03-04-07

Iron Man * 3 (Reviews)

Iron Man: Extremis
Verhaal door Warren Ellis
Tekeningen door Adi Granov

Iron Man: Execute Program
Verhaal door Daniel Knauf
Tekeningen door Patrick Zircher

Iron Man: Demon in a Bottle
Verhaal door David Michelinie
Tekeningen door John Romita Jr.

Alle 3 uitgegeven door Marvel

Civil War is afgelopen. Vele lezers zuchten van opluchting of kreunen onder de drastische gevolgen die zowel de personnages als hun portefeuille ondergingen. In het ganse verhaal komt Iron Man als voorstander van The Registration Act over als de bad guy. Iedereen heeft nu eenmaal sympathie voor de underdog, zeker als de tegenpartij alles op alles inzet om te winnen. Met "Het doel heiligt de middelen!" als messiaanse opdracht schudt Iron Man het hele Marvel universum door elkaar.

Wat bezielt Tony Stark (aka Iron Man)?

De meesten onder jullie hebben misschien Civil War en / of Amazing Spiderman gelezen. Je moet je er wel van gewissen dat deze geen Iron Man titels zijn. De feitelijke aanloop gebeurt in Iron Man: "Extremis" en "Execute Program" waar we een diepere kijk krijgen op het personage Tony Stark. Naarmate zijn ijzeren gedeelte sterker en sneller wordt, vermindert het menselijk gedeelte. Meer en meer raakt hij geïsoleerd, niet allen van de mensen rondom hem, maar ook van de andere superheroes. Hij is noch meta noch mutant. Hij heeft zichzelf bedacht, zelfs Extremis is iets dat vrijwillig onderging. Genialiteit is een karakteristiek dat het individu isoleert, talent is een andere en geld nog een andere.

De dualiteit tussen zijn sterke Iron part en zijn zwakke hart die Stan Lee eerst creëerde, werd uiteindelijk overwonnen. Om terug diepgang in de verhalen te krijgen, krijgt hij van David Micheline een alcohol probleem. Lees "Demon in a bottle" er maar op na. Nu zelfs dat overwonnen is, is er ruimte voor ...

Het hele gedoe heeft bij mij veel interesse los geweekt voor Iron Man. Ik ben benieuwd wat nog op ons bord geschoteld krijgen!

Uitkijken maar.

Enjoy.

Score : 7/10

G9214IROM007coverG871100:21 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, review |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.