08-07-06

Marvel's Civil War

Ik wist het, Reality TV maakt alles kapot. Zelfs in de Marvel Comics is zo'n show het begin van de nieuwe gigantisch crossover. En als ik bedoel gigantisch dan is het ook gigantisch, want de moeder van alle crossovers (Marvel dus) geeft een antwoord aan DC's Infinity Crisis om U tegen te zeggen. Anyway, the New Warriors spelen de hoofdrol in zo'n reality show, zij worden door camera's gevolgd terwijl ze de villians mooi wat kletsen aant geven zijn. Maar hoogmoed komt ten val, ze nemen iets te veel hooi op hun vork. Ze vallen een group Villians aan die zich verscholen hadden in Stamford (Connecticut) en Nitro (een van de villians) veroorzaakt een explosie die aan 600 mensen het leven kost waaronder een volledig school kinderen. Natuurlijk was dat de druppel bij de gemeenschap en de regering. De regering werkt nu aan Super-human Registration Act oftwel SRA, daarbij zou iedere SuperHeld/Villian zich moeten laten registreren bij de US regering. Gans het project staat onder supervisie van S.H.I.E.L.D., dat nu niet langer onder leiding staat van Nick Fury maar onder Maria Hill. Zij is een ijskoude tante die geen sympathie heeft voor superhelden.

Al gouw vormen er zich twee campen tussen de helden. De ene groep onderleiding van Iron Man zijn voor de SRA, bij deze groep behoort oa. Dr. Reed Richards aka Mr. Fantastic, Dr.Henry Pym aka Antman/Giantman. De Pro groep wordt natuurlijk gesteund door de US regering en door S.H.I.E.L.D. De Contra groep onderleiding van Captain America en The Falcon zijn pariahs geworden omdat ze publieklijk tegen de wet zijn. Want als ze zich moeten laten registreren dan wilt het zeggen dat hun identiteit en hun privacy eigendom zijn van de US staat. Iets waar de Beacon of Liberty (Cap.A) niet echt mee kan lachen. Natuurlijk als iemand als Cap NEE zegt dan volgen er automatisch mensen. En blijven beide campen dus groeien.


VS

Persoonlijk ben ik enorm opgewonden over Civil War, zo een grootschalig evement is uniek in comic geschiedenis. De gevolgen van Civil War zal nog lang nasidderen in Marvel. Na Decimatione en House of M, weer een goede Crossover van Marvel die het Marvel Universum een veranderd brengt die hen klaar maakt om een nieuwe generatie comic lezers aan te spreken. Hier eventjes een korte inhoud van de verschillende reeds verschenen comics.

CIVIL WAR #1-2
Verhaal door Mark Millar
Tekeningen door Steve McNiven
Uitgegeven door Marvel in 2006

Civil War is het hoofdverhaal van de crossover, daarin krijg je de hoofdpunten en belangrijkste gebeurtenissen die er gebeuren. Nummer 1 gaat vooral over de vorming van de twee kanten. En nummer 2 gaat verder en laat zien hoe sommige helden met geweld worden gearresteerd omdat ze tegen de wet zijn en je krijg een verhulling die je niet direct zou verwachten.

CIVIL WAR : Frontline #1-2
Verhaal door Paul Jenkins
Tekeningen door Varia
Uitgegeven door Marvel in 2006

Frontline is een verzameling van verhalen die je kan omschrijven als aanvullend. Zij laten reacties zien van personen zoals J.J.Jameson als ook Spiderman die tussen twee vuren staat zijn idool (Cap.A.) versus zijn overtuiging (SRA).

Wolverine #43
Verhaal door Marc Guggenheim
Tekeningen door Humberto Ramos
Uitgegeven door Marvel in 2006

Wolverine is maar uit op een ding, Wraak. Hij wil en zal kost wat kost Nitro een paar adem gaatjes bij prikken. Wolverine wordt ook achterna gezeten door S.H.I.E.L.D. en door Iron Man want zij willen Nitro levend zodat hij als voorbeeld kan dienen in de Media.

Fantastic Four #538
Verhaal door J.Michael Straczynski
Tekeningen door Mike McKone
Uitgegeven door Marvel in 2006

Hierin lees je hoe de Fantastic Family omgaat met de Crisis. Reed is Pro, Sue is Pro maar heeft het er moeilijk mee, Jhonny ligt in coma nadat een menigte hem onderhanden heeft genomen als gevolg van Stanford-drama en the Thing weet niet wat te doen. Een Family op de scheuren van een burger oorlog.

New Avengers #21
Verhaal door Brian Michael Bendis
Tekeningen door Howard Chaykin
Uitgegeven door Marvel in 2006

New Avengers draait het verhaal rond Captain America. Ze volgen hoe hij ontsnapt aan S.H.I.E.L.D. en hoe hij denkt over de situatie. De vorming van zijn groep en de moeilijkheid om vrij te blijven. Het verhaal zit goed inelkaar maar spijtig van de tekeningen want Chaykin kan me niet overtuigen met zijn Dikke gezichten.

The Amazing Spider-man #533
Verhaal door J.Michael Straczynski
Tekeningen door Ron Garney
Uitgegeven door Marvel in 2006

Spiderman heeft een beslissing genomen en die beinvloed niet alleen zijn leven maar ook die van zijn familie. Want niet iedereen is blij met de beslissing en er zijn er veel uit op wraak.

Thunderbolts #103
Verhaal door Fabian Nicieza
Tekeningen door Tom Grummett
Uitgegeven door Marvel in 2006

De Thunderbolts onder leiding van Baron Zemo worden benaderd door Iron Man. Hij wil dat de Thunderbolts SRA steunen en dat zij het Strike Force worden tegen alle Super Villians die er rondlopen, want de wet slaagt niet alleen op de "goeie" maar ook op de "slechte" Supers. De Thunderbolts gaan akkoord met het arresteren van Villians, maar met Baron Zemo weet je nooit waar het gaat eindigen.

De volledige Civil War Checklist

13:26 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comics |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.