22-05-07

TV-series de nieuwe Muze van Comics?

Het lijkt wel of TV-series is de nieuwe bron van inspiratie voor de comic industrie. Paar jaar geleden hadden we oude Cartoon series zoals G.I.Joe en Thundercats. Nu lijkt het of elke series heeft zijn eigen comic reeks. Ik heb al eens gesproken over Buffy Season 8, dat verder gaat op de TV-serie. Binnenkort komt ook Star Trek Season 4 uit, het vervolg op de originele Star Trek Serie. Deze word van de zomer verwacht en IDW Publishing is daar de uitgever van. Maar ook Battlestar Galactica heeft zijn stripreeksen. Ja inderdaad reeksen. Want er lopen er enkele. Een gebaseerd op de originele Battlestar Galactica serie van de jaren 70. Een tweede gebaseerd op de vernieuwde B.G., een TV serie die ik trouwens subliem vind. En nu komt Dynamite entertainment met hun nieuwste B.G serie uit B.G. Season Zero. Een soort van Prequel op de nieuwe TV serie. Ik hoop dat ze het wat goed doen en zorgen dat het nog steeds past als prequel van de series. Want wat is anders het nut ervan?

Dynamite Entertainment is zowat marktleider als het over comic series gaat die gebaseerd zijn op een of andere franchise. Zo hebben ze Ash rondlopen in een eigen Army of Darkness reeks. Lone Ranger verschijnt ook terug ten tonele na vele jaren van afwezigheid. De gillende Xena heeft net als Highlander al enkele Comic gevechter achter de rug. Zorro is zijn cape aan het schoonmaken want hij is de volgende die door Dynamite Entertainment terug leven word ingeblazen.

Op zich vind ik het niet slecht, TV series kosten stukken van mensen. De TV acteurs vragen hopen geld. En soms is het doelpubliek veel te klein om een serie lopende te houden. Meestal beginnen ze dan wat te prutsen en verkloten ze meer de serie dan het nieuwe kijkers oplevert. Maar een comic maken van een serie die nog loopt zoals Battlestar Galactica daar heb ik wat schrik van. Zolang ze maar niets stuk maken wat er in de series is opgebouwd. Ok als ik de serie niet lees kan het geen kwaad. Dat is een feit. Maar als iemand de comics leest dan moet hij wel hetzelfde gevoel hebben alsof hij naar de serie op TV kijkt. En daar ligt wel de moeilijkheid en tevens ook de reden waarom ik voorzichtig ben met zo'n comics.

Een andere methode is zoals ze bij Heroes doen. Je weet wel DE series van het moment. Waar gewone mensen speciale gaven krijgen en ze opzoek gaan naar het waarom zij die gaven krijgen. Door het verloop van het verhaal komen ze te weten dat er iets heel erg op punt staat te gebeuren. New York gaat vernietigd worden en de redding ligt in het redden van een Cheerleader. Of toch niet? De TV-Serie is een soort van Ode aan de Comic superhelden. En dat gebruiken ze ook. Zo kan je op de officiele NBC website Comics lezen van Heroes die je meer informatie geven over de personages en gebeurtenissen in de serie. Op het ogenblik zijn er 34 afleveringen beschikbaar om te lezen. Heb je de comics nodig om van de serie te genieten? Nee, maar ze zijn een zeer mooie toevoeging tot het Heroes geheel, met andere woorden een must-read voor elke Heroes fan in the world. http://www.nbc.com/Heroes/novels/

Oja, voor de Battlestar Galactica fans onder ons die wachten tot het op Vlaamse Televisie word getoont. VT4 zend vanaf Zondag de nieuwe serie uit. Helaas wel op een belachelijk laat uur, namelijk 23.05u. Ze moeten het Primetime geven, niet als Late Night Sci-Fi op zondag.

Enjoy!

23:40 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, nieuws |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.