14-01-08

Review : Fury (Max)

Als beginnend comiclezer is de eerste schrijver die extra mijn aandacht trok toch wel Garth Ennis. En dan voornamelijk door The Boys. Politiek incorrect, rauw, geen hand voor de mond nemend en een bulldog die een bepaald bevel uitvoert. Daarom ook dat ik, nadat ik besloten had om mijn kennis van comics uit te breiden, ervoor gekozen heb om verschillende van Ennis' werk te lezen. Preacher en Punisher MAX staan nog op het programma. Fury MAX (TP) hebben we echter zonet gelezen.


In 'FURY' toont Ennis ons het verhaal van een overbodig geworden Koude Oorlog veteraan. Hij heeft een postje gekregen bij het nieuwe S.H.I.E.L.D. dat tot zijn grote ergernis politiek correct en om het met zijn eigen woorden te zeggen "pussy" is geworden. Met heimwee kijkt hij naar het verleden waar hij zich het beste voelde in een situatie van constante oorlog. Wanneer een oude tegenstander (Rude Gagarin) voor een nieuw conflict zorgt door letterlijk een oorlog te veroorzaken begint hij terug met wat hij het beste doet - doden om een groter kwaad te verhinderen.

Net als in "The boys" is er genoeg zwarte humor, politiek incorrecte dialogen en met bloed overgoten geweld. Allemaal prachtig gedetailleerd weergegeven door de potlood van Robertson. Vooral zichtbaar bij de grote confrontatie tussen de groep Fury en die van Rudi. Ik kan echter niet uitsluitend positief zijn over de comic. Fury zijn neefje als slappe side-kick begon mij toch te irriteren naar het einde toe en draagt eigenlijk niets bij tot het verhaal. Ook de reus Fuckface vond ik een beetje een vreemde toevoeging, hoewel het voor één memorabele scene zorgt.

Al bij al ben ik toch meer dan te spreken over deze TP. Over de kleine minpuntjes kan ik meer dan gemakkelijk heen kijken en ik kan niet anders dan besluiten dat Ennis mij verder tot fan mag rekenen.

Enjoy

 

Geschreven door UGH

Wil jij ook jouw mening kwijt over een bepaalde comic die gelezen hebt. Stuur dan zeker je review naar mij. Malkavian[AT]Malkavian[.]be

 

12:11 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (1) | Tags: comics, review, ugh, fury, max, marvel |  Facebook |

Commentaren

Fuck-face, Arse-face and Hemo-boy (Barracuda) Dat zijn nu éénmaal typische ridicule figuren die in alle comics van Ennis komen opdraven. Ennis succesformule bestaat nu eenmaal uit shockeren, shockeren en nog eens shockeren.

Gepost door: Sodacomics.be | 16-01-08

De commentaren zijn gesloten.