16-04-07

Spotlight : Avengers: The Initiative #1

Marvel rest een grote opdracht, de wereld na Civil War. Geen Captain America meer. Spider-man, Wolverine en tientalle andere van Marvel Top class zijn voortvluchtig voor de wet. Een wet die Ironman met volle kracht door het Marvel universum heeft gejaagd. Elke persoon met een superkracht of de intentie van een masker, een onderbroek boven de broek of een cape te dragen moet zich laten registreren. Ok makkelijk gedaan. Je hebt nu een mooie lijst met een paar duizend namen, maar wat nu? Avengers: The Initiative geeft je een antwoord. Of het het antwoord is waar je op zit te wachten is een andere vraag.

Alle jonge superhelden worden samen gebracht naar een bootcamp dat staat op de plaats waar de 600 zijn omgekomen door de New Warriors hun onkundigheid. Ze noemen het Holy ground, een plaats waar ze gaan werken aan een nieuwe toekomst. Een toekomst waar zo'n ramp niet meer kan gebeuren. En dit gaan ze doen door jongeren te trainen in hun krachten met Drill Sergeant en al. In het eerste nummer kom je enkele recruits tegen die in een soort Danger Room worden gesmeten om te zien hoe goed ze met hun krachten om kunnen gaan. Natuurlijk met alle gevolgen van dien.

Het geheel is een toffe opzet maar het slaagt er nog niet in om echt WOW te zijn. Voor mij is het een enorm groot Déjà vu gevoel. Het doet me denken aan X-Men met hun Danger Room sessies. Xavier die de X-men zei wat ze moesten doen in welke situatie en hoe ze hun krachten moeten gebruiken. En nog meer aan de sfeer van uit de eerste Gen-13 comics van Image. De verplichting van een training te volgen, het mysterie dat er zo wat rond hangt. Het deed me direct denken aan die twee comics. Dus ja, we kijken zeker uit hoe het verder evolueerd maar het eerste nummer heeft het mij nog niet overtuigd.


klik op de covers voor een kleine preview

**SPOILER ALERT**

Sneak Preview van Initiative #2, en tis a HUGE spoiler.

23:47 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, spotlight |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.