02-07-07

Spotlight : Fell, Vol. 1: Feral City

Ik ben nog niet zo bekend met Ellis’ werk (met uitzondering van Ultimate Galactus en Ultimate Fantastic Four). Zijn echte topseries als Transmetropolitan en Planetary moet ik nog ontdekken. Nu heb ik de eerste bundel van Fell gelezen en het maakt me wel benieuwd naar zijn andere reeksen.

Rich Fell is van de grote stad overgeplaatst (zeg maar verbannen) naar Snowtown, een randstad juist over de brug, waar alles naar de kloten is gegaan. Hier heerst de angst, de misdaad, de hopeloosheid, …. Het waarom van die overplaatsing komen we nog niet echt te weten maar er moet iets serieus mis gelopen zijn in de grote stad… Hij werkt in het enige commissariaat van Snowtown die gezien de omstandigheden op zijn zachtst gezegd onderbemand is.

Image Hosting by PictureTrail.com

De bundel bevat de eerste 8 deeltjes en elk deel is een volledig verhaal waarin Fell niet altijd met succes een zaak behandelt. ‘Feral’ betekent mistroostig. Het geheel straalt inderdaad een mistroostigheid uit. Nooit lijkt de zon te schijnen en als er dan een teken van schoonheid zou durven te ontluiken dan wordt deze direct vertrapt. Het gegeven is dus niet direct iets waaraan je zou beginnen als ontspannende lectuur. Maar door de genialiteit van Ellis’ scenario, die soms varieert in vertelstijl, en de ongelooflijk sterke illustraties van Templesmith blijf je hierin lezen.

Het werk van de Australische artiest Ben Templesmith kan hier niet genoeg bewierookt worden. Hier gebruikt hij meerdere technieken als potloodschetsen, collages, waterschildering, computerbewerking en andere waardoor hij tot zijn eigen unieke stijl komt die perfect de horror van de situatie uitbeeldt. Het maakt me dan ook benieuwd naar zijn andere reeks “30 Days of Night” waarvan de verfilming dit jaar zou moeten uitkomen.

Er is nog veel om naar uit te kijken : hoe evolueert de relatie tussen Rich en Mayko (de uitbaatster van de plaatstelijke bar), het waarom van Rich’ overplaatsting, de non met het Nixon-masker die geregeld verschijnt,…maar bovenal wil je gewoon meer lezen van deze verhalen omdat ze op zoveel vlakken het medium strip naar een hoger niveau tilt.

Image Hosting by PictureTrail.com

Enjoy !!00:07 Gepost door Malkavian in Spotlight | Permalink | Commentaren (0) | Tags: spotlight, comics |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.