17-09-07

Review : Mice Templar #1

Klik op de afbeelding om de link te volgen
De afbeelding “http://www.sportfoodshop.com/images/star_yellow.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.De afbeelding “http://www.sportfoodshop.com/images/star_yellow.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.De afbeelding “http://www.sportfoodshop.com/images/star_yellow.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.De afbeelding “http://www.sportfoodshop.com/images/star_yellow.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Ik heb een nieuwe favoriet om te lezen. Mice Templar, een zalige nieuwe comic reeks dat zich afspeelt in de wereld van de muizen. Na de klassieker Maus en de soortgelijke comics Mouse Guard, krijgen we dus een nieuw knaagdier verhaal.

Mice Templar vertelt het verhaal van een dorpje waarin de legende van de Templar nog steeds inleven word gehouden door de entousiaste jeugd. De Templar zou een oude orde zijn van muizen die het kwaad bevochten en dit voor vele seizoenen totdat ze zich tegen elkaar keerden. Nu zouden er nog Templar rondlopen maar verscholen uit schaamte door het verraad en verstoten door de muizen die ze vroeger beschermden.

Het dorpje is een rustig plaatsje aan een plas water maar de rust word deftig verstoord wanneer een leger ratten binnen valt en het dorp platbrand. Ze hebben gehoord dat er in het dorp een Templar verscholen zit. En de ratten willen zijn hoofd op een staak zien. Algauw kom je te weten wie de Templar is die verscholen is en hoe deze gebeurtenis het leven van de jonge muizen beinvloed.

Mice Templar is een perfecte combinatie van Fantasy en dierenwereld. Je merkt duidelijk dat het Michael Avon Oeming - Bryan Glass team leuk werk oplevert. Ze maken meer dan een verhaal, ze creeren een wereld met hun eigen mythologie. Zeg maar gerust een Lord of the Rings in het klein. Ik ben zelf een Roleplayer dus ik hecht zeer veel waarde aan achtergrond verhaal. En met de verschillende goden en systemen die ze in deze ene nummer al hanteren ben ik gerust gesteld. En vanaf nu staat deze reeks op mijn pull-list. Volgende nummer is voor November en kan je nu al pre-orderen bij Sodacomics;

Hier een gratis extratje als kennismaking. Een kortverhaal dat gratis op Mice Templar's mini site te vinden is.

Enjoy. 

15:36 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, image, review, mice templar |  Facebook |

15-09-07

Spotlight : The Pro


Hoeren, boeren en dit in het kwadraat, dat is wat we gewoon zijn van Garth Ennis. Je zou als het ware een vertekend beeld krijgen van die man, of niet soms. The Pro past volledig in het rijtje Ennis-comics thuis.

"What if aliens gave a hooker superpowers?"

She curses
She smokes
She blows
away the compition


Meer info heb je echt niet nodig !!

Wat ik je er wel kan bijvertellen is dat dit als de derde uitgave moet zijn, misschien zelfs de vierde. Waarschijnlijk kwam het eerst uit in twee prestige format deeltjes om dan erna gebundeld te worden. De tweede herdruk kwam er in de vorm van een mooie HC. Deze editie is nu wat budgetvriendelijker zeker in verhouding tot het aantal pagina's (+- 66).

Enjoy, maar hou het netjes !!
00:25 Gepost door Malkavian in Spotlight | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, spotlight |  Facebook |

12-09-07

Review : Aliens Omnibus vol.1

Image Hosting by PictureTrail.comHeb zopas de 400 pagina’s tellende verzameling van 3 klassieke Aliens-bundels uitgelezen. Ik moet bekennen : ik ben een fan van de films. Zelfs Aliens 3 en 4 vond ik meer dan de moeite waard. Ik heb de vier films dan ook meerdere keren bekeken. “Alien Vs Predator” heb ik genegeerd (misschien onterecht).
Laat ik je geruststellen : deze verhalen zijn geen simpele rip-off’s.

De verhalen spelen zich af 13 jaar na de 2de film waarin op het einde Ripley met een meisje (Billie) en een verwonde korporaal (Wilks) van de planeet Rim wegvluchten. In het begin van het boek is Wilks totaal gemarginaliseerd door de gevolgen van het avontuur en zit Billie zelfs in de psychiatrie met kans op een lobotomie. Wat er met Ripley is gebeurd wordt op dat moment nog verzwegen. (Kenners van de films weten dat het in de derde Aliens-film helemaal anders vergaat met de overlevenden uit de vorige film). Wilks krijgt door zijn ervaring de kans om met het leger terug naar Rim te gaan, de planeet waar alles totaal in het honderd is gelopen 13 jaar geleden, om nog een paar staaltjes van het monster te gaan halen om later te kunnen ontwikkelen als biologisch wapen…
Ondertussen heeft “The Corporation” de plannen van het leger vernomen en zetten ze een eigen team in om de legermissie te achtervolgen, met de bedoeling om als enige in het bezit te komen van een “Alien”.
Op aarde heeft er zich al een tijdje een sekte gevormd die het monster ziet als een soort Messiah….

De ganse structuur van het eerste verhaal (de drie verhalen in deze omnibus vormen tesamen één groot verhaal) is soms op zijn zachtst gezegd niet echt duidelijk en deze complexiteit werkt de leesbaarheid serieus tegen. Verheiden was als debutant hier een beetje te ambitieus. Het gebeurde meermaals dat ik eventjes terug bladerde omdat ik bepaalde zaken niet direct door had. Dit werd ook versterkt doordat bepaalde personages wat op mekaar leken. De twee volgende verhalen (“Nightmare Asylum” en “Female War”) zijn iets minder ingewikkeld en meer gericht op avontuur maar zijn ook minder sterk dan “Outbreak”, het eerste deel.

Hoewel het verhaal naar het einde toe lichtjes verzwakt is deze bundel een feest voor Aliens-liefhebbers. De ganse bundel is gedrenkt in een akelige sfeer die je niet los laat, met alle sterke punten die we kennen uit de films. In oktober verschijnt een tweede omnibus en deze zal wel echt sterk moeten zijn om nog te kunnen verrassen. Ik had naar het einde toe het gevoel dat Mark Verheiden er het maximum heeft uitgehaald maar dat verdere avonturen misschien zouden kunnen lijden onder het gebrek aan frisse scenario-mogelijkheden…
Een klein beetje spijtig dat er geen extra’s aan deze uitgave zijn toegevoegd zoals een inleidende tekst of een overzicht van de prachtige covers die de apparte issues hebben gesierd…maar bij zo’n democratisch geprijsde verzameling mag een mens niet klagen natuurlijk.

Ik heb me deze aankoop niet beklaagd. Ik heb een paar uurtjes echt genoten van deze mooie toevoeging aan de Aliens-franchise… Dit is een must voor de fans maar zeker geen must-have voor anderen.

P.S. in de film is Billie : Newt en Wilks : Hicks. De 3de film heeft ertoe geleid dat de namen herschreven werden hoewel dit een beetje een onnodige ingreep lijkt. 

14:24 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: review, comics, darkhorse, aliens |  Facebook |

11-09-07

Preview : Heroes Hardcover

Tussen het lezen van "To Terra", een superzalig retro sf-manga en "Maintenance", een hoopvolle collectie van weirde, funny en originele verhaaltjes over twee maintenace losers botste ik tussen mijn pre-orders voor november op deze "Heroes HC".


Jaja, van het gelijknamige superheroes tv-serie. Blijkbaar werden er op talloze comic-cons in de States, free comics van Heroes uitgedeeld. Deze zouden nu voor het eerst gebundeld worden. Hierboven zie je alvast de cover door Alex Ross.

DC Comics sleepte dit contract in de wacht en valt onder de vleugel van Jim Lee's Wildstorm. Gaat dit garant staan voor kwaliteit? Ik hoop alvast dat Jeph Loeb ook hier 100% zijn medewerking aan verleende. Voor zij die niet kunnen wachten, kan je op NBC online de comics lezen. Gewoon de link volgen en ... Ik wacht wel tot de HC, comics lezen op een scherm lukt me echt niet. Nieuwe afleveringen kan je vanaf 24-09-2007 op de amerikaanse buis verwachten en waarschijnlijk volgt VT4 het ook direct op, zoals vorig jaar..

Enjoy !!
17:01 Gepost door Malkavian in Spotlight | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, preview, hardcover, heroes |  Facebook |

New Stuff on Sodacomics

on Sodacomics.be

10:30 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, sodacomics, collectie |  Facebook |

08-09-07

X-men Disassembled

decoration
 
Marvel heeft een teaser image vrij gegeven. X-men Disassembled. Is dit het einde van de X-men zoals we ze al jaren kennen? Na Avengers Disassembled nu ook X-men. 
Na House of M, 198 en  Endangered Species is dit het einde van de Xmen zoals we het kennen? Antwoord is simpel JA.
X-men : Messiah Complex kan je nu al pre-orderen. En als tag line krijg die New Alliances, New leaders, New Rules mee.
 
Enjoy. 

12:15 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, x-men, marvel |  Facebook |

07-09-07

Spotlight : Run, Bong-Gu, Run!

RUN, BONG-GU, RUN!
Byun Byung Jun
Off the train in the middle of winter at the station in Seoul, Bong-gu and his mother bring a little spring time warmth to the capital. They’re from a poor isolated area but on the beautiful sea. She’s looking for her kid’s dad who left without a trace. An old man meets the kid and actually remembers seeing his dad. He manages to bring them together. Dad had dreams coming from the country, hitting the big city. They didn’t quite work out. He had become too ashamed to show himself again. From desperation, the outcome of this story, however, will bring warmth to any heart, showing that the hope and love of humanity can even melt the cold indifference of our urban societies. A beautifully, poetically illustrated little manhwa lit.

Run, Bong-Gu, Run! is een koreaanse manhwa, waarvan je zeker kan van zijn dat het niet rond verliefde schoolmeisjes of exploderende buren draait. Het is een verhaal over vreemdelingen in de stad die op één of andere manier verbonden met elkaar zijn. Het is een simpel verhaal maar wel eentje dat een gevoelige snaar raakt. Zijn verfijnde aquarellen, die gefotoshopte scenes van de stad inhouden waren zo overtuigend dat ze me direct tot het lezen hebben aangezet, zodra ik de graphic novel onder ogen kreeg. Het behoort alvast tot mijn vaste aanraders voor een rustige zondagochtend.

Enjoy !!
 

11:45 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, spotlight, korea |  Facebook |

06-09-07

Spotlight : Warren Ellis's Crécy


Crécy - Warren Ellis

Deze trade is een mooi voorbeeld van een luchtige,pretentieloze en spijtig genoeg te korte geschiedenisles. Het is geen al te groot geheim dat de fransen en de engelsen doorheen de geschiedenis graag met elkaar op de vuist gingen. De geringste aanleiding resulteerde algauw in waar bloedbad. Beide partijen haalden op zulke momenten echt en letterlijk hun vuilste trukken boven.

Het verhaal wordt ons verteld door een soldaat uit het Britse leger, als een soort monoloog. Het concept vond ik leuk en origineel maar het volume van het verhaal was een beetje aan de magere kant. Mijn honger naar meer was niet gestild, niet verwonderlijk voor iemand met een omvangrijke buik. De tekeningen, zoals uit onderstaande voorbeelden blijkt, zijn verzorgd en 100% "mijne meug".

Al bij al heb ik er echt van genoten en hoop naar meer.

“I’ve wanted to do a historical project for years,” says creator/writer Warren Ellis. “And CRÉCY is, as you say, one of the great English stories. These are the stories we used to tell each other in drinking halls, and it’s nice to keep that alive, even as a curiosity. It’s just a brilliant story.” In the 14th century, an under-equipped English army is driven to face a surmounting force behind enemy lines, and the ensuing battle will change modern warfare. “The French response to (the battle of) Crécy says it all,” explains Ellis. “That the flower of French aristocracy was destroyed at Crécy by ‘men of no value’ — by which the writer meant ordinary Englishmen, peasants, the common people.”


Thx Avatar for putting these two people, Raulo Caceres & Warren Ellis, together !!

Enjoy !!
 

11:30 Gepost door Malkavian in Spotlight | Permalink | Commentaren (2) | Tags: comics, spotlight, warren ellis |  Facebook |

05-09-07

De nieuwe comics op Sodacomics.be

Een greep van de nieuwe comics op Sodacomics.be
COUNTDOWN TO ADVENTURE #1 border= BATMAN ANNUAL #26 border= HACK/SLASH THE SERIES CVR B  #4 border= THE NEW FANTASTIC FOUR #549 border= THE MICE TEMPLAR #1 border= THE LAST FANTASTIC FOUR STORY border= AVENGERS THE INITIATIVE #5 WWH border= THE WALKING DEAD #41 border= STAR WARS: LEGACY O/T FORCE INFERNO (POCKET) border= JUXTAPOZ ART & CULTURAL MAGAZINE SEP07 #80 border= WIZARD MAGAZINE #192 HEROES S2 COVER border= BATMAN AND SON HARDCOVER border= THE WALKING DEAD BOOK 2 HARDCOVER  border= BATMAN SECRETS OF THE BATCAVE TP border= THE COMPLETE BITECLUB border= MANHUNTER VOL 3 ORIGINS TP border= INVINCIBLE VOL 8 MY FAVORITE MARTIAN TP border= GOON VOL 5 WICKED INCLINATIONS TP border= GOON VOL 3 HEAPS OF RUINATION TP border= ALBION TP border= JEREMIAH HARM TP border= ASIADDICT A CARTOON TRAVELOG BY MATS!? GN border= SUPER SPY GN border= ULTIMATE SPIDERMAN VOL 17 CLONE SAGA TP border= 

10:30 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sodacomics, collectie, comics |  Facebook |

04-09-07

Spotlight : Runaways

Brian K. Vaughan (zie Y:The Last Man, Pride of Baghdad, Ultimate X-Men,….) introduceerde in 2002 deze serie. Ondertussen zijn er drie hardcovers of 7 TPB’s verschenen die tesamen 42 deeltjes bevatten. De serie is bedoeld voor lezers van alle leeftijden dus mag je geen tweede “Y:The Last Man” of “Ex Machina” verwachten, het is duidelijk lichtere kost, maar daarvoor natuurlijk niet minder goed. De reeks kreeg in 2006 de Harvey Award voor “best continuing/limited series”.

Tijdens één van de jaarlijkse bijeenkomsten van 6 rijke gezinnen gaan de kinderen van deze gezinnen er tesamen vandoor nadat ze getuige zijn geweest van iets afschuwelijks waardoor ze hun ouders niet meer kunnen vertrouwen. Ze moeten zonder middelen trachten te overleven en uit de handen van hun ouders en de politie trachten te blijven. Ondertussen moeten ze zien te weten te komen wie hun ouders werkelijk zijn en indien nodig, hoe ze te stoppen. Wat volgt zijn : actie, romantiek, vriendschap, verraad, verrassende verhaalwendingen…

Image Hosting by PictureTrail.com

Deze titel verschilt nogal van de bekende Marvel-series : de helden dragen geen spandex of masker, ze gebruiken hun gewone namen (in het begin proberen 5 van de 6 nog een alias maar die laten ze redelijk vlug vallen), ze geven hun groepje geen naam (zoals bv. de Avengers) en het speelt zich af in Los Angeles, ver van de ganse Marvel-kliek die vooral in New York zit. Hierdoor voelt de serie vernieuwend aan en als Captain America of Spiderman in “Escape to New York” (vol. 2 #7-12) opduiken dan zijn dit ook de zwakste passages in de ganse reeks, misschien ook omdat Adrian Alphona op dat moment niet in staat lijkt een degelijke Wolverine of Iron Man te tekenen.

Image Hosting by PictureTrail.com

Het vertelritme in de eerste bundels ligt redelijk laag en het verhaal begon me tegen het einde van de 2de hardcover al wat tegen te vallen. Ook de tekeningen van Alphona konden me in het begin niet echt bekoren, maar hoe verder de serie vordert hoe beter deze worden alsook de inkleuring ervan. In de 3de hardcover (Tpb’s 6 en 7) maakt de serie voor mij alle beloftes waar, zowel qua verhaal als illustraties en ben ik toch gewonnen voor “Runaways” nadat ik het bijna had opgegeven.

Joss Whedon (Firefly, Astonishing X-Men) heeft zich van het prille begin als fan van “Runaways” geuit en nu het Vaughan/Alphona-team na 5 jaar afscheid van de serie neemt, zal hij 6 deeltjes voor zijn rekening nemen gevolgd door Terry Moore (Strangers in Paradise), met tekeningen van Humberto Ramos (Spectacular Spider-Man).
 

13:15 Gepost door Malkavian in Spotlight | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, spotlight, marvel, runaways |  Facebook |

03-09-07

Spotlight : X-Isle


Wat was er eerst de comics of de tv-serie ... In sommige gevallen beginnen de grenzen te vervagen. Comics die verfilmd worden en tv-series die een tweede leven krijgen in de comics. Dat beide mediums nauwe banden hebben is voor iedereen al duidelijk. Bekendere en minder bekendere schrijvers uit de tv-wereld zetten almaar vaker de stap naar comics. Zo zijn er J.M. Straczynski, Allan Heinberg en Andrew Cosby. Deze laatste is de bedenker van de tv-serie Eureka, momenteel nog niet te zien bij ons.

Met X Isle is hij alvast niet aan zijn proefstuk bezig. Eerder schreef hij Damn Nation verschenen bij Dark Horse en pende hij voor BOOM! STUDIOS titels zoals The Savage Brothers, The Enigma Cypher & ... Damn Nation staat zelfs in de steiger voor een verfilming in 2009.

Hoe meer ik de strip herbekijk, hoe meer er linken of gelijknissen uit de tv-wereld me worden voorgeschoteld. Niet alleen de tekenstijl heeft iets filmisch, de titel doet me rechtstreeks denken aan de lay out van X-files. Plus een paar characters vertonen opmerkelijke vergelijkenissen met acteurs. Is dat soms ... (de regen heeft er ook iets mee te maken). Er zitten er nog een paar frappante voorbeelden in. Zoeken maar !!

BOOM! STUDIOS geeft als korte inhoud: "A team of researchers drift on the ocean, lost, in their quest for an enigmatic island that's never been explored. Washing on its shores, they find a dense, terrifying jungle populated with animal and plant life that has evolved along a completely different path. What secret does this isle hold? Why are the life forms there so dangerous - and so alien? In the tradition of Alien and the recent horror-hit The Descent! Featuring art from Greg Scott (Gotham Central, Sword of Dracula)."

Ok, we kennen al veel elementen uit verschillende mediums. Maar storen deed me dat zeker niet. Het zit vol leuke plot wendingen waardoor het spanningsgehalte hoog blijft. Ik heb er alvast van genoten. Nu jullie nog ...

Enjoy !! 

11:15 Gepost door Malkavian in Spotlight | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, spotlight |  Facebook |

02-09-07

Review : Batman - Broken City

Image Hosting by PictureTrail.com

De afbeelding “http://www.sportfoodshop.com/images/star_yellow.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.De afbeelding “http://www.sportfoodshop.com/images/star_yellow.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.De afbeelding “http://www.sportfoodshop.com/images/star_yellow.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Dit is het type Batman-verhaal dat ik prefereer : een donker detective-achtig verhaal waarin de held ook een innerlijke strijd voert. Het begint met onze held die de moord van een vrouw tracht op te lossen maar uiteindelijk terechtkomt in een echte kettingreactie van moord en doodslag. Als een jongen dan nog eens zijn ouders voor zijn ogen ziet vermoord worden dan begint onze gevlederde held echt als een zotgedraaide vleermuis op zoek te gaan naar daders, motieven,…maar alles blijkt niet zo voor de hand liggend te zijn als hij bij aanvang dacht…

Ik had echt het gevoel dat het bijna een klassieke BBC-thriller was maar dan met een Frank Miller/Sin City-sausje overgoten met Batman als inspecteur met gekende en enkele nieuwe slechterikken als mogelijke verdachten. Dat geeft meteen zowel de sterktes als de zwaktes aan. Het eenzame-detective-met-innerlijke-demonen-verhaal zoals hier verteld wordt wijkt niet zoveel af van wat Azzarello en Risso al hebben gedaan in hun nog steeds lopende reeks “100 Bullets”. Wat voor mij persoonlijk soms wel begint vermoeiend te worden is het opdraven van een ganse reeks super-villains zoals dat ook in “Hush” of in “Catwoman-When in Rome” gebeurt en waarbij ik me soms begin af te vragen of dat echt allemaal nodig is, less is more…

Maar wat dit boek voor mij de moeite waard maakte, behalve de crime-noire-sfeer, zijn bepaalde verhaalwendingen die me toch echt verrasten en waar ik later op de dag nog zat over na te peinzen. Ik zal het daarom zeker nog eens herlezen in de nabije toekomst. Ook hou ik wel van de tekeningen van Risso. Zijn tekenstijl is hier echt een ode aan Frank Miller : de manier hoe Killer Croc hier bijvoorbeeld in een striptease-tent een bepaald meisje bewondert doet je direct denken aan Marv en Nancy in Sin City. Ook zien we hier en daar verwijzigingen naar “The Dark Knight Returns”.

Laat me het erop houden dat het zeker niet het beste Batman-verhaal ooit is maar wel een goed opgebouwd intelligent Batman-detective verhaal en ik vind dit toch stukken beter dan wat Loeb en Sale met Catwoman hebben gedaan.
 

12:15 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (0) | Tags: review, batman, comics, dc |  Facebook |

01-09-07

Spotlight : Maxwell Strangewell (The Fillbach Brothers)

Je hebt van die stripauteurs die bruisen van creatieve energie en met de meest geschifte creaties op de proppen komen : Andreas, Doug TenNapel, Trondheim, … Het is natuurlijk véél te vroeg om de Fillbach-broers aan dit lijstje toe te voegen maar als introductie van hun geniale gekte kan dit boek wel tellen. Voor de meesten (waaronder mezelf) zijn dit nobele onbekenden die al wat verkoopsucces kennen met hun serie “Star Wars: Clone Wars Adventures”.

Het boek behandelt de gebeurtenissen die volgen nadat een wezen “the Strangewell” op aarde neerstort. Nadat hij wordt gevonden door een jonge vrouw, Anna, volgen de meest geschifte gebeurtenissen elkaar op en maken we kennis met verschillende groeperingen of individuën die elk met een eigen motivatie trachten het wezen te in handen (of tentakels) te krijgen. De ene ziet Max, zoals het wezen door Anna wordt genoemd, als de sleutel tot de geheimen van het universum, de andere ziet hem als het ultieme vernietingswapen. Het verhaal zit vol gekke personages en hilarische dialogen. Dit is echt een ‘labour of love’ welke door Matt en Shawn werd volgepropt met verschillende referenties naar S.F.-klassiekers, van Jules Verne’s “Reis naar het middelpunt der aarde” tot “E.T.”, soms zelfs zeer expliciet.

De tekeningen zijn zeer sterk ! Er wordt vanaf de allereerste pagina gespeeld met de zwart/wit-contrasten en de manier waarop de schijnbaar simpele tekeningen de meest fantastische situaties verbeelden kan alleen maar bewondering opwekken.

Liefhebbers van zottigheden en science fiction moeten dus niet twijfelen maar het is een boek die zeker niet door iedereen zal gesmaakt worden. Voor mij is het alvast één van de beste graphic novels van het jaar.


Klik op de afbeelding om de link te volgenImage Hosting by PictureTrail.com
 

10:15 Gepost door Malkavian in Spotlight | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, spotlight |  Facebook |