wegen elkaar kruisen geraakt Nigel vlug in de ban van de dolgedraaide Terry die van plan is om niemand minder dan God te doden. Omdat God zich zou tonen is Terry van plan om deze zo te provoceren dat hij wel moet verschijnen…. Hoe het verhaal eindigt voor Nigel vond ik perfect en nog zeer actueel.

Het is zeker niet Ennis’ beste werk maar het is zeker ook geen jeugdzonde. Ik vond het zo goed dat ik het boek niet kon neerleggen. Hoewel het plot niet realistisch lijkt komt het geheel echt zéér geloofwaardig over. De tekeningen van Warren Pleece zijn niet echt spectaculair maar hij weet goed de sfeer van het Thatcher-tijdperk te vatten.
Al bij al vond ik dit echt meer dan de moeite waard en begrijp ik niet dat Vertigo het nog steeds niet herdrukt heeft.

Grant Morrison schreef:
"I'm quite prepared to endorse this book at the top of my voice and until my throat is raw. True Faith is a thing of beauty and a joy forever. True Faith is a glorious, anarchic assault on the values that made Britain great. It's probably even a scathing indictment of something or other. Above all, it's a bloody good laugh and if you can't see the funny side of crucified alsatians, burning churches and mass murder then you're probably well enough to go home. As for me, I'll stay here and gloat over this ruthless, shameless desecration of everything that normal, decent folk hold dear."


Alan Moore schreef:
"Garth Ennis is perhaps the most interesting new writer to emerge in the last ten years and Warren Pleece perhaps the most interesting artist. In True Faith, their talents combine to create a fresh and original work, the power and charm of which last long after one closes its pages."

Hier een sneak peek van de eerste 4 pagina’s

  

11:33 Gepost door Malkavian in OUD, Spotlight | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, spotlight, vertigo, garth ennis |  Facebook |

11-11-07

Superpowers - Alex Ross & Jim Krueger

Trouwe Marvel lezers kennen alvast "Earth X" van het superduo Ross & Krueger. Een alternatieve / futuristische tijdslijn waarbij de meeste characters werden redesigned door Alex Ross en zoveel mogelijke verhaallijnen & ontstaan geschiedenissen aan elkaar gelinked werden. Het was en is een knaller van formaat. De kwaliteiten van de vervolg series Universe X & Paradise X laat ik aan ieders creative kritieke mening over.

Nu brengt Dynamite Entertaiment ons hun nieuwe project."Superpowers".
De titel klinkt al niet echt creatief en doet me onmiddellijk denken aan Supreme Powers & off course Heroes. Aan de foto's die je overal op internet terug vindt, herken klassieke figuren zoals Black Terror (reeds recent door Alan Moore gebruikt in Tom Strong), Samson en de Green Lama (een leuke radio drama op deze link). En toch ... En toch denk ik verkocht te zullen zijn, gewoon al voor het feit zulke oude figuren te leren kennen en daardoor mijn Superheroes Pulp Cultuur wat bij te schaven. Het bevat dezelfde ruwe elementen die Alan Moore zo graag gebruikt. We nemen een hoop oude helden, waarop we geen copyright betalen en laten we ze blenden en zien wat eruit komt.

Over blenden gesproken, lees even hoe de creators zelf Superpowers metaforisch omschrijven op Comic Book Resources:

"For those that have left school behind, but not the drinking they did while in school, I'll describe the book in terms of a martini: Think of it as a shot of Claremont/Byrne “X-Men” mixed with a healthy dose of the Dematteis/Giffen “JLI” with a splash of “Planetary” and an olive plucked from Alan Moore's “Swamp Thing” (yes, that's kind of gross, but it wasn't just yams that he could grow). Oh, and of course, it's shaken, not stirred."

Enjoy !!Collectorz.com Comic Collector

11:00 Gepost door Malkavian in Nieuws, OUD | Permalink | Commentaren (0) | Tags: superpowers, alex, ross, sodacomics, comics, dynnamite |  Facebook |

10-11-07

The Last "Y-the-Last-Man"

The Last Y-the-Last-Man Promo Pic

"Eindelijk" zullen sommigen zeggen, anderen dan weer "spijtig". Persoonlijk hoor ik eerder tot de groep van "eindelijk". Het onnodeloos rekken van een geweldig concept, is meestal ook de ondergang van dat concept. Als enige man overblijven in een wereld vol vrouwen, velen zullen hier natte dromen aan over houden. De realiteit (in het verhaal) leert ons toch anders. ...

Een leuk extraatje gevonden op Wikipedia:

Parodies

  • In issue #17 of Futurama Comics, Cubert becomes the "Last Boy on Earth" and builds a robotic monkey sidekick, whom he names Asterisk. The issue was written by Ian Boothby, who is married to Y: The Last Man artist Pia Guerra.
  • Issue #6 of Invincible by Image features a short parody entitled "J: The Penultimate Dude", complete with surprise twists, à la Vaughan.

Algemeen verondersteld, mogen we toch zeggen dat deze serie ijzersterk gestart is, maar niet altijd dat niveau heeft kunnen volhouden. Het blijft zekers de moeite waard om te lezen en verdient daarom toch nipt een plaatsje in mijn Vertigo Top10. "Nipt" omdat de andere toch veel beter zijn en Vertigo nu éénmaal continu ijzersterke series brengt.

Lees en ondek voor jezelf !!

Enjoy !!

Alle covers kan je vinden via deze link.

Y Last Man in Space

 Collectorz.com Comic Collector

12:00 Gepost door Malkavian in Nieuws, OUD | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, vertigo, y the last man, sodacomics |  Facebook |