16-10-07

LOST DOGS (Jeff Lemire)

Image Hosting by PictureTrail.comIk was onlangs vol lof over “Tales From The Farm” van de candadese tekenaar Jeff Lemire en via een bezoekje aan zijn site kocht ik zijn bijna totaal uitverkochte “Lost Dogs” dat 2 jaar geleden in eigen beheer is uitgekomen (gefinancierd dankzij het winnen van een Xeric-beurs in 2005) (zie http://www.xericfoundation.com/index.html) Het is een grimmige wrede vertelling over een goedaardige reusachtige boer die met zijn gezin naar de grote stad gaat en zijn leven in de hel ziet veranderen.

Lemire heeft getekend met dikke zwarte verfstrepen met grijze en rode nuances, soms met vegen en plekken, zelfs de tekstballonnen zijn op een slordige manier ingevuld. Elk plaatje lijkt appart getekend en dan op een zwart blad geplakt. Door deze manier van werken ziet alles er enorm grimmig uit, passend bij het verhaal. De tekenaar is een meester in het uitbeelden van stil verdriet. Lemire’s stijl is uniek, onmiddellijk herkenbaar, ik kan hem echt met niemand vergelijken….grandioos !

Dit verhaal zou zo in de Vrije Vlucht-collectie van Dupuis opgenomen kunnen worden, door de setting (Engeland in de 19de eeuw), de tekenstijl en de vertelstijl. Het zou er ook één van de uitschieters in zijn. Het is voor mij de bevestiging dat Jeff Lemire een talent is waar in de toekomst nog veel over zal geschreven worden. Nu nog een redelijk onbekend supertalent, maar wie weet….

Niet twijfelen, koop dit bij Jeff Lemire voor het te laat is : (http://www.jefflemire.com/store.htm) DOEN !!!!!


Image Hosting by PictureTrail.com

 

Enjoy!12:45 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.