26-11-07

Marvel comics : House of Chaos ??

Frustratie, dat is het woord dat mij op het ogenblik het meeste doet denken aan MARVEL. Grote frustratie en ergernis over de manier waarop Marvel met het post-Civil War universum omgaat. Ik versta ze niet op het ogenblik. Het is zelfs zover gekomen dat ik voor de eerste maal een stuk kritiek schrijf op Brainfreeze over wat tot op heden mijn favoriete uitgever was.

wwhulk

Laat het mij even uitleggen, iedereen weet dat er in de Marvel Civil War heeft afgespeeld. Dat Iron Man en Captain America recht tegenover elkaar hebben gestaan en dat Cap het onderspit heeft moeten delven. Dit heeft ervoor gezorgd dat er enkele nieuwe reeksen zijn gekomen en dat er grote veranderingen zijn gebeurd. Nu dat het Civil War gebeuren achter de rug is blijkt opeens elke serie zijn eigen gangetje weer te gaan, iets wat redelijk normaal is, maar dat gangetje is naar mijn mening iets te appart van elkaar. . . . . Hmmm kzal een voorbeeldje moeten geven :

* World War Hulk : Nadat Civil war gedaan is dacht iedereen dat de rust was terug was in het Marvel Universum, maar dat was buiten de Hulk gerekend die met de vuisten eerste ne vol wraak terug naar de aarde komt om daar eventjes New York te verbouwen en manhattan in bezetting neemt.

* Mighty Avengers : Bij hun eerste echte opdracht komen de Mighty Avengers een vernieuwde Ultron tegen die eruit ziet als Wasp en al snel Iron Man laat ontploffen en alle controle overneemt van de communicatie op aarde.

* New Avengers : Het voortvluchtig team van Luke Cage gaat eerst naar japan om daar te vechten tegen de Hand en ontdekt dat Elektra een Skrull is, komt dan terug naar NY om dan in aanraking te komen met The Hood en valt dan plots in een invasie van Venoms in NYC.

* Annihilation Conquest : Daarin wordt duidelijk dat het Ultron is die Phalanx leid in een veroverings tocht door het heelal.

mighty

Dat is de korte inhoud van enkele Marvel reeksen die ik lees. Als je goed gelezen hebt dan zie je dat op hetzelfde ogenblik dat Hulk NYC ondervuur neemt, er ook een hoop venoms in rondlopen die helemaal geen last hebben van de Hulk en dat Ultron ook geen last heeft van de Hulk. Laat staan dat er plots 2 Ultrons zijn zowel op aarde als in de ruimte bij de Phalanx. Ja ik weet dat er meerdere Ultron modellen zijn en er meerdere kopies zijn. Maar kom aan dit is wel een top punt van No-Idea. Is het nu zo moeilijk om de series zonder dat ze elkaar te veel beinvloeden, toch een consitente wereld kunnen weerspiegelen. Iets wat DC op het ogenblik veel beter doet op het ogenblik. Daar heb je Countdown die over het gehele DC universum afspeelt maar toch gaat elke serie verder en blijven ze uitelkaars vaarwater.

newavengers

Marvel doet er dan nog wat moeite met hun X-men : Messiah complex. Wat een goed verhaal lijkt te worden dat verspreid is op alle X-titels (Xmen, Uncanny , X-Factor en New X-men) Ze maken een groots verhaal dat een verandering kan teweeg brengen in het Muntant Marvel wereldje zonder dat ze NOG EENS New York laten ontploffen. Ok, we vergeten eventjes dat Wolverine in minstens twee teams meespeelt en in elke Marvel comic minstens 1 cameo maakt om de 3-4 maand. Maar ja Wolverine is dan ook ieders favoriet. Het feit dat Iron man ontploft in Mighty Avengers (dat is tocht wat ze ons laten denken), in de pan wordt gehakt door Hulk & co zodat hij zelfs zin heeft in een Whiskey maar dan toch fris en geschoren in The Order, Avengers Initiative en in de New Avengers te voorschijn komt. Hmmmm. Daar heb ik het toch een beetje moeilijk mee. Ok ik weet dat het superhelden zijn en dat ze met een arm kwijt nog altijd 20 ninja's te baas kunnen. Maar hou het toch wat realistisch aub.

xmen

The Order gaat dan weer volledig de andere toer op, perfect in hun eigen reeks gaan ze problemen te baas zonder dat de andere series er last van hebben. Met hun zombie/dakloze vijanden brengen ze wel nieuwe gevaren en brengen ze echt The initiative zoals het bedoeld is. Maar ze nemen het imho iets te DC-achtig aan. Central City, Silver City etc geef mij maar bekendere namen van steden waar ze de slechterikken gaan verslaan. En iets minder stijf gedoe. Ik geef hen nog enkele maanden de tijd om mij volledig veslaafd te maken aan The Order.

Ja achter Civil War ,wat ik persoonlijk een prachtig verhaal en mooie coördinatie vond tussen de verschillende reeksen , krijgen we nu de chaos. Ik hoop dat ze die chaos een beetje terug op poten weten te plaatsen met de aankomende Secret Invasion, waar ze verder ontdekken wie de veraders zijn in het Marvel Universum. Wie van de bestaande helden nu een Skrull is. Ik zet mijn geld op Tony Stark/Iron Man. Voor de rest vind ik Nova nog altijd een van de betere series bij Marvel en New Avengers kan me ook nog altijd bekoren, als ik mijn ergernis aan de kant laat. Avengers the initiative doet dan wel alles wat ik wil in een comic en het lijkt erop dat deze series alleen maar aan populariteit kan winnen..

conquest

Laten we hopen dat het house of ideas snel hun ideeen in dezelfde richting kunnen krijgen want op het ogenblik is het niet meer mijn favoriete uitgever.

 22-11-07

Spotlight : The Other Side

Image Hosting by PictureTrail.com

Jason Aaron’s eerste grote wapenfeit was deze graphic novel over de oorlog in Vietnam gezien vanuit het standpunt van twee 19-jarige boerenzonen : Billy, die verplicht wordt om bij het Amerikaanse leger te gaan, en Vo Dai, een Viet Cong-vrijwilliger. Het is een zeer hard en rauw verslag geworden van de gruwel van oorlog. Het unieke aan dit stripverhaal is dat er geen plaats is voor sentiment en heroïsme, er zijn geen winnaars, enkel verliezers. Het boek slaagt er echt in je te verplaatsen in de geesten van de hoofdpersonages wat je soms confronteert met enorm gruwelijke toestanden. De gevechten spelen zich meestal niet af op een slagveld maar in de hoofden van Billy en Vo Dai die hun deelname in de oorlog trachten te rechtvaardigen. Het feit dat ze maar pionnen zijn in het spel maakt dit relaas enkel realistischer. Jason Aaron is ernorm beïnvloed door het werk van zijn neef Gustav Hasford (1947-1993), schrijver van het boek “The Short-Timers” dat als basis diende voor “Full Metal Jacket”. Via het onderhouden van de site ter ere van zijn neef ( http://www.gustavhasford.com ) en research over zijn leven voor een biografie is hij in contact gekomen met veel van Gustav’s oorlogskameraden wat uiteindelijk tot dit verhaal heeft geleid.

Image Hosting by PictureTrail.com
Gustav Hasford


Cameron Stewart tekent niet super-realistisch maar op een zeer effectieve manier beeldt hij de waanzin van het geheel uit zonder dat we hierdoor de neiging krijgen om het boek vol afschuw neer te leggen. Na “Scalped” en “The Other Side” gelezen te hebben kan ik enkel concluderen dat Aaron een meester is in het neerzetten van geloofwaardige donkere verhalen.

"This book isn't trying to be important, it just is. One of the very best comics Vertigo has published since PREACHER." -- Brian K. Vaughan

"Not since Eric Remarque's ‘All Quiet on the Western Front’ has a novel--graphic or otherwise--been as powerful, stirring, unsettling, and thought-provoking... THE OTHER SIDE is nothing short of a true classic." -- Library Journal

Hier een artikel waarin Jason Aaron enkele voorbeelden van het gebruik van het Vietnam-conflict in comics bespreekt :
http://goodcomics.comicbookresources.com/2006/10/04/comic...

Image Hosting by PictureTrail.com

 13:15 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, spotlight, spiff, vietnam |  Facebook |

21-11-07

Spotlight : Casanova

Image Hosting by PictureTrail.com


Dit album met de eerste 7 deeltjes van Casanova heeft een enorme indruk op me gemaakt. “Luxuria” is de eerste van 7 albums, elk genaamd naar de latijnse verwoording van één van de zeven doodzondes : LUXURIA, GULA, AVARITA, ACEDIA, IRA, INVIDIA, and SUPERBIA. Het bevat de totaal geschifte belevenissen van Casanova Quin, de ex-dief, thans superspion die over de grenzen van tijd en dimensies krankzinnige avonturen beleeft.

 

Image Hosting by PictureTrail.com

 De verhaallijnen zijn zo prettig gestoord dat ik geen poging zal ondernemen een idee te geven van de aard van de avonturen. Er gebeurt zoveel in elk deeltje en de manier waarop Matt Fraction de verhalen vertelt grenst aan het geniale/krankzinnige. We hebben hier intelligente verhalen met een xxx-treme pulpfactor en een vettige knipoog, met een vertelstructuur die totaal ongezien is.

 

Image Hosting by PictureTrail.com

 En dan zijn er Gabriel Ba’s stijlvolle tekeningen. Het is alsof Mignola (Hellboy) in de mix is met Franquin’s Robbedoes. De bladzijden zijn een lust voor het oog, prachtig…. Het is typisch zo’n boek dat je met één lezing niet volledig kan doorgronden, het vraagt ondanks de hoge fun-factor om herlezing maar door de superieure tekeningen was dat zeker geen pijnpunt.

Conclusie : KOPEN die prachtige hardcover !!!! Één van de toppers van het jaar.

site Matt Fraction : http://www.mattfraction.com

eerste deel Casanova online : http://www.newsarama.com/ImageComics/Casanova/01full/CNV0...

Image Hosting by PictureTrail.com

 12:32 Gepost door Malkavian in OUD, Spotlight | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, spiff, casanova |  Facebook |

17-11-07

The Fantastic Ideas - number 101

Cover Civil War FF Cover FF #551


Als rasechte comic-junk, probeer ik zoveel en zo gedifferentieerd mogelijk te lezen. Sta me dan toe om weer eens te verwijzen naar Civil War. Deze keer naar de gebeurtenissen van de Fantastic Four. Zoals de meesten reeds gelezen hebben, stond Reed Richards mee met Tony Stark in het pro-kamp. Hij had er namelijk goede rede toe. Al jaren (maar dat weten nu maar pas) werkt hij in het geheim zijn ideeën uit. Speciaal daarvoor werd een thinktank-kamer in het leven geroepen. Een kamer waarvan de muren vol geschreven zijn met wetenschappelijke maatschappelijke kansberekingen. Wat ... ??? Maatschappelijk ??

Reeds Richards, de sience-nerd, altijd opgesloten in één of ander lab, nooit geen tijd vrouw of kinderen, in het bezit van de meest fantastische wapens (vandaar Mr. Fantastic ?) zoals oa de Nullifier, verdient zijn geld met patenten voor de Us Army. (Zekers in the Ultimate-verse) Plots blijkt hij in zijn studententijd ook mee bij te gedragen hebben tot het hippie gedachtegoed. Ok, hij en de rest van de FF, zijn echte Heroes en altijd rechtvaardig, hulpverlenend en ...

Dit is nu wat behoort tot de term, "charachter evolution". Eerlijk gezegd stond het ganse concept mij wel direct aan. Ik keek uit naar het effectief uitkomen van zijn voorspellingen en wat de schrijvers er allemaal mee van plan waren. En ja hoor, in FF#551 gaan ze er dieper op in. Benieuwd wat dat gaat geven ...?

Enjoy !!


page of FF #551Collectorz.com Comic Collector

12:27 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, sodacomics, fantastic four, marvel |  Facebook |

14-11-07

Brainfreeze interviewt Mike Deodato Jr.

 

JLA

Brainfreeze interviewt Mike Deodato Jr.

Mike Deodato JrEnkele weken geleden ging FACTS door in Gent. En zoals ik al in mijn vorig verslag had geschreven, was Mike Deodato Jr. aanwezig. Voor diegene die Mike niet kennen. Shame on you. Hij tekent op het moment de Thunderbolts, heeft grote namen op zijn palmares staan zoals New Avengers, Hulk, She-Hulk, Wonder Woman, Lady Death en zoveel meer. Natuurlijk zag ik dit als een geknipte kans om een van mijn favoriete Comic tekenaars te interviewen. En ben ik dus enorm trost en blij te mogen mededelen dat Brainfreeze zijn eerste interview mag voorstellen met Mike Deodato Jr.

Enjoy!

Brainfreeze : Hi Mike, you visited Belgium for the latest edition of FACTS. What was your first impression of Belgium?

Mike Deodato, Jr. : Beautiful! You can breath culture there. The architecture is fascinating and the people are incredibly nice.

Brainfreeze : Did you like your stay here?

Mike Deodato, Jr. : I had a great time there. One of my best trips, for sure. I’d live there if I had the chance.

Brainfreeze : You worked none-stop at FACTS. Giving everybody a really beautifull sketch. Did you like FACTS?

Mike Deodato, Jr. : Yes, very much. Everybody was so nice to me and my wife .

Brainfreeze : Do you like conventions in general?

Mike Deodato, Jr. : I love going to conventions. I love comics. Conventions are the place to meet people who share the same foundness I have for the medium. I can talk to the fans, meet other professionals and get all the comics I need.

Brainfreeze : How goes a normal day at work for you?

Mike Deodato, Jr. : I wake up by 5:30 and I start working by 6:30 till 23:30. Seven days a week. I stop only to go to the gym four times a week and to go out with my wife and daughter once in a while.

Brainfreeze : Do you have time to read comics yourself?

Mike Deodato, Jr. : Only when I’m in the bathroom, to be honest. J

Brainfreeze :Which series do you follow currently?

Mike Deodato, Jr. : Right now I’m following All-Star Superman and 100 Bullets.

Brainfreeze : What is your all time favorite Comic/Character/Serie.

Mike Deodato, Jr. : Ken Parker, by Giancarlo Berardi and Ivo Millazzo.


Mike Deodato Jr

Hulk Oil Small

Painting Hulk

Wolverine Deodato
Mike Deodato Jr


Brainfreeze : Is there a character or Series that you would love to draw?

Mike Deodato, Jr. : Captain America and Wolverine. I am almost finishing a Wolverine one shot and it’s been great.

Brainfreeze : Why that specific character/serie?

Mike Deodato, Jr. : Captain America because it’s a character that I love since my childhood. Maybe it has something to do with him been so correct and honourable and I connect with these values. Wolverine because he just a fantastic character to draw.

Brainfreeze : Is there a Writer that you would love to work with?

Mike Deodato, Jr. : Frank Miller. Simply because Frank Miller is without any doubt the most innovative comic book writer/artist of our time. He is a genius.

Brainfreeze : Your Current run on Thunderbolts is awesome. How did it feel to draw a team of Bad boys?

Mike Deodato, Jr. : I feel like I finally found my niche. The series is so well written that it is inspiring me as I never was before

Brainfreeze : Is it different then drawning New Avengers , Wonder Woman, ….?

Mike Deodato, Jr. : Yeah, very much. In comparison, those series were like Blockbuster movies and Thunderbolts is more like a horror movie.

Brainfreeze : And how does it feel to work together with writer Warren Ellis?

Mike Deodato, Jr. : He is one of the best writers I’ve ever worked with. I feel lucky.

Brainfreeze : What will we be expecting to read from you the upcoming year, a new series?

Mike Deodato, Jr. : I´m negotiating that but I cannot reveal anything for now, sorry.

Brainfreeze : If you can show one comic of yourself to the world, which one would that be? I mean, your ultimate "This is my best/favorite art i've done so far" comic.

 

Mike Deodato, Jr. : Incredible Hulk #70. That’s a single story called Symmetry, written by Bruce Jones and wonderfully colored by Hermes Tadeu. From the cover to the last page, that issue is just beautiful.

 

Brainfreeze : Thanks for you time

Mike Deodato, Jr. : You are welcome.

signature


HULK 70 Cover

Klik op de images op de grote versie te bekijken.

Thuderbots

HULK 70 p18

HULK 70 p19

HULK 70 p20

Samurai by MDeodato
Mike Deodato Jr

Mike Deodato Jr

She Hulk Sketch

SHE-HULK COVER
Mike Deodato Jr

Mike Deodato Jr

Mike Deodato Jr
Mike Deodato Jr
Mike Deodato Jr17:53 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, interview, mike deodato jr, thunderbolts, facts, gent |  Facebook |

13-11-07

Spotlight : TRUE FAITH

Image Hosting by PictureTrail.comGarth Ennis groeide op in de jaren 70 en 80 in Belfast, Noord Ierland, midden in de strijd tussen Katholieken en Protestanten. Zijn magnus opus "Preacher" verwijst constant naar religieuze fanatici en het misbruik van religie om politieke redenen. In “True Faith”, zijn tweede graphic novel, geschreven op 19-jarige leeftijd, was dat ook al zo. In het voorwoord van de Vertigo-uitgave van 1997 verklaart Ennis dat zijn eersteling “Troubled Souls” (een grimmig verhaal over aanslagen en moorden in Belfast) af en toe een beetje bezweek onder zijn eigen gewicht en het gebrek aan research. True Faith moest anders worden, persoonlijker, met aandacht aan zijn persoonlijke obsessies zijnde religie, misbruik van macht en machinegeweren en er moest veel humor in zitten. Laat dat nu de typische Ennis-stijl zijn die al zijn later werk kenmerkt. (zie ook zijn laatste worp “Wormwood”) Na twee maanden moest de oorspronkelijke uitgave (1990) door de uitgever uit de winkelrekken gehaald worden na klachten van de Kerk en religieuze groeperingen. Nu ik het gelezen heb kan me voorstellen dat ze niet echt opgezet waren met deze enorm confronterende vertelling. Gelukkig heeft Vertigo het na het grote succes van Hellblazer en Preacher dus herdrukt, hoewel het ondertussen al lang uitverkocht is, maar gelukkig bestaat er zoiets als Ebay…

Nigel Gibson, is de jongen die nergens bij hoort. Op school wordt hij gepest door de sportieve macho’s en hij heeft stiekem een oogje op een knappe blondine die lid is van een bijbelstudie-groep, hoewel hij een pure atheïst is.
Terry Adair is een man die W.C.-schoonmaak-artikelen verkoopt, een hardwerkende gelovige. Na een persoonlijke tragedie slaan bij hem de stoppen door.
Wanneer hun wegen elkaar kruisen geraakt Nigel vlug in de ban van de dolgedraaide Terry die van plan is om niemand minder dan God te doden. Omdat God zich zou tonen is Terry van plan om deze zo te provoceren dat hij wel moet verschijnen…. Hoe het verhaal eindigt voor Nigel vond ik perfect en nog zeer actueel.

Het is zeker niet Ennis’ beste werk maar het is zeker ook geen jeugdzonde. Ik vond het zo goed dat ik het boek niet kon neerleggen. Hoewel het plot niet realistisch lijkt komt het geheel echt zéér geloofwaardig over. De tekeningen van Warren Pleece zijn niet echt spectaculair maar hij weet goed de sfeer van het Thatcher-tijdperk te vatten.
Al bij al vond ik dit echt meer dan de moeite waard en begrijp ik niet dat Vertigo het nog steeds niet herdrukt heeft.

Grant Morrison schreef:
"I'm quite prepared to endorse this book at the top of my voice and until my throat is raw. True Faith is a thing of beauty and a joy forever. True Faith is a glorious, anarchic assault on the values that made Britain great. It's probably even a scathing indictment of something or other. Above all, it's a bloody good laugh and if you can't see the funny side of crucified alsatians, burning churches and mass murder then you're probably well enough to go home. As for me, I'll stay here and gloat over this ruthless, shameless desecration of everything that normal, decent folk hold dear."


Alan Moore schreef:
"Garth Ennis is perhaps the most interesting new writer to emerge in the last ten years and Warren Pleece perhaps the most interesting artist. In True Faith, their talents combine to create a fresh and original work, the power and charm of which last long after one closes its pages."

Hier een sneak peek van de eerste 4 pagina’s

  

11:33 Gepost door Malkavian in OUD, Spotlight | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, spotlight, vertigo, garth ennis |  Facebook |

12-11-07

De nieuwe comics op Sodacomics.be

Een greep van de nieuwe comics op Sodacomics.be
SCARFACE DEVIL IN DISGUISE #4 (MR) border= BUFFY THE VAMPIRE SLAYER #8 border= COUNTDOWN TO FINAL CRISIS #25 border= INFINITY INC #3 border= EXTERMINATORS #23 (MR) border= SCALPED #11 (MR) border= VINYL UNDERGROUND #2 (MR) border= ANNIHILATION CONQUEST #1 (Of 6) border= MS MARVEL #21 border= NEW AVENGERS ILLUMINATI #5 (Of 5) border= UNCANNY X-MEN #492 border= STRANGE EMBRACE #5 (Of 8) border= NEW BATTLESTAR GALACTICA SEASON ZERO #3 border= ASTONISHING X-MEN #23 border= ANNIHILATION CONQUEST STAR LORD #4 (Of 4) border= FANTASTIC FOUR #551 border= THE ORDER #4 border= GREEN ARROW ROAD TO JERICHO TP border= GREEN LANTERN CORPS A DARKER SHADE OF GREEN TP border= NEW AVENGERS VOL 6 REVOLUTION TP border= OMEGA FLIGHT ALPHA TO OMEGA TP border= 30 DAYS OF NIGHT EBEN & STELLA TP border= TANK GIRL THE GIFTING TP border= TRANSMETROPOLITAN VOL 3 YEAR OF THE BASTARD TP border= TRANSMETROPOLITAN VOL 10 ONE MORE TIME TP (MR) border= ESSENTIAL PUNISHER VOL 1 TP border= NEW X-MEN CHILDHOODS END VOL 3 TP border= POWERS VOL 9 PSYCHOTIC TP (MR) border= BATMAN BRUCE WAYNE FUGITIVE VOL 1 TP border= BORDERLINE VOL 1 TP border= BORDERLINE VOL 2 TP border= GOTHAM CENTRAL VOL 2 HALF A LIFE TP border= GOTHAM CENTRAL VOL 4 THE QUICK AND THE DEAD TP border= PUNISHER MAX VOL 1 IN THE BEGINNING TP (MR) border= ULTIMATE GALACTUS BOOK 1 NIGHTMARE TP border= ULTIMATE GALACTUS BOOK 2 SECRET TP border= ULTIMATE FANTASTIC FOUR VOL 1 THE FANTASTIC TP border= WALKING DEAD VOL 5 BEST DEFENSE TP (MR) border= CAIRO HARDCOVER (MR) border= HEROES HC JIM LEE COVER border= HEROES HC ALEX ROSS COVER border= DARK TOWER GUNSLINGER BORN PREM HC border= SPIDER-MAN PETER PARKER BACK IN BLACK HC border= LE CHEVALIER DEON VOL 1 GN (MR) border= NARUTO VOL 19 TP border= NARUTO VOL 22 TP border= NARUTO VOL 23 TP border= NARUTO VOL 24 TP border= TO TERRA VOL 1 TP border= STAR TREK TNG BEFORE DISHONOR MMPB border= JUXTAPOZ OCT 2007 VOL 14 #10 border= ART OF GREG CAPULLO SC border=


CAIRO HARDCOVER (MR)

een Must Read.

THE NEW AVENGERS ILLUMINATI #5 (Of 5)

It's lonely at the top. Tony Stark is now totally isolated and he's not alone. Finally, we're getting some answers & clues i.e. which direction Marvel want to take in order to resolve the crisis caused by Civil War. And maybe, this could be the kick-off for a new mega cross-over ... ?

STAR TREK TNG BEFORE DISHONOR MMPB

I wished I had more time !! I've never been a very huge fan of every Star Trek series. The episodes with the Borg and especially the concept always appealed to me. But at first sight, this book sounds very promising.

HEROES HC ALEX ROSS COVER

Available with 2 different covers! Season 1 was great, season 2 started great but ... Are they sticking to the same story-formula, same stuff but different wrapper or are we going to get some daring plot changes?? We'll see.

Follow the link and ...
Enjoy !! 

12:28 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, sodacomics, collectie |  Facebook |

11-11-07

Superpowers - Alex Ross & Jim Krueger

Trouwe Marvel lezers kennen alvast "Earth X" van het superduo Ross & Krueger. Een alternatieve / futuristische tijdslijn waarbij de meeste characters werden redesigned door Alex Ross en zoveel mogelijke verhaallijnen & ontstaan geschiedenissen aan elkaar gelinked werden. Het was en is een knaller van formaat. De kwaliteiten van de vervolg series Universe X & Paradise X laat ik aan ieders creative kritieke mening over.

Nu brengt Dynamite Entertaiment ons hun nieuwe project."Superpowers".
De titel klinkt al niet echt creatief en doet me onmiddellijk denken aan Supreme Powers & off course Heroes. Aan de foto's die je overal op internet terug vindt, herken klassieke figuren zoals Black Terror (reeds recent door Alan Moore gebruikt in Tom Strong), Samson en de Green Lama (een leuke radio drama op deze link). En toch ... En toch denk ik verkocht te zullen zijn, gewoon al voor het feit zulke oude figuren te leren kennen en daardoor mijn Superheroes Pulp Cultuur wat bij te schaven. Het bevat dezelfde ruwe elementen die Alan Moore zo graag gebruikt. We nemen een hoop oude helden, waarop we geen copyright betalen en laten we ze blenden en zien wat eruit komt.

Over blenden gesproken, lees even hoe de creators zelf Superpowers metaforisch omschrijven op Comic Book Resources:

"For those that have left school behind, but not the drinking they did while in school, I'll describe the book in terms of a martini: Think of it as a shot of Claremont/Byrne “X-Men” mixed with a healthy dose of the Dematteis/Giffen “JLI” with a splash of “Planetary” and an olive plucked from Alan Moore's “Swamp Thing” (yes, that's kind of gross, but it wasn't just yams that he could grow). Oh, and of course, it's shaken, not stirred."

Enjoy !!Collectorz.com Comic Collector

11:00 Gepost door Malkavian in Nieuws, OUD | Permalink | Commentaren (0) | Tags: superpowers, alex, ross, sodacomics, comics, dynnamite |  Facebook |

10-11-07

The Last "Y-the-Last-Man"

The Last Y-the-Last-Man Promo Pic

"Eindelijk" zullen sommigen zeggen, anderen dan weer "spijtig". Persoonlijk hoor ik eerder tot de groep van "eindelijk". Het onnodeloos rekken van een geweldig concept, is meestal ook de ondergang van dat concept. Als enige man overblijven in een wereld vol vrouwen, velen zullen hier natte dromen aan over houden. De realiteit (in het verhaal) leert ons toch anders. ...

Een leuk extraatje gevonden op Wikipedia:

Parodies

 • In issue #17 of Futurama Comics, Cubert becomes the "Last Boy on Earth" and builds a robotic monkey sidekick, whom he names Asterisk. The issue was written by Ian Boothby, who is married to Y: The Last Man artist Pia Guerra.
 • Issue #6 of Invincible by Image features a short parody entitled "J: The Penultimate Dude", complete with surprise twists, à la Vaughan.

Algemeen verondersteld, mogen we toch zeggen dat deze serie ijzersterk gestart is, maar niet altijd dat niveau heeft kunnen volhouden. Het blijft zekers de moeite waard om te lezen en verdient daarom toch nipt een plaatsje in mijn Vertigo Top10. "Nipt" omdat de andere toch veel beter zijn en Vertigo nu éénmaal continu ijzersterke series brengt.

Lees en ondek voor jezelf !!

Enjoy !!

Alle covers kan je vinden via deze link.

Y Last Man in Space

 Collectorz.com Comic Collector

12:00 Gepost door Malkavian in Nieuws, OUD | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, vertigo, y the last man, sodacomics |  Facebook |

09-11-07

Spotlight : CASTLE WAITING - Volume 1

Image Hosting by PictureTrail.com

Het eerste wat bij dit boek opvalt is dat het een zeer prachtige uitgave is, de drukker heeft hier echt iets moois van kunnen maken. Als je het ziet liggen moet je het eens in je handen nemen en doorbladeren, het is echt uniek in de wereld van graphic novels : mooie harde kaft, 450 bladzijden kwalitatief papier dat aan de zijkant een beetje gekarteld is met een leeslint en dit voor de democratische prijs van 25 euro… UNIEK !

Nu de inhoud nog. Het verhaal behandelt het wedervaren en het verleden van de huidige bewoners van het kasteel van Doornroosje. Eerst hebben we de lichtjes anarchistische Linda Medley-versie van Doornroosje (hoofdstukken 1-3). Oorspronkelijk werd dit als bundel in eigen beheer gepubliceerd in ’96 onder de naam : “Castle Waiting: The Curse of Brambly Hedge”. Hierna verandert het kasteel in een onderkomen voor een enorm kleurrijk gezelschap. De daaropvolgende hoofdstukken volgen eerst de vlucht van de, door haar man mishandelde, edelvrouw Jain naar Castle Waiting. Eenmaal toegekomen focust het boek zich meer op het leven op het kasteel. De laatste 7 hoofdstukken verhalen het verleden van de kloosterzuster Peace.

Image Hosting by PictureTrail.com
De tekeningen zijn bedriegelijk simpel, klassiek maar effectief waardoor de personages algauw bekend aanvoelen en je ze vlug in je hart sluit.
Medley heeft duidelijk enorm veel inspiratie, wat begrijpbaar is als je ziet dat ze redelijk wat inspiratie haalt uit de klassieke sprookjes die ons met de paplepel zijn ingegeven. Ze verliest een beetje de teugels wanneer ze bijna de helft van het boek wijdt aan het verleden van Peace (met soms een verhaal in een verhaal in een verhaal) terwijl de lezer zou willen weten hoe de reeds aangevangen verhaallijnen in het kasteel verdergaan. Laten we maar hopen dat het volgende verzameldeel geen jaren op zich laat wachten. “Volume 1” zou kunnen de aanzet zijn van een enorm rijk sprookjes-fantasy-epos, maar door de onevenwichtigheid van het geheel ben ik hier nog niet zo zeker van. Liefhebbers van fantasierijke verhalen als “Bone” en “Billy Hazelnuts” moeten alvast niet twijfelen om dit aan te schaffen.
Image Hosting by PictureTrail.com

 

 10:00 Gepost door Malkavian in Spotlight | Permalink | Commentaren (0) | Tags: spotlight, comics, marvel |  Facebook |

08-11-07

Spotlight : WOLVERINE #56

Image Hosting by PictureTrail.com

Het kan toch niet echt moeilijk zijn om goede Wolverine-verhalen te maken, één van Marvel’s interessantste personages, maar de laatste jaren is er weinig kwalitatief materiaal rond hem verschenen… Onbegrijpelijk. Het doet dan deugd om te zien hoe Jason Aaron (The Other Side, Scalped) er in geslaagd is om in één issue een goed verhaal te vertellen dat op zichzelf staat, een zeldzaam gegeven. Eigenlijk draait het meer rond Wendell, een gevangenisbewaarder, in dienst van een onbekende werkgever, wiens taak het is om Wolverine op een enorm wrede wijze in een put te houden, namelijk door hem om de zoveel minuten met een machinegeweer te beschieten.

Meer vertellen zou doodzonde zijn. Laat me nog vertellen dat het realistisch maar vettig tekenwerk van Chaykin het plaatje compleet maakt, wat hoopgevend is aangezien hij ook het volgende verhaal (geschreven door Marc Guggenheim) zal illustreren. Van Aaron zullen vanaf februari 2008 vier issues van Wolverine verschijnen. YES !!!

Image Hosting by PictureTrail.com

 00:15 Gepost door Malkavian in Spotlight | Permalink | Commentaren (1) | Tags: spiff, comics, spotlight, wolverine |  Facebook |

06-11-07

Nieuwe comics op Sodacomics 

17:00 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, sodacomics, collectie |  Facebook |

Spotlight : Shortcomings

Image Hosting by PictureTrail.com
Adrian Tomine heeft me op een zeer positieve manier verrast deze week. Ik had nog niets van deze man gelezen maar na het lezen van “Shortcomings” zal ik vast en zeker zijn ouder werk aanschaffen.

Ben Tanaka (die uiterlijk opvallend veel op Tomine lijkt), een bioscoop-uitbater in San Francisco, woont al een tijdje samen met zijn vriendin Miko. Beiden hebben Japanse roots maar dat blijkt de laatste tijd het enige te zijn dat ze nog gemeenschappelijk hebben. Ben is zeer negatief ingesteld, super-sarcastisch en voelt zich misschien teveel aangetrokken tot blanke vrouwen. Miko is meer een idealistisch, sociaal begaan type die al een tijdje door heeft dat de relatie weinig bestaansrecht meer heeft hoewel ze Ben nog niet helemaal lijkt opgegeven te hebben. Het verhaal is vooral gefocust op Ben, die stilletjesaan, en soms op pijnlijke en/of genante wijze, meer zelfkennis begint te vergaren.
Image Hosting by PictureTrail.com
Tomine is een zeer subtiele verteller die hier een groots inzicht toont in de menselijke psyche maar daarbij niet vergeet om wat humor te injecteren in de tragiek van het leven. Deze humor komt vooral via Alice, Ben’s enige vriend, die een supergeile lesbiënne van Koreaanse origine is. Elke scène waarin zij voorkomt steelt ze de show. Soms deed ze me wat denken aan Enid Coleslaw uit Clowes’ “Ghost Story”. De vergelijking met Clowes kwam ook bij mij op wanneer Ben op een bepaald moment verzeild is geraakt in een bizarre exhibitionistische performance-art-toestand. Ook is de tekenstijl van Tomine verwant aan deze van Clowes, hoewel zijn grootste invloed de Hernandez-broers zijn.
Image Hosting by PictureTrail.com


Door de hoge graad van realisme was het niet moeilijk om me totaal in te leven in het verhaal. Het las als een trein en ik wou het boek niet neerleggen vooraleer ik het uitgelezen had. STERK !


De vertaling (Tekortkomingen) staat aangekondigd bij Oog en Blik.

foto : Adrian Tomine
Image Hosting by PictureTrail.com

 Collectorz.com Comic Collector

 

12:22 Gepost door Malkavian in Spotlight | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, spotlight, spiff |  Facebook |