30-10-07

Review : Ghost Stories

Image Hosting by PictureTrail.comIk ben een grote bewonderaar van het werk van Jeff Lemire. In 2005 bracht hij in eigen beheer “Lost Dogs” uit en een paar maanden geleden publiceerde Top Shelf “Tales From The Farm”. Deze 2 boeken waren van zo’n hoog niveau dat ik toch een beetje bang was dat zijn nieuwste worp zou tegenvallen.
“Ghost Stories” is het verhaal van Lou Lebeuf, die in de jaren 50 samen met zijn broer professioneel ijshockey heeft gespeeld. Het verhaal wordt verteld vanuit Lou’s oogpunt en dit in de herfst van zijn leven. Hij leeft in eenzaamheid op de boerderij wat gezien zijn leeftijd en het feit dat hij doof is wel moeilijker wordt. Geplaagd door zijn herinneringen en de keuzes die hij in zijn leven gemaakt heeft wordt het voor hem langzaam aan moeilijker om onderscheid te maken tussen zijn verleden en het heden.

Image Hosting by PictureTrail.com


Opnieuw biedt Jeff Lemire een perfect huwelijk tussen zijn unieke tekenkunst en een sterk verhaal. Hij bezit de gave om met simpele lijnen stil verdriet, verlangen en frustraties neer te zetten. De manier hoe Lou in het verhaal in en uit zijn herinneringen wegglijdt is echt op een briljante manier gedaan. Hoewel het verhaal niet echt uitblinkt in positivisme leidt de auteur ons naar een perfect einde. Het is ook een ode aan Canada, ijshockey en zijn thuishaven Essex County.

Na 3 perfecte boeken heeft Lemire zijn groots talent bevestigd. Vol verlangen kijk ik uit naar zijn volgende : “The Country Nurse”, dat ergens in het begin van 2008 zal verschijnen.

AANRADER !!!


Deze historische foto van Bobby Orr diende als inspiratie voor een plaatje in het boek.

Image Hosting by PictureTrail.com

 11:15 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.