28-07-06

The New Job

Yeah, Eindelijk terug werk. Het heeft een tijdje geduurt maar kheb dan toch een plek gevonden. Vanaf gisteren werk ik op de Online Marketing Development afdeling van Unibet. Als Graphical Designer. Kzen mega content, en de eerste dag is super goed gegaan. Kben zelfs al half verslaafd geraakt aan Texas Hold'em Poker. Yeah verplichte kost op Unibet, niet alleen moet je daar sport volgen maar aangezien ze ook Poker en andere Casino games aanbieden moet ik toch de basics kennen van die games. Niet dat ik daar veel mee inzit hoor, tis eens iets anders hé. In plaats van 's middags je bokes op te eten terwijl je de krant leest, zitten wij chips te verdelen en elkander te overbluffen. Anyway, nu weet je ook ineens waarom ik de laatste tijd zo weinig actief was. Kwas enorm hard opzoek naar een job. En die zoektocht is nu over. Verwacht dus soonish maar terug wat reviews van onderandere de eerste TPB van Fables, Superman : The Red Son, Y - the last man en Walking Dead.

Greetz
Malkavian

00:37 Gepost door Malkavian in Persoonlijk | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27-07-06

Mededeling

Je merkt het dat de laatste tijd rustig is op Brainfreeze, maar geen nood, deze week nog begin ik terug vollenbak te schrijven :)
Tot gauw
Malkavian

00:42 Gepost door Malkavian in Persoonlijk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-07-06

Heroes, nieuwe Amerikaanse TV-Serie

Heroes is een saga over mensen die over de hele wereld ontdekken dat zij Superkrachten hebben en hoe die verandering hun dagelijks leven beïnvloedt. Enkele superhelden ; Peter Petrelli, een 30 jarige mannelijke verpleger die gelooft dat hij kan vliegen, Diego Medina, 28 jarige junkie die de capaciteit heeft om beelden van de toekomst te schilderen wanneer hij High is, Niki Sanders, een 33 jarige Las Vegas showgirl die ongelooflijke dingen met spiegels kan doen, Hiro Makamura, een 24 jarige Japans Comic-boek verzamelaard die letterlijk de tijd kan laten stil staan, D.L. Hawkins, een 31 jarige gavangene die door muren kan lopen, Matte Parkman, een uitgebluste agent die de gedachten hoort van andere mensen, en 17 jarige Claire Bennet die de dood bij elke draai tart.Niet alleen zullen zij ontdekken dat ze die SUperkrachten hebben maar ook het grotere beeld en betekenis van waar hun superkrachten komen. Uiteindelijk gaan ze moeten samenwerken om de series-antagonist tegen te houden, want die wil hun DNA gebruiken op zichzelf. Hun lot is dat van beschermer en redder van de wereld.

Zeker eens de trailer bekijken. Het gevoel dat ik heb over de weinige informatie die ik nu heb is positief, zeker omdat het een enorm Rising Stars en Supreme Power gevoel heeft. En dat kan ik alleen maar toejuichen.

In de reeks spelen Greg Grunberg (alias), Leonard Roberts (Buffy the Vampire Slayer), Milo Ventimiglia (Gilmore Girls), en Hayden Panettiere (Ally McBeal, Guiding Light). Tim Kring (Crossing Jordan, Chicago Hope) is de man achter de reeks. De piloot aflevering wordt geleid door Dave Semel (American Dreams, Buffy, the Vampire Slayer, Beverly Hills 90210).En word door NBC/Universal/Tailwind geproduced. De eerste aflevering zal op 25 september worden uitgezonden. (de Pilot aflevering zou al gelekt zijn op het internet)

 

10:42 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (3) | Tags: comics |  Facebook |

20-07-06

Who wants to be a SuperHero??

In America is Reality TV nog populairder dan bij ons. Elk denkbaar thema is al in een show gegoten. Toch was er nog één ding dat ze nog niet gedaan hadden, een idool-achtige show voor Superhelden. SCIFI.com brengt daar verandering in. Eind deze maand gaat ze in Premiere. Het ziet er naar uit dat het echt Hillarisch gaat worden. Actiehelden zoals Fat Momma, Cell Phone Girl en Monkey Woman zullen daarvoor zorgen. In de jury zit niemand minder dan Stan "the man" Lee. De bedenker en grondlegger van zogoed als het gehele Marvel Universum. Dit is een show waar ik toch wel enorm nieuwsgierig naar ben.

"Who wants to be a Superhero?" gaat in premiere op 27 July op Scifi Channel.

Ik heb alvast Brainfreeze eventjes gemaakt met de HeroMaker game.

18:39 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics |  Facebook |

Silver Surfer in 2de Fantastic Four Film

Het is Officieel, Silver Surfer zit in de Tweede Fantastic Four film.

Eventjes Quoten van de Marvel.com website

"You may have caught the wave of exciting news about the upcoming Fantastic Four sequel. In case you haven't gotten your head above water, the announcement is that the Sentinel of the Spaceways will be joining Marvel Comics' first family in the sequel to the 2005 blockbuster, expected in theaters in Summer of 2007 . . . In other words, it's official, the Silver Surfer will appear in the Fantastic Four sequel!

The cast of the original Four will be returning, with Ioan Gruffudd as Mr. Fantastic, Michael Chiklis as the beloved blue-eyed Thing, Chris Evans as the fiery Human Torch, and the even hotter Jessica Alba as the Invisible Woman. Keep your radars scanning for more cosmic buzz on the super-powered sequel expected to hit the screens next summer."

Laten we hopen dat hij ook Galactus met zich meebrengt.

16:33 Gepost door Malkavian in Films | Permalink | Commentaren (1) | Tags: comics |  Facebook |

19-07-06

Supreme Power (Review)

Verhaal door J. Michael Straczynski
Tekeningen door Gary Frank
Uitgegeven door Marvel / MAX in 2006

Een k ind uit de ruimte, een millionair die ‘ s nachts in een donker kostuum ronddwaalt, een Griekse Prinses, .... het is de Justice League of America!! Superman, Batman en Wonder Woman. ... Hmmmm nee, toch niet. Marvel heeft goed gekeken naar DC's bekendste Superhelden team toen ze Squadron Supreme opstarte. Nu ligt de eer bij J.Michael Straczynski om dit Superhelden team in een nieuw jasje te steken. Supreme Power is meer dan alleen maar een flauwe Rip-off, het is zelfs beter.

aren geleden stort t e er in Ameri k a een ruimteship neer, met een klein jongentje erin . E en jong koppel dat juist voorbij reed , vond het schip . Ze zijn dolblij want ze lf konden ze geen kinderen krijgen. Ze nemen het kleine ukkie mee naar huis. N iet lang daarna wordt er aan de deur gebeld. Een Navy Seal team strormt binnen en neemt de kleine mee. Het buitenaards kind wordt opgevoed volgens de American Way, in volledige afzondering. Hij krijgt de naam Mark Milton. Mark en zijn Ouders (2 Agenten van Geheime Dienst) wonen in een huis ver van de buitenwereld. Gaandeweg komen ze te weten dat Mark geen doodgewone jongen is. Hij is sterker en sneller dan gelijk wie. Hij kan schieten met zijn ogen en vliegen. Amerika ziet in hem het ultieme wapen , een geheime troef in de mouw van de president. Zodra Mark volwassen is, zet het Pentagon hem in voor militaire acties, zoals in Irak. Hij krijgt de code naam Hyperion en dient niet alleen als boegbeeld van Amerika maar vooral als schrikmiddel tegen de vijand. Maar Mark voelt zich alleen, heel alleen.

Je merkt dat Mark Milton's verhaal vrij los is gebaseerd op DC's Superman, maar dat ze er een realistische zwaai aan hebben gegeven , in de mate van het mogelijke met buitenaardse wezen natuurlijk. Maar eist hem op zoals ze hoogst waarschijnlijk ook in de echte wereld zouden doen. Alle JLA helden hebben een Squadron tegen hanger (of toch veel). Zo heb je Kyle Richmond wiens ouders omgekomen zijn toen hij jong was bij een rasictische aanslag. Kyle erft daardoor het volledige fortuin van zijn ouders. Hij is Batman's tegenpool . Alleen neemt Kyle de gedaante aan van Nighthawk om de zwarte bevolking te beschermen en komt op tegen racisme. Hij is zo fanatiek dat je hem eigenlijk ook een racist kunt noemen. Hij haat alles wat blank is.Stanley Stewart is dan weer een ander verhaal . Hij kreeg dankzij een retro-virus de gave om enorm snel te lopen. Ze noemen hem Blur omdat dat het enige is wat je te zien krijgt . Stanley is meer de jonge blitse jongen die respect heeft voor iedereen , maar graag een centje bijverdiend. Daarom loopt hij rond in gesponsorde kledij. ( doet de naam Flash je een belletje rinkelen). Z o kan ik elk lid van Squadron Supreme voorstellen maar het is veel toffer om het zelf te ontdekken.

De eerste 6 nummers van Supreme Power gaan over de personages , hun geschiedenis , hun connecties en de wereld waarin ze leven. Straczynski schrijft het zoals gewoonlijk prachtig, met soms enorm doordachte dialogen , gevolgd door korte woorden wisseling. (Zie 2 proef pagina's onderaan als voorbeeld)Langzamerhand krijg je te zien hoe Hyperion zijn eigen mening begint te vormen. Hij beseft dat het leger hem beliegd . Hij gaat de s olo toer op met natuurlijk de nodige gevolgen. We krijgen de eerste echte s uper v illian te zien , Redstone .  Hij is een seriemoordenaar die zwarte hoertjes vermoord om hen vervolgens aan stukken uiteen trekt. Ja , TREKT, want Redstone heeft dezelfde krachten als Hyperion.

Deze 18 delige inleiding naar Squadron Supreme is om van te smullen. Het is een meer volwassen Superhelden-verhaal dankzij Straczynski's geniaal gebruik van de hedendaagse fouten in de maatschappij. Vooral de volwasse en soms zieke manier van de personages trok me aan, elk personage heeft een enorm goed uitgewerkt karakter. De schrijver van de TV-Serie Babylon 5 en de comics Rising Stars en Midnight Nation laat met recht en rede zien waarom hij bij de Top 10 van comicbook schrijvers behoort. Het knappe verhaal wordt aangevuld met verzorgde tekeningen van Gary Frank en maakt van Supreme Power een knaller van een comic. Supreme Power vind je in TPB in de betere comic shop.

Het verhaal stopt niet achter nr 18 van Supreme Power. Het gaat door in 2 mini-series Supreme Power : Nighthawk en Supreme Power : Hyperion. Zij vertellen elk een verhaal waar het respectievelijke personage centraal staat. Er is ook de Squadron's versie van de Joker, namelijk WhiteFace. Een andere reeks die aanvullend is bij Supreme Power is Doctor Spectrum, deze vertelt het verhaal over Doctor Spectrum (personage gebaseerd op Green Lantern). Al deze reeksen zijn de voorlopers van de nieuwe o ngoing reeks Squadron Supreme (ook door Straczynski en Gary Frank).

Score : 8,5/10

20:54 Gepost door Malkavian | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, review |  Facebook |

Nog meer special Guests op F.A.C.T.S

De tweede acteur hoeft geen introductie: Anthony Daniels, de acteur die C-3PO tot leven bracht.Ze verwelkomen tevens met evenveel enthousiasme hun eerste actrice op F.A.C.T.S. 2006: Mira Furlan. Bekend als ambassadeur Dellen in de sci-fi serie Babylon 5 valt ze nu op door haar rol als Danielle Rousseau in de immense populaire serie Lost.

15:31 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-07-06

Books of Doom (Review)

Verhaal door Ed Brubaker
Tekeningen door Pablo Raimondi
Uitgegeven door Marvel in 2006

De schrik van de Fantastic Four, Avengers, Spiderman en vele andere, de despoot van de kleine staat Latveria,de meest geschikte patient voor Freud is Victor Von Doom, of beter gekend als Dr.Doom. Zijn verleden is verhuld in shaduw en mysterie. Books of Doom geeft in een 6 delige mini-reeks de verhalen die Doom op Freud's sofa zou vertellen. Books of Doom vertelt het verhaal hoe de jonge Doom koning werd van Latveria. In de reeks kom je te weten welke verschrikkingen hij als kind heeft doorstaan. Waarom zijn moeder magie gebruikte tegen de dorpelingen waarop die hun zigeuner familie verstoten. De haat tegen de zigeuners zorgde ervoor dat Doom's moeder de koning's soldaten vernietigde tezamen met de kinderen uit het dorp. De dorpelingen achtervolgden haar met de dood van de "zigeuner heks" als gevolg. Vanaf toen wist iedereen dat het nooit meer goed ging komen met Victor Von Doom. Op de begrafenis vervloekte hij de schuldige. Normaal gezien worden zo'n woorden van een 4-jarige weggelachen, maar de zigeuners zagen meer dan loze woorden in de ogen van Victor. Hij groeide verder op, had een zielsvriendin waar hij smoor op was. Maar toen zijn vader ook om het leven kwam, veranderde Victor volledig. Hij begon zich in zwarte magie te verdiepen, maar dat alleen was niet genoeg. Daarom verdiepte hij zich in het ontwikkelen van nieuwe technologien en wapens. Die gebruikte hij later in de strijd tegen de koning en zijn soldaten , om het zigeuner volk van de onderdrukking te bevrijden. Als snel werd zijn genialiteit ontdekt door Amerika. Victor werd dan ook naar de States gehaald om er verder te studeren en in het geheim wapens te maken.

In Amerika leerde hij Reed Richards kennen, maar tijd om vrienden te worden was er niet. Victor merkte al gauw op dat Reed even geniaal was, mischien overtroefde Reed Victor wel. Victor's jaloezie en arogantie maakte van hem een zonderling. De enige keer dat hij sociaal deed, verliep dan ook niet perfect. Toen Reed toevallig in Victor's kamer was om contact te zoeken, zag hij dat Victor een foute berekening had gemaakt. Vol woede voor deze belediging van zijn inteligentie maakte Victor duidelijk dat Reed niet welkom was. Victor's experiment mislukte en hij werd verminkt voor het leven. Doom beschuldigde Reed van knoeien met zijn experiment en zwoer wraak Verminkt gaat hij op zoek naar een klooster in Tibet. Daar leert hij zijn magie te perfectioneren. Al gauw werd de leerling de meester. Hij combineerde magie met technologie voor zijn armor. Gewapend met deze kennis en macht ging hij terug naar Latveria om zijn familie te wreken en de macht over te nemen.

Books of Doom gaf een goed beeld van hoe ik me Doom voorstelde. Maar het zorgde er ook eveneens voor dat ik de menselijkheid en het lijden van hem begreep en meevoelde. Brubaker is er in geslaagd een ziel te geven aan dit verhaal. Deze mini-serie is goed leesvoer en verveelt je geen moment. Ik ben niet echt een grote fan van de tekenstijl maar het stoorde me ook niet. De tekeningen waren goed maar springen er niet uit.

Score : 7/10

20:55 Gepost door Malkavian | Permalink | Commentaren (1) | Tags: comics, review |  Facebook |

F.A.C.T.S, het eerste nieuws

F.A.C.T.S, de Convention in België licht een tipje van de sluier op. De eerste gast is niemand minder dan acteur Lance Henriksen . Hoewel hij bekend staat voor zijn schurkenrollen in heel wat films in het horror en SF genre, wordt hij het meest bewonderd bij het grote publiek omwille van zijn rol als de androïde Bishop in de Aliens film en als Frank Black uit de Millennium serie. Het is een hele eer om deze steracteur met cult allures te mogen ontvangen op F.A.C.T.S. 2006. De tekenaars van de party zijn oa Lectrr en William Tucci . Er zullen nog meer artiesten bijkomen.

18:53 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-07-06

Forgotten Realms: Dark Elf Trilogy (Comic Review)

Verhaal door R.A.Salvatore
Tekeningen door Tim Seeley
Uitgegeven door Devil's Due Publishing in 2006

R.A.Salvatore's verhalen over Drizzt Do'Urden zijn gekend door iedere Roleplayer en Fantasy liefhebber. De wereld waar Drizzt leeft, heet de Forgotten Realms. Deze wereld ligt ook aan de basis van computer games zoals oa. Baldur's Gate, Icewind Dale en Neverwinter Nights. Maar niet iedereen voelt de drang om daarvan de boeken te lezen , zeker niet een trilogie van 800 pagina's. Devil's Due Publishing kwam op het idee om deze boeken in strip vormen te gieten. Het werd een pracht van een comic reeks. The Dark Elf Trilogy bestaat uit drie delen, Homeland, Exile en Sojourn. Alle 3 geven ze een beeld van de eenzame Dark Elf. De 3 boeken van de Trilogie werden elk nog eens onderverdeeld in 3 comics van elk 48 pagina's. Snel uitgerekend geeft dat 144 pagina's per boek en 432 pagina's voor de volledig Trilogie .

Homeland

De Underdark is een ondergrondse wereld waar geen mens zich durft te begeven. In de eindeloze gangen van de Underdark wonen beesten die geen seconde twijfelen om je een kopje kleiner te maken. De Dark Elfs (ook Drow genoemd) wonen in de stad Menzoberranzan.

Drizzt wordt geboren te Menzoberranzan  als 3e zoon van Malice Do'Urden (Matron van Huis Do'Urden) als offer aan de Dark Elf godin Lolth. Zijn oudste broer Nalfein spaart zijn leven door zijn andere broer Dinin te vermoorden . Drizzt groeit op met de tradities van de Drow , namelijk de haat voor al de boven wezens, het respect voor Lolth de Spinnenkoningin, ... Hij traint voor een nakende oorlog. Al snel blijkt dat Drizzt aanleg heeft voorwapens. Hij wint zelfs van leerlingen uit hogere jaren . Hij geraakt bevriend met Guenhwyvar, de zwarte panter. Maar het Drow-leven spreekt Drizzt niet aan. Hij verlangt naar een leven weg van de Drow tradities. Allerlei gebeurtenissen zorgen ervoor dat Drizzt vluchten uit Menzoberranzan, diep het woeste Underdark in.

Exile

Samen met Guenhwyvar doolt Drizzt rond in de Underdark , vluchtend voor het geweld van de Dark Elfs en op zoek naar een nieuwe thuis. Maar de Underdark is niet echt een plaats waar je je gemakkelijk kan settelen. Hij leert er niet alleen nieuwe vrienden kennen maar ook nieuwe vijanden. Alsof dat nog niet erg genoeg is , volgt er een geest uit het verleden hem. Weeral  moet Drizzt vechten voor zijn leven . Noodgedwongen laat hij zijn nieuwe vrienden achter. Deze keer vlucht hij naar de onbekende bovenwereld.

Sojourn

Drizzt is klaar om opnieuw te beginnen in een wereld dat hij niet kent, volt afschuw en haat tegenover de Drow. Hij wordt er beschuldigd van moord op een plattelands familie. De onschuldige Drizzt gaat op zoek naar de echte moordenaars terwijl ze jacht op hem maken . Na dat de echte moordenaars zijn berecht , vlucht Drizzt voor de zoveelste keer weg. Hij komt de blinde ranger, Montolio Debrouchee , tegen die hem leert omgaan met de natuur. Drizzt wordt zijn nieuwe leerling. Er ontstaat een nieuwe vriendschap. Zij vechten zelfs zij aan zij als Graul de Orc Chieftain en diens leger de Grove aanvalt. Jaren verblijft Drizzt daar totdat Montolio sterft van ouderdom. Drizzt blijft achter met Guenhwyvar aan zijn zijde. Samen gaan ze verder naar het noorden, de wereld van Icewind Dale tegemoet.

Als grote fan van het fantasy genre is dit een geweldige reeks. Het verhaal is goed en een waardig adaptie van boek naar comic. De tekeningen zijn sfeervol. Soms zijn er enkele pagina's die inspiratieloos lijken en misschien wat overhaast getekend, maar al bij al een zeer geslaagde reeks. Een must voor elke Fantasy fan!


Score : 7,5/10

Devil's Due Publishing gaat ook de volgende trilogie uitgeven in stripvorm. De Icewind Dale Trilogy begint met The Christal Shard en zal in Augustus 2006 in de winkel liggen.

Enkele Screens van Sojourn #3

00:31 Gepost door Malkavian | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, review |  Facebook |

08-07-06

Marvel's Civil War

Ik wist het, Reality TV maakt alles kapot. Zelfs in de Marvel Comics is zo'n show het begin van de nieuwe gigantisch crossover. En als ik bedoel gigantisch dan is het ook gigantisch, want de moeder van alle crossovers (Marvel dus) geeft een antwoord aan DC's Infinity Crisis om U tegen te zeggen. Anyway, the New Warriors spelen de hoofdrol in zo'n reality show, zij worden door camera's gevolgd terwijl ze de villians mooi wat kletsen aant geven zijn. Maar hoogmoed komt ten val, ze nemen iets te veel hooi op hun vork. Ze vallen een group Villians aan die zich verscholen hadden in Stamford (Connecticut) en Nitro (een van de villians) veroorzaakt een explosie die aan 600 mensen het leven kost waaronder een volledig school kinderen. Natuurlijk was dat de druppel bij de gemeenschap en de regering. De regering werkt nu aan Super-human Registration Act oftwel SRA, daarbij zou iedere SuperHeld/Villian zich moeten laten registreren bij de US regering. Gans het project staat onder supervisie van S.H.I.E.L.D., dat nu niet langer onder leiding staat van Nick Fury maar onder Maria Hill. Zij is een ijskoude tante die geen sympathie heeft voor superhelden.

Al gouw vormen er zich twee campen tussen de helden. De ene groep onderleiding van Iron Man zijn voor de SRA, bij deze groep behoort oa. Dr. Reed Richards aka Mr. Fantastic, Dr.Henry Pym aka Antman/Giantman. De Pro groep wordt natuurlijk gesteund door de US regering en door S.H.I.E.L.D. De Contra groep onderleiding van Captain America en The Falcon zijn pariahs geworden omdat ze publieklijk tegen de wet zijn. Want als ze zich moeten laten registreren dan wilt het zeggen dat hun identiteit en hun privacy eigendom zijn van de US staat. Iets waar de Beacon of Liberty (Cap.A) niet echt mee kan lachen. Natuurlijk als iemand als Cap NEE zegt dan volgen er automatisch mensen. En blijven beide campen dus groeien.


VS

Persoonlijk ben ik enorm opgewonden over Civil War, zo een grootschalig evement is uniek in comic geschiedenis. De gevolgen van Civil War zal nog lang nasidderen in Marvel. Na Decimatione en House of M, weer een goede Crossover van Marvel die het Marvel Universum een veranderd brengt die hen klaar maakt om een nieuwe generatie comic lezers aan te spreken. Hier eventjes een korte inhoud van de verschillende reeds verschenen comics.

CIVIL WAR #1-2
Verhaal door Mark Millar
Tekeningen door Steve McNiven
Uitgegeven door Marvel in 2006

Civil War is het hoofdverhaal van de crossover, daarin krijg je de hoofdpunten en belangrijkste gebeurtenissen die er gebeuren. Nummer 1 gaat vooral over de vorming van de twee kanten. En nummer 2 gaat verder en laat zien hoe sommige helden met geweld worden gearresteerd omdat ze tegen de wet zijn en je krijg een verhulling die je niet direct zou verwachten.

CIVIL WAR : Frontline #1-2
Verhaal door Paul Jenkins
Tekeningen door Varia
Uitgegeven door Marvel in 2006

Frontline is een verzameling van verhalen die je kan omschrijven als aanvullend. Zij laten reacties zien van personen zoals J.J.Jameson als ook Spiderman die tussen twee vuren staat zijn idool (Cap.A.) versus zijn overtuiging (SRA).

Wolverine #43
Verhaal door Marc Guggenheim
Tekeningen door Humberto Ramos
Uitgegeven door Marvel in 2006

Wolverine is maar uit op een ding, Wraak. Hij wil en zal kost wat kost Nitro een paar adem gaatjes bij prikken. Wolverine wordt ook achterna gezeten door S.H.I.E.L.D. en door Iron Man want zij willen Nitro levend zodat hij als voorbeeld kan dienen in de Media.

Fantastic Four #538
Verhaal door J.Michael Straczynski
Tekeningen door Mike McKone
Uitgegeven door Marvel in 2006

Hierin lees je hoe de Fantastic Family omgaat met de Crisis. Reed is Pro, Sue is Pro maar heeft het er moeilijk mee, Jhonny ligt in coma nadat een menigte hem onderhanden heeft genomen als gevolg van Stanford-drama en the Thing weet niet wat te doen. Een Family op de scheuren van een burger oorlog.

New Avengers #21
Verhaal door Brian Michael Bendis
Tekeningen door Howard Chaykin
Uitgegeven door Marvel in 2006

New Avengers draait het verhaal rond Captain America. Ze volgen hoe hij ontsnapt aan S.H.I.E.L.D. en hoe hij denkt over de situatie. De vorming van zijn groep en de moeilijkheid om vrij te blijven. Het verhaal zit goed inelkaar maar spijtig van de tekeningen want Chaykin kan me niet overtuigen met zijn Dikke gezichten.

The Amazing Spider-man #533
Verhaal door J.Michael Straczynski
Tekeningen door Ron Garney
Uitgegeven door Marvel in 2006

Spiderman heeft een beslissing genomen en die beinvloed niet alleen zijn leven maar ook die van zijn familie. Want niet iedereen is blij met de beslissing en er zijn er veel uit op wraak.

Thunderbolts #103
Verhaal door Fabian Nicieza
Tekeningen door Tom Grummett
Uitgegeven door Marvel in 2006

De Thunderbolts onder leiding van Baron Zemo worden benaderd door Iron Man. Hij wil dat de Thunderbolts SRA steunen en dat zij het Strike Force worden tegen alle Super Villians die er rondlopen, want de wet slaagt niet alleen op de "goeie" maar ook op de "slechte" Supers. De Thunderbolts gaan akkoord met het arresteren van Villians, maar met Baron Zemo weet je nooit waar het gaat eindigen.

De volledige Civil War Checklist

13:26 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics |  Facebook |

07-07-06

Virgin Comics

Richard Branson werpt zich op een nieuw deel van de wereld. De Comics. Of ik nu moet juichen of moet zuchten, ik weet het niet goed. Virgin Comics is de naam en er gaan 3 soorten comic reeksen uitkomen. Shakti is de eerste soort van comics, deze gaan zich vooral concentreren op tradities en mythes van India. De eerste reeksen van Shakti zijn Ramayan reborn, Devi, Snakewoman en the Sadhu. Director's Cut comics word vooral een samenwerking tussen gekende film regiseurs. Hun visie zal in stripverhaal worden gegoten. De eerste Director die hier voor in actie treed is John Woo. Hij zal samen met Garth Ennis Seven Brothers maken. De 3de en laatste soort van comics is Our Voices deze zal innovatieve schrijvers/tekenaars hun ding laten doen. Dat is wat de website zegt tenminste.

Ik heb het artwork van Devi en Ramayan reborn gezien en ik moet zeggen dat het zeker niet slecht is. Maar zoals iedere comic liefhebber wel weet is dat ookal heb je prachtige tekeningen, als het verhaal op niets trekt dan zal je niet verder lezen. De schrijver van beide comics is Shekhar Kapur nu niet meteen een meester schrijver/director, maar iedereen verdient een kans natuurlijk. Maar zoals iedereen weet is geld niet echt een probleem voor Richard Brandson, zo zal bvb de eerste cover van Ramayan reborn door niemand minder dan Alex Ross worden geschilderd. De covers van Alex gaan nooit ongezien voorbij.

Als je het mij vraagt gaat Virgin Comics niet echt hoge toppen scheren. Eerder zullen deze in de richting gaan van Spirit of the Tao en tientalle andere soortgelijke comics die sterk beginnen maar al snel inspiratieloze comics worden. Een stille dood is meestal niet ver weg. De Indische Mythologie spreekt mij wel aan maar dan liefst de klassieke stijl en niet in een nieuw modern jasje. Rayaman reborn krijgt van mij zeker een kans maar het gevoel dat achterblijft bij het horen van Virgin Comics .............. Whats next?

Enkele Artworks uit de verschillende comics en op IGN vind je een gratis Promo nummer.

11:02 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (2) | Tags: comics |  Facebook |

06-07-06

Comic lovers think alike

Great mind think alike zeggen ze wel eens, en ik ga nog moeten geloven dat Great Comic fans ook past in dat gezegde. Het toeval wil dat er ook een andere blog bestaat met de naam Brainfreeze. De Blogger is hier een Blogster, een moeder die enorm van comics houdt en haar kinderen meeneemt op avontuur doorheen de comic wereld. I wish her the very best of luck with her blog and i will be stopping by frequently *wink*

Its a small world after all :)

http://-brainfreeze-.blogspot.com/

14:15 Gepost door Malkavian | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Superman Returns geen "super" opening

Superman Returns (2006) opent niet met een bang , maar maakt toch een solide indruk tijdens zijn release in de States. De film haalde in zijn openingsweek "slechts" 52 miljoen dollar. Niet slecht en zeker geen flop, maar de verwachtingen voor Superman lagen toch iets hoger, om niet te zeggen dubbel zo hoog. De film kon genieten van een verlengd weekend, maar behaalde op het einde van de rit maar 84 miljoen dollar terwijl vorig jaar tijdens hetzelfde vijfdaagse weekend War of the Worlds (2005) zo'n $100 miljoen opbracht. Nog geen reden tot paniek, maar Warner Bros is allesbehalve gerust in de cijfers. Superman Returns, die tussen de 250 en de 280 miljoen dollar kostte, kent aldus geen "super" start, én Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006) komt morgen uit in de States en deze film zal héél wat bezoekertjes afsnoepen.

Lees de volledige Blog op de Ultieme FilmBlog

01:55 Gepost door Malkavian in Films | Permalink | Commentaren (1) | Tags: comic, comics, film |  Facebook |

Wanted (review)

Verhaal door Mark Millar
Tekeningen door J.G. Jones
Uitgegeven door TopCow in 2004

Stel je voor, je bent een gewone kerel die elke dag met tegenzin naar het werk gaat, constant over zich heen laat lopen door jan en alleman, je vriendin neukt je beste maat maar je bent niet man genoeg om ze buiten te kegelen. Het riskantste dat je ooit gedaan hebt is een broodje met wasabi eten. En omdat je je daar wat stoerder door voelt eet je dat dan ook iedere dag. Met andere woorden je bent een loser, een sukkel, een hoopje miserie. Plotseling word de sandwishbar overvallen door een donkere mooie dame, ze begint wild in het rond te schieten en voor je het weet ben je de enige die nog recht staat. Je staat ver te pissen in je broek van schrik. De dame spreekt je aan met je naam en commandeerd haar te volgen. Dit overkomt Wesley Gibson in de mini-serie Wanted van Mark Millar en J.G. Jones.

Wesley, de stoere onderbroek ridder dat hij is, volgt The Fox (dat is de naam van de mooie dame) naar buiten. Daar word hem het nieuws meegedeelt dat hij de erfenis krijgt van zijn wijlen vader. Wesley die nooit zijn vader heeft gekend schrikt zich natuurlijk een ongeluk en nog een tweede erbij als hij te weten komt dat zijn vader gekend was als The Killer. Gekend is mischien een verkeerd woord want alleen de Onderwereld kent die naam. Wesley's vader en The Fox zijn lid van The Fraternity, een groepering van Villians over de ganse wereld. Leden van The Fraternity zijn onschendbaar, niemand kan hen iets doen, zij regeren de wereld. Jup, je hoort het goed. In Wanted zijn het de Villians die de touwtjes in handen hebben. "Mja, ..." hoor ik je al denken " de Superhelden zullen hen wel tegen houden" *MUUUUUUUUT* wrong answer. The Fraternity heeft elke mogelijke superheld van de aardbodem verwijderd, meer zelfs na een grote veldslag hebben ze zelfs ervoor gezorgt dat niemand de helden nog kon herinneren. Job nicely done zou ik zeggen. Natuurlijk als je de wereld verdeeld onder Villians dan creer je niet echt Vrede op Aarde. The Killer is dan ook vermoord geweest door een onbekende. Wesley krijgt achter deze spoedcursus echte geschiedenis te horen dat de enige manier om de erfenis van zijn vader te krijgen is om de nieuwe Killer te worden en zijn vader te wreken. *Gulp* En toen piste hij in zijn broek van de schok en greep naar een revolver en schoot de vleugels van een voorbij brommende vlieg. Hmmm, hij is inderdaad de zoon van zijn vader. Mischien is er toch nog hoop voor Wesley de loser.

Mark Millar creert een wereld op de vraag die iedere comic liefhebber zichzelf wel al eens heeft gesteld. What if the Villians won? En wie kan daar beter op antwoorden dan de genie achter Ultimate Xmen (#1-33), Ultimates (Vol1 & Vol2), The Authority, Superman:Red Son en sinds kort ook Civil War (Marvel). Millar neemt elementen die we allemaal herkennen uit zowel DC als Marvel klassiekers. The Killer is gebaseerd op Deadstroke, The Fox is Catwoman en zo ga je door de mini reeks nog verscheidene linken kunnen leggen naar oude bekende. De ruwe, grove aanpak van taalgebruik en actie past volledig in de sfeer van het verhaal. De tekeningen van J.G.Jones zijn prachtig, de redesign van alternatieve versies van gekende figuren werkt perfect. Je kan zien naar welk personage de link word gelegt maar zonder dat het een zwakke kopie wordt. Actie shots worden mooi in beeld gebracht. Dit hoort tot een van mijn top favorieten in mijn Comic Collectie. Zeker aan te raden voor de meer volwassen/ervaren comic lezers, en dit voor de subtiele hints naar The Classics. Met andere woorden "Get up you maggots and go fetch yourself a Trade Paperback of Wanted"

Score : 10/10

Extra : er zou een film versie van uitkomen, maar op IMDB staat nog niet veel informatie *IMDB* & *MovieFacts*

01:35 Gepost door Malkavian | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics, review |  Facebook |

04-07-06

DMZ on the ground ,TPB #1 (Review)

Verhaal door Brian Wood
Tekeningen door Riccardo Burchielli en Brian Wood
Uitgegeven door Vertigo in 2006

Welcome to America's Second Civil War, dat is de slogan van DMZ , een comic reeks dat zich afspeelt op Manhattan Island tijdens de 2de Burgeroorlog van Amerika. 5 jaar is de oorlog al bezig tussen de United States of America en de zo-genaamde "Free States". Manhattan Island is wat men noemt een DMZ (DeMilitarized Zone), een stuk niemandsland dat gebruikt wordt als buffer tussen twee vijandige "landen". Het hoofdpersonage is Matthew Roth, een fotograaf/technicus die op het laatste moment gecontacteerd werd geweest om een lid van een expeditie naar Manhattan te vervangen. Hij wordt aangenomen door de Pulitzer bekroonde journalist Viktor Ferguson. Zijn tocht naar faam kan beginnen, aangezien er nog nooit een journalist/fotograaf in de DMZ geraakt is. Laat staan dat er foto's zijn getrokken. Maar het duurt niet lang vooraleer het misloopt. De expeditie onder escorte van enkele US Marines wordt onder vuur genomen. Voor Matthew het goed en wel beseft is hij de enige overlevende van zijn groep in het midden van de DMZ.

Dan begint pas het verhaal. Hij gaat op zoek naar redding. Manhattan bestaat uit verschillende blokken en elke blok heeft zijn eigen baas, militie, wetten en regels. Overleven is de boodschap. Bij zijn eerste poging om in veiligheid te geraken, stoot Matthew op Zee. Zij is een verpleegster maar dan eentje met in het ene hand een verband en in het andere hand een pistool. Matthew leert al snel dat hij een keuze moet maken, gaan lopen of zijn job doen namelijk nieuws brengen vanuit DMZ. Gaandeweg leert hij dat de US Army niet zo vriendelijk is. Hij moet zich enorm moet aanpassen aan de regels van Manhattan.

Persoonlijk vind ik deze comic enorm geslaagd. Ik heb nu de eerste TPB uit en kan niet wachten tot er een nieuwe verschijnt. De tekenstijl van de Italiaanse tekenaar is subliem en past enorm goed bij het verhaal. Burchielli levert voor zijn eerste Amerikaanse comic puik werk door zijn unieke en prachtige tekenstijl. Brian Wood schrijft hard maar toch makkelijk te volgen dialogen. Het is dan ook een comic voor volwassenen. Een aanrader voor mensen die houden van Alternatieve Toekomst-beelden in het Genre van Y the Last Man.

Score : 8/10

Gelieve opmerking over schrijfstijl/fouten (want die zullen er inzitten ;)) te geven, ik ben geen professionele reviewer maar wil wel op een zo interesante manier nieuws en reviews brengen naar jullie toe.Alvast bedankt ;)

20:47 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (1) | Tags: comics, review |  Facebook |

Uw Horloge vanuit Japan komt aan om ........ ?

*SIGH* Frustratie allom. Ongeloof. How the Hell kunnen ze nu een packetje verliezen? Is het nu zo moeilijk om een packetje van de vlieger naar een box te doen, box te sorteren, te controleren, ff door de douane te gaan en dan verder te sturen naar mij.Eventjes schetsen. Op 9 juni heb ik in Japan een Design Horloge besteld, het zou mijn verjaardags kado worden van mijn Ma.

Op 12 juni komt het smiddags aan in Brussel. Het packetje kon ik mooi volgen via EMS.

Jun 12
11:41
Awaiting presentation to customs commissioner
BRUXELLES X-DOUANE BELGIUM

Dit is het laatste dat ik ervan gehoord heb. Donderdag 22 juni was mijn verjaardag en nog steeds geen horloge. Vrij geirriteerd besloot ik maar eens rond te bellen. Eerst het ministerie gebeld, kdacht als ik hoog begin zal ik wel ergens geraken. Daar kreeg ik enkele andere Telefoon nummers. Een van een andere tak van het ministerie (JeppieYay) en de nummer van ABX.
Op andere tak kreeg ik te horen in gebroken nederlands dat ze me niet kon helpen. Kzei dat het wel mooi was dat de nummer mij gegeven werd en dat ik er niets mee kan doen. Ze heeft me dan maar de GSMnr gegeven van haar baas. Kvind het wel fijn om te weten dat ze GSMnrs uitdelen aan iedereen die er maar achter vraagt. Swat ik ben naar de heer Hobin en kreeg nog slechter Nederlands en nog korter antwoord. Hij zat in de auto en ik moest hem de gegevens van het packet doormailen, hij ging er dan eens in kijken. Hehehe in de auto, yeah right. Khoorde op de achtergrond iemand roepen en hoorde een doos vallen (of allesinds toch dat geluid). Ma swat ik heb ondertussen de geachte mr Hobin al 3 keer gemailed en wacht nog altijd op een doodsimpel antwoord.

Maar daar ging ik het niet bij laten. Enorm geergerd belde ik naar ABX, daar kreeg ik iemand aan de telefoon die me in klare taal kon vertellen dat ze mij niet konden helpen (Eindelijk iemand die zegt hoe het is ipv rond de pot te draaien) aangezien het packet nooit naar ABX was gestuurt vanuit Brussel. De persoon in kwestie was wel enorm behulpzaam ondanks mijn boze toon. Hij zei me dat Taxipost die packeten in handen heeft en dat ik zeker naar hen moest bellen.
Dit deed ik dan ook direct, daar kreeg ik weer slecht nederlands te horen (kan er mij druk inmaken soms en zeker als ze je niet helpen, i know niet echt boeddhistisch van me maar ik krijg ook geen job als mijn frans niet naar behoren is) en de vrouw in kwestie vroeg mijn gegevens, het EMS nummer ,land van herkomst en waarde van het packet. Ze ging het onderzoeken en zei dat ze me het resultaat van haar onderzoek ging opsturen. Kvroeg haar om me te bellen met nieuws aangezien ik nu al lang genoeg aan het wachten was en ik eventjes geen vertrouwen heb in iets met de post opsturen. Ze ging dat zeker doen.

Dag nadien nog altijd geen antwoord of iets gehoort, mja het zit nu niet in mijn karakter snel iets los te laten *wink* Dus belde wij opnieuw Taxipost, bij toeval kreeg ik dezelfde mevrouw aan de telefoon. Ze wist me te vertellen dat ze gebeld had maar dat het bezet was en dat ze het nadien vergeten was om er achter te horen. Maar ik kreeg de scouts belofte dat ze het zeker ging doen. Sgoed, weekend komt er tussen en ik laat alles eventjes bekoelen. Ondertussen heb ik ook Japan een mail gestuurt om hun hulp in te roepen en heb die vertelde me dat ze EMS een onderzoek gingen laten uitvoeren.

Na een week had ik nog altijd niets gehoort en belde ik terug naar Taxipost, weeral dezelfde vrouw aan de telefoon (leek alsof ze maar 1 persoon hebben werken daar *grins* ) Toen kreeg ik het mooie en typische antwoord, "Heb je nog geen brief gekregen?" ..... *sigh* Ja want ik ben een persoon die een brief krijgt met uitleg wat er gebeurt is en dan nog eens gaat bellen om te vragen of ze al iets meer weten *roll eyes* . 2 dagen nadien kreeg ik een brief waarin stond dat het packet dus VERMIST is. Het toffe is dat ze Taxipost zich dus wegtrekt van de zaak. Ze zeggen dat ik het moet regelen met de Japanse eigenaar en dat zij voor niets tussen komen. Wel straf vind ik, het geraakt perfect van Japan tot in Brussel en dan is het vermist. Mja veel geloof ik er niet van, een packet dat vermist geraakt, gestolen zullen ze bedoelen. Bha, nu hopen papparassen werk in de hoop ik mijn geld ooit ga terug zien. .......... intussen tijd zal ik het maar eens opnieuw bestellen zeker?

01:49 Gepost door Malkavian in Persoonlijk | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-07-06

De allereerste keer .....

Den allereerste keer, tmoet er ooit van komen. Ge kunt deze zever eigenlijk gewoon zien als een test om te zien hoe de layout en de tekst er uitziet enzo van die toestanden.

Mja Bloggen, het heeft me nooit echt gegrepen maar ik ga me er toch eens aan wagen. Brainfreeze zal over vanalles gaan denk ik, heb nog niet direct een draai gevonden die ik er aan moet geven. Dus tis allemaal nog experimenteren ;)
Kheb een vrij eclectische geest, dus ik doe vaak aan onderwerp hopping in het echte leven dus verwacht dat ook maar hier :)Alle dingen die me intereseren zal ik wel ff komen zeveren, van Everquest2 tot Boeddhisme, van Films tot feestjes en overgaande naar personal stuff.

De kans dat het totaal niets word is er ma i dont give a f*ck
Om het met wijze woorden van Siddharta te zeggen :
"There are two mistakes one can make along the road to truth...not going all the way, and not starting."
Tot gauw ;)

15:18 Gepost door Malkavian in Persoonlijk | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |