13-04-07

De prijs van verzamelen

Niks is zo onschuldig dan iets verzamelen. Geen geweld, geen agressie, geen gevaar voor eigen leven. Maar zoals bij elke verzameling, en zeker bij strips, zijn er natuurlijk de kroonjuwelen. De strips/comics die iedereen in zijn bezit zou willen. Ik denk dan spontaan aan Action Comics #1, de allereerste comic met Superman. Deze comic gaat je alleen iets meer kosten dan de Action Comics van deze maand. Voor een $440,000 USD kan je deze in huis nemen.(klik op Cover om deze mijlpaal in comic geschiedenis te lezen)  Verkies je liever strips dichter bij huis dan kan je originele eerste kleuren druk van bvb Kuifje en de Blauwe Lotus kopen. Deze is verkocht geweest voor 6000 euro in Elsene. BanqueDessinee organiseerd regelmatig een openbare verkoop van originele werken en zeldzame strips.

Ikzelf heb enkele "goedkopere" verzamelstukken. Zo heb ik een originele pagina van de comic Purgatori door de hand van Romano Molenaar. Enkele eerste druk comics die langzaamaan stijgen in waarde. Evil Ernie, Ultimate Spider-man, Watchmen (die gaat waarschijnlijk terug een boost krijgen als de film uitkomt), een signeerd nummer 8 van Transmetropolitian door Warren Ellis en een kader in porselein van Lady Death gelimiteerd tot 2000 oplagen. Zo'n dingen zijn altijd tof om in huis te hebben.

Nu maar wachten totdat ik prijs heb met de lotto vooraleer ik Action Comics #1 kan kopen.

 

 

 

 

 

14:00 Gepost door Malkavian | Permalink | Commentaren (2) | Tags: fun, comics |  Facebook |

Commentaren

Action Comics #1 Hey daar!
Waarom zoveel geld uitgeven als je een herdruk kan kopen!? Kijk maar eens op m'n blog bij categorie 'Action Comics'. Daar staat de herdruk en heeft me maar 3€ gekost!
Groetjes,
Helli

Gepost door: Helliwood-man | 14-04-07

verschil Hi Helli

Dat is het verschil tussen de verzamelaars. Ik zou meer gaan voor de originele versie, de ander voor de herdruk. Beide bevatten hetzelfde maar ja am a sucker for original stuff :)

grtz
Malk

Gepost door: Malkavian | 14-04-07

De commentaren zijn gesloten.