29-10-07

Spotlight : Army @ Love

Voor zij die Rick Veitch nog niet kennen, een korte introductie. Hij nam Swamp Thing over van Alan Moore en was een waardige opvolger. Zijn hersenen kronkelen ook al op zo'n abnormale manier. Dit bleek vooral uit het werk dat hij schreef voor de uitgever "King Hell". Het opmerkelijkste is zeker "Brat Pack" waar hij op een sarcastische, perverse en sadistisch manier de draak steekt met de rage van 10-age sidekicks rond de periode dat de fans schreeuwden om Jason Todd (Batman's little helper) dood te laten gaan. Hij schreef wisselend voor main-stream, underground en alternative comics. Het werk van zijn broer, Tom Veitch, kom je vooral bij Star Wars tegen. Hij is als schrijver ten stelligste aan te raden, zeker wanneer je van iets anders houdt. Geprikkeld ? Op wikipedia vind je meer over hem.

Zijn laatste werk, de ongoing serie bij Vertigo, Army @ Love zit overduidelijk vol verwijzen naar de oorlog in Irak en Afghanistan. Het persoonlijk leed en drama buiten beschouwing gehouden, heeft het amerikaans optreden mij altijd gefacineerd. Hun zucht, en met hun bedoel ik Coörperate America, naar meer inkomsten, hun propaganda dat veel weg heeft van Nazi-Duitsland en hun arogantie vind je op meeste maffe manieren terug. In de realiteit reist er met het leger een mobiel McDonalds mee, kun je nog een beter voorbeeld wensen. Rick Veitch heeft al die elementen geabsorbeerd en op fantastiche wijze terug uitgespuugd.

De kritieken die Vertigo op de front- & back cover heeft laten drukken zijn overduidelijk.
Dikke aanrader voor wie van een comic adaptie van West Wing op LSD houdt !!
Laat u meeslepen in het militair wereldje, waar Sex, Drugs & Rock-and-Roll door de afdeling "Motivation & Morale" werd geïntroduceerd en hoog in de vaandel wordt gehouden.

Enjoy !!

Voor de fans onder ons:"Miss Abu-Ghraib"14:34 Gepost door Malkavian in Spotlight | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, spotlight, army love, army, love |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.