27-05-07

Het Jaar van de Olifant - Willy Linthout

Een dierbare verliezen is altijd heel moeilijk.

Wanneer iemand zich het leven beneemt, blijven de nabestaanden in de kou staan. Als je daarbovenop niet echt antwoord hebt op het waarom van die dramatische gebeurtenis.

Het overkwam Willy Linthout, tekenaar van Urbanus, schrijvende medewerker van RoboBoy en gepassioneerd comicliefhebber.Linthout wil met Het jaar van de olifant aandacht vragen voor dezelfdodings-problematiek, en indirect voor de bestaande professionelebegeleiding van wie achterblijft, want zonder hulp riskeer je achterafknettergek te worden.Op een serene manier probeert hij dit rouwproces en dat vele anderen te verwerken en koos daarom voor een kleinere uitgeverij en potloodtekeningen.

Willy Linthout is de eerste om te zeggen dat de strip therapeutischwerkt. 'Ik heb al dingen verzonnen voor die strip als ik echt diep zat,maar om hem te tekenen moet ik me goed voelen, of ik zink er nog dieperin weg. Ik zit wel eens te wenen aan mijn tekentafel als ik eraan werk.Dat is allemaal niet erg, maar ik mag niet helemaal de dieperik ingaandoor aan de strip te werken, dan ben ik fout bezig. Maar als ik er aanzit te tekenen voel ik me bijna altijd ontzettend goed. Omdat ik danhet gevoel heb dat ik dichter bij mijn zoon kom.'

David Steenhuyse omschrijft "Het Jaar van de Olifant" als volgend:

"Het Jaar van de Olifant" slorpt je op, stoot af, is ontroerend, is bevreemdend surrealistisch, is emotioneel, is paranoïde,... Het is zoveel ineens. Hierna lees je best geen andere strip. De pietluttigheid van dat verhaal zou in schril contrast staan met de aanpak van Linthout... Wat een fantastisch medium is de strip toch als doorgeefluik."

Persoonlijk sluit ik mij hier volledig bij aan, ik had niet beter kunnen omschrijven.Momenteel zijn er al twee deeltjes van de acht verschijnen bij Bries, en liggen op jou te wachten in de betere stripwinkels.

Een bundeling van deze acht verdient zeker de term van "Graphic Novel" en hopelijk komt er engelstalige editie bij een gerenommerde uitgever zoals: Top Shelf, Drawn & Quaterly of Pantheon.

We bewonderen Willy Linthout en zijn vrouw alvast om hun doorzettingsvermogen in het dagelijkse leven en hun onvoorwaardelijke hulp aan lotgenoten.

Een aangrijpend interview kan je vinden op www.depoort.com

Voor informatie over deze thematiek kan je terecht bij o.aWerkgroep Verder, Nabestaanden na zelfdoding www.werkgroepverder.be

10:15 Gepost door Malkavian in Spotlight | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, spotlight |  Facebook |

26-05-07

De Daredevil Special door Spiff : Slot

DD_logo

De Daredevil Special door Spiff : Slot

11) Daredevil (Brubaker & Lark)
Nog nooit gehoord van Brubaker & Lark. Als ik dan eens kijk op Wikipedia, dan zie ik bij beiden dat ze al heel wat ervaring op zak hebben met als bekendste titel "Gotham Central". Bendis en Brubaker waren zelfs in 2001 van plan om tesamen een team-up te schrijven van Batman met Daredevil. Beide schrijvers waren enthousiast over hun ideeën, welke onder andere een gevecht tussen Batman en Bullseye bevatte alsook één tussen Catwoman en Elektra. Uiteindelijk is het project niet doorgegaan door een onenigheid tussen DC en Marvel. Ik vermeld dit om aan te tonen dat Bendis en Brubaker geen vreemden voor mekaar waren toen werd aangekondigd dat Brubaker Daredevil ging overnemen. Bendis meldde al in zijn nawoord van zijn laatste Daredevil-deeltje dat hij erin gerust was dat zijn opvolger het goed ging doen en dat Brubaker zelfs zeer opgetogen was over de enorm controversiële toestand waarin Bendis onze gehoornde vriend achterliet. Eerst zien dan geloven dacht ik... en na het lezen van "Daredevil: The Devil, Inside and Out, Vol. 1" kan ik alleen zeggen : Yes Yes Yes, I believe !

Brubaker had Daredevil's netelige situatie kunnen beginnen oplossen in zijn eerste TPB om daarna met een schone lei te beginnen, maar neen, wat doet hij : hij doet Matt Murdock nog dieper in de penarie zakken. Hij zit in de gevangenis met allemaal mensen die hij erin heeft geholpen, wanhopig te doen alsof hij een gewone blinde advocaat is. Drie van zijn aartsrivalen zitten er al : Kingpin, The Owl en Hammerhead, maar Brubaker steekt er nog een paar wrede gevallen bij. Ondertussen is er iemand die in Daredevil-kostuum Murdock's rol in Hell's Kitchen heeft overgenomen en daarbovenop wordt ??? doodgestoken tijdens een bezoek aan de gevangenis. Uiteindelijk wordt het een wilde en spannende rit waarbij achter elke hoek een verrassing van jewelste wacht. Alle grote middelen worden uitgehaald en uiteindelijk eindigt het verhaal op zo'n fantastische wijze dat je begint te hunkeren naar het volgende deel dat in mei/juni uitkomt....
Veel lof mag natuurlijk ook gaan naar David Lark wiens stijl lichtjes lijkt op die van Maleev maar toch totaal eigen is, iets meer schilderachtig. Kortom, the right man for the job.

Wat kan ik nog zeggen. Daredevil moet gewoonweg de beste Marvel-serie zijn sinds enkele jaren en ik vraag me af hoe lang ze dit hoge niveau nog zullen volhouden....


enkele quotes om de twijfelaars te overtuigen :

"If you're not picking up Daredevil , that's a mistake that you MUST rectify. This book has been consistently great for years, thanks to Bendis and Maleev, and now, Brubaker and Lark are following up with a run which is really challenging Bendis... HIGHLY RECOMMENDED!" (Comixtreme.com)

" Daredevil is officially the best comic book on the market. I can't think of a single book that comes close... If you're waiting for the trades, you need to jump in on a monthly basis. Read this book at the expense of everything else - and tell your friends about it too." (IGN.com)

"Bendis' take on Daredevil was great, and Brubaker's looks to be just as good... This is one of the best titles released by Marvel right now." (PaperbackReader.com)21:15 Gepost door Malkavian in Spotlight | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, spotlight |  Facebook |

De Daredevil Special door Spiff : Deel 5

DD_logo

De Daredevil Special door Spiff : Deel 5

10) Daredevil MK, de volumes door BENDIS & MALEEV :
In 2003 won Bendis 2 Eisner Awards voor zijn werk aan Daredevil : "Best Continuing Series" en "Best Writer".  De eerste persoon die hem hiervoor feliciteerde op de uitreiking was Miller.  Elke artiest die de laatste 20 jaar aan Daredevil heeft gewerkt geraakte niet uit de schaduw van Miller's erfenis...behalve Bendis dus.  Hij heeft net als Miller een persoonlijke stempel op Daredevil gedrukt en het lezerspubliek doen groeien.   Het tekenwerk van Maleev draagt enorm bij aan de kwaliteit van de serie : een donkere, korrelige, realistische tekenstijl.  In die mate zelfs dat in de paar issues die niet getekend zijn door Maleev het enorm opvalt dat de schrijfsels van Bendis minder goed overkomen.

Alle 9 bundels van dit tweetal draaien rond één gegeven waarrond verschillende prachtige verhaallijnen zijn geweven.  Het draait vooral om de dubbele identiteit van Murdock : enerzijds werken als advocaat maar anderzijds buiten de wet staan als Daredevil.  Een krant maakt deze dubbele identiteit bekend aan het publiek en Matt Murdock doet alles om de situatie weer recht te zetten : hij vecht de krant aan in de rechtbank en als Darevil vecht hij het uit met Kingpin Wilson Fisk en andere oude bekenden.  Hoe meer hij zich verzet tegen deze realiteit, hoe meer hij zich in nesten werkt.  In het midden van de serie wordt er een jaar overgeslaan en dan begint het pas echt erger te worden.  Ondertussen laat Bendis mondjesmaat meer en meer los van wat er in dat jaar is gebeurd.  

Uiteindelijk leidt alles tot een ongelooflijk sterke finale die de opvolgers, Brubaker en Lark een beetje voor een schijnbaar onmogelijke taak zet.  Brubaker zei hierover het volgende : "I want to piss all over the book and make it mine as soon as humanly possible." Dat lijkt me sterk, hoewel het er vroeger natuurlijk ook naar uitzag dat niemand in Miller's voetsporen kon treden. 
Laat me besluiten met te melden dat deze bundels in geen enkele comic-collectie mag ontbreken en waarschijnlijk de sterkste "superhero"-reeks van Marvel is sedert de laatste 10 jaar. 

P.S. Daredevil 9 "Echo - Vision Quest" (David Mack) is al een tijdje "out of print" maar is qua verhaal verwaarloosbaar en staat totaal los van de reeks van Bendis & Maleev

15:00 Gepost door Malkavian in Spotlight | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, spotlight |  Facebook |

De Daredevil Special door Spiff : Deel 4

DD_logo

De Daredevil Special door Spiff : Deel 4

8) WAKE UP   (Bendis, Mack)
De toen nog niet populaire Bendis mag een eerste keer zich aan Daredevil wagen met zijn vriend David Mack.
In deze vier issues die hier zijn gebundeld blijft Daredevil opvallend op de achtergrond. Ben Urich, de reporter, moet een verslag van het proces tegen Kingpin schrijven, het proces die zich in de 2de TPB afspeelt, maar focust zich meer op de verdwijning van Leap Frog, een gekostumeerde low-life gangster die zijn zoontje in shock achterliet. Urich geraakt er helemaal van geöbsedeerd.
Een opvallende passage is het moment dat Urich de lezer vertelt dat de enige manier om de dalende krantenverkoop tegen te gaan is om verhalen te schrijven die men nergens anders kan vinden, weerspiegelingen van de wereld waarin we leven. Waarschijnlijk is dit ook het motto van scenarist Bendis om meer lezers naar de wereld van de comics te brengen. En dit is ook te merken aan het verhaal dat niet volgepropt is met gevechten, maar meer met de ziel van Urich. Het is meer een verhaal over kindertrauma's door verwaarlozing en/of geweld. Iets waar Daredevil over kan meespreken.
Wat het opvallendste is als je deze trade openslaat is het tekenwerk. Dit is een mix van waterverfschilderijen tot collages, geen enkele manier van werken is taboe voor David Mack.
De eerste drie bladzijden zijn redelijk traditioneel, genre Quesada, maar dan vloeit het geheel totaal over in de eigen apparte David Mack-stijl. Hoewel het bevreemdend lijkt leest alles lekker goed weg en is het een verhaal die nog een tijdje in je hoofd blijft hangen.
Weeral een aanrader. (nog een beetje en jullie gaan me niet meer geloven)


9) Elektra Lives Again (Miller)
In de jaren tachtig blies Frank Miller nieuw leven in Daredevil.  Het ging niet meer zo goed met die reeks waardoor de deeltjes maar om de twee maanden verschenen.  Miller zag echter potentieel in de gehoornde superheld, maakte de reeks donkerder en (zeer belangrijk) introduceerde Elektra.  De serie werd zo populair dat Daredevil weer elke maand kon verschijnen.  Uiteindelijk deed Miller iets onverwachts, hij liet Elektra vermoord worden door Bullseye.  Het was ongezien bij Marvel om een personage dat zo populair was te laten sterven.  Miller verklaarde dat ze nooit zou verrijzen maar in het jaar 90 verscheen "Elektra Lives Again", prachtig herdrukt in 2002 in groter formaat.

Voor mij is dit een zeer filosofisch album.  Het gaat om het niet kunnen verwerken van het einde van een relatie, ermee in je hoofd zitten tot je er bijna zot van wordt om uiteindelijk te ervaren dat deze relatie nooit had horen te zijn.  Wat vooral opvalt in dit boek is dat Murdock nooit het Daredevil-kostuum aantrekt.  Ook speelt men hier soms met de grens tussen droom en werkelijkheid.  Af en toe is er een knipoog naar het vroegere werk van Miller (bv. bovenaan pag 18 ziet men personages uit "The Dark Knight Returns", Miller's doorbraak).  Men moet het ook zien als een verhaal dat op zich staat en niet valt binnen de continuïteit van het Marvel-universum.  Het is allesbehalve een gemakkelijk boek en het kan een tweede lezing gebruiken.  Al was het maar om nog eens te genieten van de prachtige tekeningen van Miller en kleuren van Lynn Varley.

09:30 Gepost door Malkavian in Spotlight | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, spotlight |  Facebook |

25-05-07

De Daredevil Special door Spiff : Deel 3

DD_logo

De Daredevil Special door Spiff : Deel 3


6) Daredevil MK : Yellow (Loeb - Sale)

Een beetje een tegenvaller deze Daredevil behalve misschien op grafisch vlak.
Wat al tegenvalt is dat men tien jaar nadat Frank Miller en Romita Jr dat perfect hebben gedaan, men nog eens de oorsprong van Daredevil vertelt, maar deze keer veel oppervlakkiger. Alles speelt zich in een karikaturaal jaren '20 sfeertje af. Het is alsof Will Eisner's SPIRIT elk moment kan binnenwandelen. Misschien was het de bedoeling om een hommage te brengen aan de manier waarop Daredevil zich voor het eerst aan het publiek presenteerde in het jaar 64. Toen was Daredevil's kostuum geel en was alles waarschijnlijk iets naiever van toon. Als dat zo is dan zijn ze hierin geslaagd. Maar nu zijn we, zeker met de Marvel Knights-lijn, gewend dat de karakters ietsje meer worden uitgediept.
Als je aan Daredevil-Yellow begint mag je dit dus niet verwachten.
Eigenlijk hebben Loeb & Sale, mensen met een grote reputatie mij ontgoocheld.
Wat ik weer enorm mooi vind aan deze TPB is de fantastische cover. Weeral om in te lijsten.

7) Parts of a Hole (Mack, Quesada)
Zeer sterke opvolger van "Guardian Angel"
Den Devil geraakt toch maar steeds in female troubles hé. Tis nu weer van dat. Een prachtig mooie begaafde jonge dove vrouw wil met de beste bedoelingen DD uit de wereld helpen. Als Kingpin daar toch niet weer achter zit.... die schobbejak.
Het verhaal is van David Mack, vooral bekend van "Kabuki". Het is zijn eerste keer voor DD en het is een schot in de roos. Hij weet ons echt te verrassen met een originele invalshoek en ondertussen slaagt hij erin om Kingpin als grootste krapuul van de wereld af te schilderen maar ook als iemand die zich door zijn tragische geschiedenis in deze rol gedwongen ziet. Het verhaal heeft een XXXXXXXXXX-treem ironisch einde.
Het tekenwerk is weer van Quesada : Prachtige bladindelingen, experimenten met de letterzettingen, combineren van meerdere tekenstijlen in één tekening, noem maar op. Dit is een master at work.
De bijgevoegde issue # 12, die er om de volledigheid aan toegevoegd is, is eigenlijk een overbodig niemendalletje, vergeleken met wat vooraf staat.
Je hoort me al weer aankomen. Dit is een must-have voor iedere Marvel-fan.

13:45 Gepost door Malkavian in Spotlight | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, spotlight |  Facebook |

De Daredevil Special door Spiff : Deel 2

DD_logo

De Daredevil Special door Spiff : Deel 2

4) Daredevil : Typhoid Mary (Noccenti, Romita)
In deze Trade Paperback zit zowel het beste als het slechtste van Daredevil.
Het beste :
- het personage van Typhoid Mary. Fantastisch hoe haar dubbel karakter is uitgewerkt
- Matt Murdock wordt hier afgebeeld als iemand van vlees en bloed, iemand die ook durft zijn lul achterna lopen terwijl hij een prachtige vrouw heeft die thuis op hem wacht. We zien ook hoe hij "Born Again" heeft verwerkt en hoe hij toch meespeelt in het rechtsysteem als adviseur voor een advocaat, anderzijds werkt hij ook naast de wet als Daredevil. Zo heeft ook hij een dubbel karakter en elke kant van hem maakt kennis met elke kant van Typhoid Mary. Hij begint zijn eigen daden van geweld in twijfel te trekken en vraagt zich ook af of hij de mensen in zijn omgeving niet tekort doet.
- Kingpin is grandioos
Het slechtste :
- de drie laatste delen stellen enorm teleur
- Johnny van de Fantastic Four en Black Widow worden er bijgesleurd, maar dit komt zo kunstmatig en overbodig over.
- het laatste deel maakt deel uit van een cross-over tussen meerdere reeksen, namelijk "Inferno" maar dit maakt het ganse einde kapot. Uit zijn context is het niet te snappen en heeft het niks te maken met wat vooraf ging. Ik kan me voorstellen dat de schijver Nocenti hiertoe werd verplicht door de bazen van Marvel.
De tekeningen van Romita Jr. zijn nog niet zo volmaakt zoals hij ze nu voor Amazing Spiderman doet, maar ze volstaan. De bladindeling is wel heel goed. Soms zelfs een beetje als Andreas. Eigenlijk is dit een minder deel dan Born Again maar ook een essentieel deel. Er zit naast de minpunten zoveel groots in deze TPB dat je het niet kunt negeren.

5) Daredevil MK vol. 1 : Guardian Devil (Smith, Quesada, Palmioti)
Geschreven door Kevin Smith, de bekende regisseur van Clerks en Chasing Amy, die een eerste keer een verhaal voor een comic mocht schrijven . Het is hem zeer goed gelukt.
Ik zal eerst beginnen met de minpunten. Het eerste grote minpunt is dat er veel overeenkomsten zijn met van "Born Again" van Frank Miller. Hier zijn er weer krachten aan het werk die het leven van Matt Murdock kapot willen maken. De climax is een beetje ontgoochelend. Het tweede punt is het wederkomende vraagstuk van waarom een mens gelooft, is er een god. Op een bepaald moment had ik zelf het gevoel alsof men mij wou bekeren.
En nu de grote pluspunten : dit is een zeer goed verhaal van begin tot eind superspannend. Het beste was volgens mij de sublieme en dramatische confrontatie tussen Daredevil en een oude bekende op het eind van deel 5 van deze TPB. Matt worstelt met vele schuldgevoelens, vragen met betrekking tot zaken uit het verleden en met de relaties met de mensen om zich heen.
De tekeningen zijn prachtig (Joe Quesada) hoewel het misschien wat ruwer mocht zijn omdat het verhaal zo donker is. Soms is de bladindeling niet minder dan geniaal. Sommige eerste pagina's van elk deel zijn als zo'n bijbelse panelen die je in een kerk ziet hangen. Oh ja en de cover is wat mij betreft één van de mooiste covers ooit.

10:00 Gepost door Malkavian in Spotlight | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, spotlight |  Facebook |

De Daredevil Special door Spiff : Deel 1

DD_logo

De Daredevil Special door Spiff : Deel 1

1) Daredevil : The Man Without Fear (Miller, Romita Jr.)
De oorsprong van Daredevil verteld door Miller op klassieke wijze en in Romita Jr.'s kenmerkende stijl (zie : Amazing Spiderman) getekend.  Wat "Year One" is voor Batman, is deze bundel voor Daredevil.  Vond het zo spannend, heb het in één ruk uitgelezen.


2) Daredevil visionairies, Frank Miller vol. 2 en 3. (vol. 1 niet nodig)
Hier nam Frank Miller zowel het schrijven als tekenen op zich (begin jaren '80) en zette hij Daredevil definitief op de kaart van de grote amerikaanse superhelden.  In deze bundels staat ook het verhaal van Daredevil en Elektra waarop de Daredevil-film is gebaseerd.

Dit is echt "old school". t'Is eigenlijk ongelooflijk om te zien hoe striptekenen evolueerde de laatste twintig jaar bij die amerikaanse comics. Hoewel de tekeningen enorm gedateerd zijn maakt het verhaal enorm veel goed. Vooral psychologische intriges zijn goed gebracht en de terugkerende wanna-be-bad-guy 'Turk' en het café waar Daredevil er steeds in slaagt de vensters kapot te breken (soms met opzet, soms totaal niet bedoeld) brachten een glimlach op het gezicht. Je ziet echt dat Miller binnen de beperkingen van de Marvel-comics er alles uithaalde. Soms is het echt bijna Shakespeare zoals in de relatie tussen Elektra en Daredevil of de problemen van Kingpin nadat hij beslist heeft om geen Crimelord meer te zijn onder invloed van zijn goedhartige en mooie vrouw. Ik vind ook dat de reporter Urich beter is in Daredevil dan in bv. Ultimate Spiderman, je ziet een verslonste reporter in een film-noir stijl met al zijn persoonlijke problemen.

3) Daredevil : Born Again (Miller, Mazzucchelli)
Het begint allemaal met een aan lager wal geraakte actrice, die vroeger een liefje van Mat Murdock (aka DD) was, die om een volgende shot heroïne te kunnen bekostigen de identiteit van Daredevil verkoopt. Wat hierna volgt is prachtig. Het scenario is van Miller en het is fantastisch, de spanning die hij opbouwt, de manier hoe de verschillende verhaallijnen door elkaar lopen (letterlijk soms : één plaatje Kingpin, één plaatje Daredevil, één plaatje Ben Urich, enz..).  Het geheel is enorm filmisch.   Het is in principe de ondergang van Daredevil gevolgd door een hergeboorte, waardoor hij als mens ook verandert. Dit schreeuwt om een verfilming. Dit kan tippen aan het beste werk van Alan Moore, zo goed is het.

00:58 Gepost door Malkavian in Spotlight | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, spotlight |  Facebook |

24-05-07

Spotlight : 303

Image Hosting by PictureTrail.comImage Hosting by PictureTrail.com

Garth Ennis heeft een zwakke plek voor stille harde bolsters die de ultiemste confrontaties aangaan zoals John Wayne (zie “Preacher”) en “The Punisher”. Ook heeft hij zijn ergernissen en idealen nooit onder stoelen of banken gestoken. In “303” is dat niet anders.

“303” is het verhaal van een Russische Kolonel die na een bloedig avontuur in Afghanistan waarbij meerdere partijen betrokken zijn, besluit naar Amerika te trekken om iets te doen wat in zijn ogen ultieme rechtvaardigheid is, dit na een leven vol van gewapende conflicten over gans de wereld die uiteindelijk allemaal zinloos zijn gebleken... De titel slaat op het geweer dat hij zal gebruiken om dit doel te bereiken, een antiek brits legergeweer.Ook een Britse officier en een Amerikaanse Sheriff spelen een belangrijke rol in dit verhaal. Praktisch iedereen doet gewoon zijn job, maar raakt op de één of andere manier betrokken in verschrikkelijke situaties waar ze zelf geen hand in hadden, altijd in opdracht van een hogere autoriteit. De werkelijke monsters zijn degenen die men niet op het slagveld ziet.

In deze bundel klaagt Ennis het Amerika aan dat als grondslag voor alle beslissingen de Dollar heeft. Men kan hierin heel wat kritiek vinden tegen het beleid van de republikeinse regering maar uiteindelijk blijft het een tijdloos verhaal. Het tekenwerk van Jacen Burrows is A+. Alles is perfect : lay-out, landschappen, gezichtsexpressies, …. Nog nooit iets gelezen van deze man maar hopelijk zal deze samenwerking met Ennis daar verandering in brengen.

Ik heb alvast van de eerste tot de laatste pagina genoten van dit boek. Eenmaal begonnen kon ik niet meer stoppen met lezen, de leeservaring kwam voor mij bijna overeen met het bekijken van een film. Ennis did it again !

Image Hosting by PictureTrail.comImage Hosting by PictureTrail.com

(Zoals jullie merken heeft Brainfreeze een helpende hand erbij. Bij deze stel ik jullie Spiff voor, een comic liefhebber in hart en nieren. Spiff schrijft prachtige reviews en spotlights. Dus het zal niet bij deze spotlight blijven, wees daar maar gerust van. Welkom Spiff -- Malkavian)00:17 Gepost door Malkavian in Spotlight | Permalink | Commentaren (0) | Tags: spotlight, comics |  Facebook |

23-05-07

Jericho - cancelledPas recent kreeg ik te horen dat CBS geen nieuwe afleveringen gaat uitzenden.Ze opteren voor reality show for no-brainers in plaats van series (sf) met een goed script en leuke, originele en spannende plotwendingen.De wereld gaat naar de kloten, echt waar.Overal kiest men voor de goedkope en op korte termijn oplossingen.Farscape moest destijds ook al wijken voor een uit- en leeggemolken Stargate-koe.

Jericho is een klein stadje in de US, dat na een het neervallen atoombommen in de Us tracht te overleven.Hoe gaan de inwoners om met angst, paniek en de overlevingsdrang die in de mensen naar bovenkomt?Hebben er nog anderen overleefd?Wie heeft die bommen laten ontploffen?
Kunnen we die nieuwe mensen wel vertrouwen, onderdak en voedsel geven?

Zoals elke show eindigt ook dit seizoen weer spannend.CBS overweegt dankzij het grote gemor van duizende trouwe fans om alle plotlijnen te laten eindigingen in 2 uur durende special.

23:54 Gepost door Malkavian in Films | Permalink | Commentaren (1) | Tags: comics, series |  Facebook |

World War Hulk Countdown

Een serie waar ik enorm naar uitkijk. Hulk is terug en hij gaat enorm hard BUTT KICKEN. Mijn bestelling is al lang geleverd bij Sodacomics dus laat die eerste nummers maar komen. Kben er klaar voor. MALKAVIAN SMASH

18:29 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, fun |  Facebook |

22-05-07

TV-series de nieuwe Muze van Comics?

Het lijkt wel of TV-series is de nieuwe bron van inspiratie voor de comic industrie. Paar jaar geleden hadden we oude Cartoon series zoals G.I.Joe en Thundercats. Nu lijkt het of elke series heeft zijn eigen comic reeks. Ik heb al eens gesproken over Buffy Season 8, dat verder gaat op de TV-serie. Binnenkort komt ook Star Trek Season 4 uit, het vervolg op de originele Star Trek Serie. Deze word van de zomer verwacht en IDW Publishing is daar de uitgever van. Maar ook Battlestar Galactica heeft zijn stripreeksen. Ja inderdaad reeksen. Want er lopen er enkele. Een gebaseerd op de originele Battlestar Galactica serie van de jaren 70. Een tweede gebaseerd op de vernieuwde B.G., een TV serie die ik trouwens subliem vind. En nu komt Dynamite entertainment met hun nieuwste B.G serie uit B.G. Season Zero. Een soort van Prequel op de nieuwe TV serie. Ik hoop dat ze het wat goed doen en zorgen dat het nog steeds past als prequel van de series. Want wat is anders het nut ervan?

Dynamite Entertainment is zowat marktleider als het over comic series gaat die gebaseerd zijn op een of andere franchise. Zo hebben ze Ash rondlopen in een eigen Army of Darkness reeks. Lone Ranger verschijnt ook terug ten tonele na vele jaren van afwezigheid. De gillende Xena heeft net als Highlander al enkele Comic gevechter achter de rug. Zorro is zijn cape aan het schoonmaken want hij is de volgende die door Dynamite Entertainment terug leven word ingeblazen.

Op zich vind ik het niet slecht, TV series kosten stukken van mensen. De TV acteurs vragen hopen geld. En soms is het doelpubliek veel te klein om een serie lopende te houden. Meestal beginnen ze dan wat te prutsen en verkloten ze meer de serie dan het nieuwe kijkers oplevert. Maar een comic maken van een serie die nog loopt zoals Battlestar Galactica daar heb ik wat schrik van. Zolang ze maar niets stuk maken wat er in de series is opgebouwd. Ok als ik de serie niet lees kan het geen kwaad. Dat is een feit. Maar als iemand de comics leest dan moet hij wel hetzelfde gevoel hebben alsof hij naar de serie op TV kijkt. En daar ligt wel de moeilijkheid en tevens ook de reden waarom ik voorzichtig ben met zo'n comics.

Een andere methode is zoals ze bij Heroes doen. Je weet wel DE series van het moment. Waar gewone mensen speciale gaven krijgen en ze opzoek gaan naar het waarom zij die gaven krijgen. Door het verloop van het verhaal komen ze te weten dat er iets heel erg op punt staat te gebeuren. New York gaat vernietigd worden en de redding ligt in het redden van een Cheerleader. Of toch niet? De TV-Serie is een soort van Ode aan de Comic superhelden. En dat gebruiken ze ook. Zo kan je op de officiele NBC website Comics lezen van Heroes die je meer informatie geven over de personages en gebeurtenissen in de serie. Op het ogenblik zijn er 34 afleveringen beschikbaar om te lezen. Heb je de comics nodig om van de serie te genieten? Nee, maar ze zijn een zeer mooie toevoeging tot het Heroes geheel, met andere woorden een must-read voor elke Heroes fan in the world. http://www.nbc.com/Heroes/novels/

Oja, voor de Battlestar Galactica fans onder ons die wachten tot het op Vlaamse Televisie word getoont. VT4 zend vanaf Zondag de nieuwe serie uit. Helaas wel op een belachelijk laat uur, namelijk 23.05u. Ze moeten het Primetime geven, niet als Late Night Sci-Fi op zondag.

Enjoy!

23:40 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, nieuws |  Facebook |

21-05-07

3 Vertigo Firsts : DMZ, Exterminators en Preacher

Vertigo's First. Een service dat de Vertigo website aanbied, Namelijk de eerste nummers van hun reeksen beschikbaar in PDF voor het publiek. Ideaal dus om kennis te maken met een reeks en te weten of je ze verder wilt lezen. Kheb voor jullie DMZ, Exterminators en Preacher.DMZ kreeg van mij een 8/10 , de review kan je hier herlezen.Exterminators kreeg van Sodacomics een 7/10, zijn review kan je hier herlezen. En voor de Preacher moet je maar 2 blog posts naar beneden kijken.

Enjoy!

 

23:50 Gepost door Malkavian | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fun, comics |  Facebook |

Smile, it's Joker time

Normaal gezien post ik niks over Batman. Aangezien ik niet in het vaarwater van Collega Comic Blogger "The Batcave" wil komen. Maar hij zal me deze post wel vergeven. Het is gewoon te zalig voor de Comic fans om dit achter te houden.

Op ibelieveinharveydent.com kon je al een teaser van the Dark Knight zien. Je ziet Aaron Eckhart in de rol van Harvey Dent op een verkiezings Affiche. Aaron Eckhart was zalig in Thank you for Smoking dus ik ben er gerust in dat hij een goede Harvey Dent gaat neer zetten. Niet lang achter de release van die teaser site kwam er een nieuwe site. Ibelieveinharveydenttoo.com

daarin zag je een bekladde affiche van harvey Dent. Hoe meer bezoekers er op de site kwamen en hoe meer mensen zich inschreven, hoe meer je een tweede foto zag. Na 300000 mails was de foto van Heath Ledger als de Joker volledig zichtbaar.

En wat voor een foto. WOW. Batman Begins gaf ons een blik op een meer realistische Batman, weg van de Tepel pakjes en fluo kleuren die de laatste 2 versie tevoorschijn had getoverd. Batman Begins gaf een ruwe echte batman, iemand van vlees en bloed. Het lijkt erop dat de Joker, in the Dark Knight, ook de realistische toer opgaat. Als de foto inderdaad echt is, en de joker echt zo gespeelt gaat worden dan kan deze Joker wel eens de meest zieke joker zijn die er ooit is gemaakt. Denk bij zo'n gezicht een schatterlach en iedereen krijgt schrik. Dark knight vs Dark Prince. Wat de connectie is tussen Harvey Dent en de Joker is nog niet geweten. Wie weet is de Joker wel de aanleiding naar Harvey Dent's verandering in Two-face. We zullen moeten afwachten tot de film uitkomt.

Geef je mening over de Joker op het Brainfreeze Forum. Ik vind het allesinds al prachtig.

14:31 Gepost door Malkavian in Films | Permalink | Commentaren (2) | Tags: comics, films |  Facebook |

19-05-07

Spotlight : PreacherIemand vroeg me meer uitleg over Preacher.

Ik schreef hem het volgende:
Preacher, eigenlijk de schrijver Garth Ennis staat garant voor loei harde actie.Beeld je een scenario aan de hand van Quentin Tarantino op een coktail van speed en lsd en dit in de stijl van "From Dusk till Dawn".Jesse Custers krijgt de Genesis kracht tijdens een mis. Hij kan metzijn stem mensen bevelen opleggen, houdt van ouderwetse café gevechtenen is op zoeknaar God de vader om hem een schop onder zijn kloten tegeven. Hij kan hiervoor op de hulp rekenen van Tulip, een ex-liefjedat op de vlucht is voor de maffia en op die van Cassady, een op en top Iersevampier dat liever bier drinkt dan bloed en gothic vampires sissiesvindt.Mijn favoriet karakter is toch de eigenaar van het vleesfabriek, metzijn ongelooflijke perverse fantasie.

Garth Ennis brengt trouwens dat typetje nog eens naar voren in "Authority: Kev". Meer vertellen would spoil the fun !! Binnenkort zou HBO hier een tv-serie over willen maken.

Preacher TP #1-9
Garth Ennis (Writer) Steve Dillon (Artist) Glenn Fabry (Covers)

Hun samenwerking (W+A) begon toen Garth Ennis "Hellblazer" aan het schrijven was en Glenn Fabry kwam er pas later bij.Als je van deze stijl houdt, kan ik je ook volgende titels aanraden.


Enjoy !!13:10 Gepost door Malkavian in Spotlight | Permalink | Commentaren (0) | Tags: spotlight, comics |  Facebook |

15-05-07

Films : Kuifje in 3D

Voor de verandering eens iets over een Europese strip, beter nog zelfs. Werk van eigen bodem. Kuifje. Steven Spielberg heeft de rechten verworven van Kuifje voor er een film van te maken. Nu hebben ze vandaag op Standaard Online nieuws geplaatst daarover dat ik jullie niet kon weerhouden.

De Nieuw-Zeelandse regisseur Peter Jackson, bekend om zijn trilogie Lord of the Rings, gaat in zee met Steven Spielberg om drie langspeelfilms rond de stripfiguur Kuifje te maken.

De films zullen met een driedimensionale techniek gemaakt worden. Spielberg en Jackson willen, voor de firma Dreamworks, de allernieuwste beeldtechnieken gebruiken.Volgens het Amerikaanse weekblad Variety zullen zowel Spielberg als Jackson elk één film regisseren. Het is nog niet bekend wie de derde regisseur wordt.

Jacksons bedrijf Weta Digital, dat instond voor de vernieuwende speciale effecten van Lord of the Rings, heeft al een film van twintig minuten gemaakt waarin de personages van Hergé een nieuw (animatie)leven opnemen. De film zou de kijkers met verstomming hebben geslagen.

Spielberg spreekt over een nieuwe geboorte van de personages van Hergé. 'Ze drukken emoties uit op een manier die tot dusver niet mogelijk was bij personages die geschapen en geanimeerd waren door de computer. We willen dat de avonturen van Kuifje hetzelfde realistische effect hebben als de live films. Maar Peter en ik zijn ervan overtuigd dat het geen goed idee zou zijn om de strips van Hergé met realistische figuren te filmen. Dat zou de karakteristieke stijl van Hergé geen recht aandoen. Jackson spreekt in dat verband over een 'fotorealistische' stijl.

Verwacht wordt dat Spielberg en Jackson al in het najaar, en zeker volgend jaar, met de opnames kunnen beginnen. Beide regisseurs zijn op dit moment nog bezig met andere projecten: Jackson regisseert momenteel 'Lovely Bones', Spielberg werkt aan 'Indiana Jones 4'.

Bron : Standaard Online

Ik kijk allesinds uit naar een film van toch één van Belgisch grootste trots. Het feit dat het 3D animatie film is valt me een beetje tegen, omdat ik juist uitkeek naar welke acteur ze zouden casten voor die specifieke film. Als ze natuurlijk 3D animaties gaan brengen zoals in Final Fantasy: The Spirits Within, dan zie ik het voor mogelijk. Zolang ze het maar niet Monsters & Co style gaan brengen. Ik wacht angstvallig op de eerste beelden

Geef je mening over de Kuifje film op het BrainFreeze Forum.

17:13 Gepost door Malkavian in Films | Permalink | Commentaren (2) | Tags: comics, films |  Facebook |

Mark Bagley geeft de Spider-man fakkel door.

Mark Bagley, voor mij DE tekenaar van Spider-man. Ja voor mij zelfs beter dan John Romita Sr. mark Bagley bracht me de eerste echte fun van Spider-man in comics. Zijn tekeningen van Venom waren prachtig. De vorm van spieren en gewrichten, ongekent. Ja Mark Bagley staat in mijn lijstje van Favoriete Tekenaars.

Nu gaat hij zijn langst lopende en voor Comics zeer uitzonderlijke run op Ultimate Spider-man beeindigen. Nummer 110 zal tevens het laatste deel zijn van de Marvel Knights arc als het laatste nummer dat Mark Bagley tekende.

In een interview gat Mark te weten dat hij normaal gezien van reeks veranderd als hij naar iets groter, iets beter zoekt. Maar hij zei dat dit na Ultimate Spider-man niet kon doen, Het was gewoon het beste dat hij ooit kon doen. Een betere titel, die populairder was, kon hij gewoon niet vinden. Hij gaf toe dat hij eerst geen vertrouwen had in het concept. Het was eigenlijk al eerder geprobeerd en de eerste nummers zag je Peter Parker ZONDER spider-man kostuum. Pas nadat de eerste nummer verschenen was, wist hij dat hij nooit een meer succesvollere reeks zal tekenen. Dus zoekt hij nu naar het anders. Na 7 jaar iedere maand een nummer in de wereld los te laten, draagt Mark nu de fakkel over aan Stuart Immonen.

Stuart Immonen is een opkomend talent en begint steeds meer te werken aan top titels. Zo heeft hij al Ultimate X-men en Ultimate Fantastic Four getekent. Laten we hopen dat hij even goed werk levert als Mark Bagley.

>

Geef je mening op het BrainFreeze Forum.

12:04 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, nieuws |  Facebook |

14-05-07

Funny TokyoPop : Felipe Smith - Deadlines

Extremely funny !!
Found it on MySpace.com
Enjoy !!23:14 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, fun |  Facebook |

13-05-07

Marvel Zombies, de nieuwe Comic Hype?

De Marvel Zombies. Noem het een hype of gewoon the next best thing. Wanneer het Marvel Zombie Universe voor het eerst tevoorschijn kwam in Ulitmate Fantastic Four #21, dachten weinig dat het zo'n fenomeen ging worden. In Ulitmate Fantastic Four kwam Ultimate Reed in contact met een Reed van een ander universum. Deze hielp de ultimate versie een portaal te bouwen zodat de hij opbezoek kon komen in de Ultimate universum. De eerste stap was gezet en Marvel had een Marvel Zombies Universum.

Nu heeft Marvel Zombies al enkele mini-series gehad en zijn er enkele andere in aantocht. Een van de series die in aantocht is, is een crossover met Dynamite Entertainment's Army of Darkness. Deze mini-serie neemt plaats voor de Ultimate Fantastic Four #21 en vertelt het verhaal, samen met One-shot Marvel Zombies : Dead Days, wat er gebeurd is met Ash en verklaard hoe de wereld is veranderd in Zombies.

Nu zal ook het gewone Marvel universum in aanraking komen met de Marvel Zombies. In Black Panther #27 komen de nieuwe Fantastic Four in contact met hem. Verder kan je ook Zombie Wolverine terug vinden in Exiles#85 and #86 (alhoewel deze Zombie Wolverine niet van het Zombie universum komt, dit is om het makkelijk te maken). Diamond Select Toys maakt ook een reeks van Marvel Zombie toys.

Ik vind dat de Marvel zombies een tof Alternative Universe is, maar ze mogen het natuurlijk niet te veel gebruiken. Ik hoop dat ze Marvel niet veranderen in een DC variant met zijn verschillende universums. Waar de vijanden van Planeet naar planeet hoppen in de hoop zo een tof verhaal te maken. Met Ulitmate Power doen ze het ook. Ze nemen de Ultimate Universum en gaan ermee wat amok maken in het Supreme Power/Squadron Supreme Universum. Laten we hopen dat ze er niet te veel gebruike van maken. Kheb geen zin in een marvel versie van Infinite Crisis.

Laat je eigen mening horen op het BrainFreeze Forum.

17:58 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, nieuws |  Facebook |

Spotlight : Rex Mundi

Rex Mundi TP #1 - 3
Arvid Nelson (Writer),
Juan Ferreyra (Artist)
Dark Horse (eerst bij Image)


Rex Mundi wilt eigenlijk zeggen "Koning van de wereld".Het verhaal speelt zich af in een alternatieve tijdslijn, waar magie een "volwaardig" beroep is dat zijn vertegenwoordiging kent dmv zijn Gilde.De Kerk houdt Europa in ijzeren greep waarbij de "Inquistie" alom bevreesd is. Alles begint met een moord mysterie op een priester die belangrijke kerkelijk manuscripten bewaard. Smijt daar bovenop nog eens een variant van de "Free Masonry" en politieke machtspellekes en al gauw wordt er dan vergeleken met "De Davinci Code". Zeker als je weet dat ze op zoek gaan naar de Holy Grail. Ik sluit me volledig aan bij de schrijver die hetvolgende antwoord in een interview op Jazma Online:

Q:"Would you compare Rex Mundi to the DaVinci Code?"

A:"I guess I have to. I first published Rex Mundi in 1999, four yearsbefore DaVinci Code. Oh well! I'd like to think Rex Mundi is a littlebit more interesting and in-depth than DaVinci Code. DaVinci Code, as Isee it, is just a schmaltzy re-hashing of Holy Blood, Holy Grail. I'dlike to think Rex Mundi begins where Holy Blood Holy Grail ends. Forthose who don't know, Holy Blood Holy Grail was the firstEnglish-language book that proposed the theory of the bloodline ofChrist. It was published in the 80s and is a major inspiration for TheDaVinci Code and Rex Mundi."

Er zit genoeg materiaal in het geheel veel spannender te maken. De schrijver brengt met krantenartikels aanzienlijk meer diepgang in het verhaal. Alan Moore bedacht deze formule voor het eerst in "Watchmen" en deed dit onder andere nog eens over in "League of Extraordinary Gentlemen". Hij zorgt ervoor dat het niveau boven de zoveelste in zijn genre ligt. Nog een belangrijk positief punt aan de serie is dat er een einde gepland is, momenteel zitten ze aan deel 24 en bij 36 zijn het afgerond moeten zijn.

Wil je ervan overtuigen dat het iets voor jou is, lees dan de online preview of lees meer op hun site.

14:25 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (1) | Tags: comics, spotlight |  Facebook |

10-05-07

Goonies, the Search for Sloth

Ze zijn terug. De Goonies zijn terug. De nostalgie druipt van de originele Goonies film. Richard Donner, regiseur van onderandere Leathal Weapon en Superman, schrijft samen met Geoff Johns een nieuwe goonies verhaal. Goonies : The Search for Sloth, gaat een 5-delige miniseries zijn met tekeningen van Matt Haley (Superman Returns). De serie gaat verder op de film.

De originele tiener-avonturen film van 1985, bracht ons de Goonies, een groep bengels die aan een quest bezig waren op zoek naar een verloren piraten schat. Het avontuur bracht hen in botsing met de Fratelli familie die ook achter de schat zat, een doolhof vol vallen en een zachte reus Sloth genaamd. 20 jaar later gaat hun verhaal verder in de comics.

20 jaar? Dan schiet er van de bengels van toen niet zoveel meer over? Nee hoor, ze gebruiken de magische kracht van comics waar de personages trager verouderen maar toch mee gaan met hun tijd. Het verhaal neemt nu plaats maar speelt zich enkele jaren af na de film. Sommige Goonies zijn in het Middelbaar en andere zitten op de universiteit, maar ze zijn niet langer de hechte groep van vroeger. Hoe dit komt zal je lezen in de comic, maar het zou met liefde te maken hebben.

Het verhaal zelf zal gaan rondom de verdwijning van Sloth, die plotseling verdwijnt uit zij grot vlak nadag de Fratelli familie ontsnapt is van de gevangenis. De meeste Goonies fans zullen zonder twijfel vol spanning het verhaal lezen maar natuurlijk zal er ook wat controversie in zitten, namelijk met de oorsprong van Sloth.

“This was always part of his backstory from the very first draft that Spielberg was involved with,” zegt Geoff Johns. “We’re actually adding one of the cut original scenes talking about Sloth into the comic.” De Search for Sloth zal later deze zomer in de winkel liggen. Maar als laatste gaf Geoff Johns nog een hint: “Bigfoot is the central mystery behind this Goonies adventure. That’s about all I can say—other than the fact that he is real.”

Geef dan je mening op het BrainFreeze Forum

23:04 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (2) | Tags: comics, nieuws |  Facebook |

Films : Tim Roth is the Abomination


Er zijn al enkele namen bekend over de nieuwe Hulk film. Zo zal Edward Norton (Illustionist, American History X, Fight Club) de rol vertolken van Bruce Banner. Liv Tyler (LoTR, Armageddon) zal dan Betty Ross voor zich nemen. Wie de vijand speelt van de Hulk in deze film was nog onzeker, tot nu.

Tim Roth zou gecast zijn om Emil Blonsky aka. the Abomination te spelen in de nieuwe Hulk film. Blonsky is in de comics een KGB agent die hem opzettelijk met de Gamma straling liet bestralen. Blonsky had een grotere dosis straling dan Bruce, wat hem dan tevens groter en sterker maakt dan de Hulk maar de mogelijkheid wegnam om terug in een mens te veranderen.

De film zal geregiseerd worden door Loius Leterrier, die we kennen van de Transporter films en Danny the Dog. In zijn vorige films stond vooral de actie centraal. En iedereen die aan Hulk denkt , denkt aan grote acties scenes. Iets wat ik persoonlijk vond dat ontbrak in de vorige film. Hulk 2 zal in Juni 2008 in de bioscoop te zien zijn in Amerika.

Geef je mening op het BrainFreeze Forum

08-05-07

Review : Spider-man 3

Spider-man 3, bijna iedere comic fan zat op deze film te wachten. De Twee vorige waren prachtig. De eerste gaf mooi weer hoe Peter Parker aan zijn krachten kwam, hoe hij er leerde mee omgaan. De wereld veranderde plotseling voor hem. Van de kleine nerd waar geen kat naar omkeek naar de Friendly neighborhood spider-man. Natuurlijk vraagt elke held om een vijand. En in de eerste film was dat Norman Osborn als de Green Goblin. In de tweede film kreeg spider-man het nog harder te verduren en ging men voor 1,5 vijand. Doc Octopus en Harry Osborn, de zoon van de Green Goblin die er alles in het werk zet om Spider-man/Peter te vermoorden.

In Spider-man 3 gaan ze voor nog meer vijanden. Niet alleen heb je nu Harry als New Green Goblin, maar ook eens Sandman en mijn favoriete spidey-nemesis Venom. Als ik Spidey zou zijn ik had me in de kelder verstopt want zoveel vijanden op je dak is wat te veel van het goede. En dat merk je ook in de film. Harry/Green Goblin ziet er goed uit alhoewel het gevoel van een Green Goblin ver te zoeken is. Maar de jongere versie ziet nice uit. Alhoewel ik een Back to the Future dejavu had met het HooverBoard was de actie in de steegjes zalig gebracht.

Op het eerste zicht was Sandman er met een flauw excuus in de film gebracht. Flint Marko zou de feitelijke moordenaar zijn van Ben Parker, Spidey's Oom (Zie 1ste film) Maar het verhaal achter Marko vond ik niet slecht, zijn verkeerde keuzes die hij maakte voor zijn zieke dochter. Het was eens iets anders dan de Evil by Nature of by accident. Het ontstaan van Sandman was echt prachtig. Pure CG show-off maar niet te min, prachtig gedaan.

Venom is mijn favoriete Spidey Villian, al sinds ik comics ben beginnen lezen. Mijn eerste echte Spidey Comic arc dat ik las was een grote Battle Royal met Spiderman, Dobbelganger, Venom, Hobgoblin, Ghostrider en Blaze, ... Echt zalig. In de film brengen ze hem niet zo goed in beeld. De origin is eigenlijk de makkelijkste optie die er was. Ok, de Comic versie was totaal geen oplossing (Secret Wars). Maar ik had toch wel gedacht dat ze voor de cartoon versie gingen gaan. Ze hebben John Jameson geintroduceerd in Spider-man 2, de zoon van J.Jonah Jameson, de Astronaut. Dus ik was 100% zeker een SpaceShuttle crash te zien met John erin die een zwarte ruimte steen had mee genomen. Gewoon al denken aan die actie scene die in de film zou komen laat me al watertanden. Maar helaas hebben ze gekozen voor een stomme meteoriet waar venom uitkomt en het toeval dat die inslaagt op enkele meters van Peter en M.J. in het park. Zucht

Venom zorgt eens hij contact heeft gemaakt met Spider-man voor een humeur wisseling en plotseling heb je Evil Spider-man en Emo-Parker. De vraag of ik nu schrik moest hebben van de nieuwe Peter of hem moest uitlachen was niet volledig duidelijk. Als je de film gaat zien zal je wel merken wat ik bedoel. Zeker als je de scenes tussen de Saturday Night fever walk en de confrontatie met Eddie Brock vergelijkt.

Eddie Brock, de sukkelaar die Peter Parker probeerd te zijn maar er helaas grandioos in mislukt en daardoor een enorme haat voelt tegenover Peter. Als Peter dan Venom verstoot vind de Symbiont een makkelijke prooi in Eddie Brock. Er is veel discussie rond Topher Grace, de acteur van That 70's Show die Eddie speelt. Topher zou oa te mager zijn om de robuste Venom te spelen. Maar persoonlijk vind ik dat hij een goede Eddie Brock/venom heeft neergezet. Vooral de sarcastische opmerkingen van Venom deden me denken aan de comics.Het eind gevecht daarin tegen was een beetje te veel van het goede. Ik ga niet te veel verklappen maar Team-ups in Comic verfilmingen zijn iets delicaat. Het doet direct terug denken aan Batman miskleunen.

In het geheel vond ik Spider-man 3 geen slechte film. Er zat gewoon iets te veel in en het gaf de indruk dat de film meer bestond uit losse stukken dan één groot geheel. Venom kon met alle gemak van de wereld een film op zijn eentje dragen. Sandman en New Green Goblin zou meer dan genoeg geweest zijn. De verkeerde keuze in de origin van Venom, brachten de feest vreugde een stuk naar beneden. Emo-Parker was ook niet echt een hoogte punt. Maar de actie opzich was goed, de CG Venom is prachtig gedaan en Sandman natuurlijk ook. Voor mij persoonlijk was dit de slechtste Spider-man film van de 3. (Spider-man 2 op de eerste plaats) Maar opzich was hij wel genietbaar.

Score : 6/10

Ik geef Spider-man 1 8/10 en Spider-man 2 9/10, kwestie dat je weet wat ik van de andere vond. Vind je dat ik een foute score heb gegeven? Geef dan je mening op het BrainFreeze Forum

 

 

12:21 Gepost door Malkavian | Permalink | Commentaren (3) | Tags: comics, films, review |  Facebook |

Wedstrijd : Verzin een Sodacomics Advertentie


Doe mee en Win !!

Verzin een leuke advertentie voor Sodacomics.be op Google.

1stezin 25 characters
2e zin 35characters
3e zin 35characters

www.sodacomics.be

3 soortencategorieën / prijzen:
1x Aankoopbon 75€ voor geregistreerde gebruikers die een aankoop doen in de periode van de actie(orders & pre-orders tellen).
1x Aankoopbon 50€ voor geregistreerde gebruikers of die zich registreren, zonder een aankoop.
1x Aankoopbon 25€ voor iedereen (zonder verplichtingen).

Per categorie is er maar 1 winnaar.
Actie loopt van nu tot 30 mei.
Winnaars worden bekend gemaakt op de site vanaf 5 juni.

Mail winnende ideeën naar info@sodacomics.be

Enjoy !!

09:28 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, fun |  Facebook |

04-05-07

films : Nog Iron Man fotos

Het regent niet buiten maar wel IronMan fotos. IESB.net heeft enkele momenten geleden enkele fotos online geplaats van het Iron Man Kostuum in Actie. Tis te zeggen, het staat buiten :) Geen 3D gefoefel maar ruwe "in productions" shots van de Iron Man set. Khou je niet langer in spanning, hier heb je ze.

Enjoy!


b6
b5
b3
b4
b7
b8
b1
b2

Als je je mening over de film wilt geven, dan kan je op het Brainfreeze forum terecht. En een enorme bedanking aan Preske die ze gedownload heeft van de IESB.net site voor die hun server neer ging door de overvloed aan hits.

20:20 Gepost door Malkavian in Films | Permalink | Commentaren (1) | Tags: comics, film |  Facebook |

03-05-07

Casper Reprints door Dark horse

Casper the friendly Ghost, heeft zijn status als icoon in strips en tekenfilms gehouden. 70 jaar lang word jong en oud verwarmd door de avonturen van Casper. Casper, een hersenspinsel van Joe Oriolo en Seymour Reit werd verkocht aan Famous Animation Studio's in het begin van de jaren 40. De eerste Casper cartoon zag in 1945 het levenslicht.Een paar jaar later werd Casper ook gedrukt in een eigen Comic reeks. De eerste nummers waren niet echt een groot succes. Tot in 1952 Alfred Harvey het roer in handen nam. Casper was populair en de nummers verkochten als zoete broodjes. Toen het succes bleef duren heeft Harvey alle rechten gekocht op Casper en tot 1982 werd het lieve sprookje in comic vorm uitgebracht.

Nu na een lange afwezigheid brengt Dark Horse comics de verhalen van Casper terug uit. De eerste bundel zal 480 pagina's zijn en vooral comics van de jaren 50 bevatten. Deze Bundel is volledig in Zwart/wit en zal rond de 20 dollar kosten.

Een tof kado voor al de Casper fans die vol nostalgie terug denken aan hun kindertijd.

14:19 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, fun |  Facebook |

Spider-man the musical

Na de films komt er nu ook een Spiderman-musical. De muziek zal geschreven worden door U2. Samen met regisseur Julie Taymor zullen Bono en The Edge de nummers voor de musical componeren. De eerste repetities beginnen al op 2 juli. Taymor is nog wel op zoek naar een geschikte hoofdrolspeler.

Ok whats next. Persoonlijk vind ik dat er betere personages zijn dan Spider-man om een musical van te maken. Een Dr.Strange musical zie ik meer zitten. En strijd tussen Magie en Realiteit. Mja waarschijnlijk zullen de vrouwen het wel tof vinden dat de hoofdrolspeler in een strak latexen pakje gaat kruipen. Het is eens iets anders dan Phantom of the Opera of Beauty and the Beast.

Als je je mening over de spide-man musical wilt geven, dan kan je op het Brainfreeze forum terecht.

 

11:15 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, fun |  Facebook |

films : Iron Man Mark III Kostuum

Nadat je enkele weken geleden een de Mark I armor zag van de Iron Man Film. Heb ik nu weer twee nieuwe beelden voor jullie.

ironmanju9

De eerste is het Mark III kostuurm van Iron Man, dat is ontworpen door niemand minder dan FX/Make-up guru Stan Winston. Hij deed de FX van onderandere Constantine, Terminators 2 en 3, AI, Batman Returns, John Carpenter's The Thing, . . . Een levende legende dus die aan Iron Man werkt. En ik moet zeggen, ze hebben de nagel op de kop geslagen, Iron man ziet er gewoon ZALIG uit.

ironmanxlargert7

Hier ook nog een foto van Robert Downey Jr. als Tony Stark. Let vooral op de Hart klep die ze duidelijk zichtbaar hebben gemaakt. Very Nice

Als je je mening over de film wilt geven, dan kan je op het Brainfreeze forum terecht.

 

00:17 Gepost door Malkavian in Films | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, film |  Facebook |

02-05-07

Spotlight : Spawn (Revamped)

Spawn ondergaat een relancering vanaf Spawn # 166. Het moest bijna, als we er rekening mee houden dat de serie verder moest lopen want , de wereld werd vernietigd en iedereen wie daarin leefde werd gedood. Ok., ok., de wereld bleef niet zo lang dood. Gelukkig, bezat Spawn godlike krachten (Die hij in de Armageddon heeft verkregen, zie Spawn Armageddon) en kon hij eenvoudig de aarde opnieuw creëeren van scratch, met een belangrijk verschil, No Evil. Of minstens, dat was wat hij dacht. Maar hij was verkeerd. Er was een barst in het beeld van de perfecte wereld van Spawn, een barst groot genoeg voor kwaad terug binnen te glijden. Spawn dacht dat zijn werk gedaan was, maar nu vind hij dat de slag tegen kwaad opnieuw moet beginnen.

Toen Spawn onstond uit het brein van Todd McFarlane, was er een duidelijk beeld gevormd over Spawn. Het was iemand die krachten kreeg in ruil voor zijn ziel om terug naar zijn geliefde te gaan. Hij moest daarvoor wel indienst treden in het leger van Malebolgia. Hij kreeg een gelimiteerde hoeveelheid kracht die hij spaarzaam gebruikte op aarde. Elke keer hij die gebruikte , zou zijn tijd ter wereld veel dichter aan einde komen. Men zou vermoeden dat zo'n concept geen jaren lang ging aanslepen. Maar in plaats daarvan, is Spawn slechts één van twee blijvend lanceringstitels van Image Comics die vandaag nog worden gepubliceerd (andere is de Savage Dragon van Erik Larsen's). Maar de laatste paar jaren haalde Spawn het succes niet meer van de eerste jaren. Meer nog zelfs, van de top 5 titel dat Spawn ooit was schiet niet veel meer over. Spawn komt zelfs niet meer voor in de Top 100.

Reden voor een relaunch dus, of tis te zeggen, wegomlegging. Weg van de duivel en god, weg van Armageddon, aangezien die geweest is. Ze gaan back to basics. Terug naar Spawn die het kwaad bestrijd, niet zozeer duivels en Engelen, maar meer het Horror-achtige. Ze gaan iets volwassener met de nieuwe wending, althans dat is de indruk die ik heb gekregen. Laten we hopen dat ze terug de glorie tijd van vroeger kunnen beleven.

Kleine Preview hieronder, duidelijk dat ze de donkere Horror stijl opgaan met Spawn, Just the way i like it. En hier kan je op het forum je mening kwijt over de nieuwe Stijl van Spawn.

Enjoy


13:10 Gepost door Malkavian | Permalink | Commentaren (0) | Tags: spotlight, comics |  Facebook |

01-05-07

Spotlight : StormWatchDe reeks Stormwatch heeft zijn ups and downs gekend sind zijn opstart in 1993 door Jim Lee.
Het was één van de basisreeksen die deel uitmaken van zijn imprint: Wildstorm.Deze werd later opgekocht door Dc.
Wildstorm moet een brug vormen tussen het brave en meer mainstream geörienteerde superheroes en de volwassen gerichte imprint Vertigo.Het Stormwatch team werd gesponserd door de UN, met een orbit satellite basis met de "Weatherman" als CEO . The Weahterman aka Henry Bendix, heeft cybernetische implantaten die rechtstreeks verbonden zijn met zijn brein zodat hij sneller en beter kan inspelen op internationale crisissen. Zijn Field Commander was Jackson King, aka Battalion, die weer later de rol van Weatherman zal overnemen.

Na een massale cross-over "Wildstorm Rising" neemt Warren Ellis het roer over en schrijft deze serie naar nieuwe hoogten. De serie krijgt zelfs een nieuwe start om zo nog meer lezers te trekken. Hij introduceerde allerlei nieuwe zaken, die hij later overneemt naar zijn andere series.
Dit is een vertrekpunt die de moeite is om te lezen. Warren Ellis weet als geen ander om er structuur in te brengen en het geheel een leuke twist te geven.

Uit Stormwatch groeit dan "The Authority" voort, een superhelden team met ballen die uiteindelijk het heft in eigen handen nemen en bereid zijn om daarvoor op hun bek te gaan. Een andere serie is "Planetary" waarover ik alleszins ooit dieper wil op ingaan. Natuurlijk krijgen de Britten dan ook hun eigen team "The Monbarchy", voor de lezers die graag hun comics lezen onder invloed van LSD of mushrooms.

Daarna wordt de reeks nog wel eens opgepikt maar nooit met commercieel succes, alhoewel de serie mij altijd kon bekoren.Zeker de recente serie "Stormwatch: Post Human Division" waarvan de eerste bundel nog moet verschijnen, is er eentje om op je wish list te zetten.Sommige leden zijn hun krachten kwijt, de UN draait de budget zo goed als dicht en ze laten een paar criminele lunatiks in hun rangen.Genoeg stof om nog even door te gaan, daarom geven we Christos Gage (schrijver) en Dough Mahnke (artist)onze onverbreidelde steun.

Enjoy !!
 

21:43 Gepost door Malkavian | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, spotlight |  Facebook |