07-07-06

Virgin Comics

Richard Branson werpt zich op een nieuw deel van de wereld. De Comics. Of ik nu moet juichen of moet zuchten, ik weet het niet goed. Virgin Comics is de naam en er gaan 3 soorten comic reeksen uitkomen. Shakti is de eerste soort van comics, deze gaan zich vooral concentreren op tradities en mythes van India. De eerste reeksen van Shakti zijn Ramayan reborn, Devi, Snakewoman en the Sadhu. Director's Cut comics word vooral een samenwerking tussen gekende film regiseurs. Hun visie zal in stripverhaal worden gegoten. De eerste Director die hier voor in actie treed is John Woo. Hij zal samen met Garth Ennis Seven Brothers maken. De 3de en laatste soort van comics is Our Voices deze zal innovatieve schrijvers/tekenaars hun ding laten doen. Dat is wat de website zegt tenminste.

Ik heb het artwork van Devi en Ramayan reborn gezien en ik moet zeggen dat het zeker niet slecht is. Maar zoals iedere comic liefhebber wel weet is dat ookal heb je prachtige tekeningen, als het verhaal op niets trekt dan zal je niet verder lezen. De schrijver van beide comics is Shekhar Kapur nu niet meteen een meester schrijver/director, maar iedereen verdient een kans natuurlijk. Maar zoals iedereen weet is geld niet echt een probleem voor Richard Brandson, zo zal bvb de eerste cover van Ramayan reborn door niemand minder dan Alex Ross worden geschilderd. De covers van Alex gaan nooit ongezien voorbij.

Als je het mij vraagt gaat Virgin Comics niet echt hoge toppen scheren. Eerder zullen deze in de richting gaan van Spirit of the Tao en tientalle andere soortgelijke comics die sterk beginnen maar al snel inspiratieloze comics worden. Een stille dood is meestal niet ver weg. De Indische Mythologie spreekt mij wel aan maar dan liefst de klassieke stijl en niet in een nieuw modern jasje. Rayaman reborn krijgt van mij zeker een kans maar het gevoel dat achterblijft bij het horen van Virgin Comics .............. Whats next?

Enkele Artworks uit de verschillende comics en op IGN vind je een gratis Promo nummer.

11:02 Gepost door Malkavian in Nieuws | Permalink | Commentaren (2) | Tags: comics |  Facebook |

Commentaren

ik zoek de blogboef die gisteren alles in de war stuurde

Gepost door: Kamiel de flik | 07-07-06

Ramayan Onlangs het eerste deel van Ramayan gelezen - zeker geen doorsnee of inspratieloze comic. Zowel tekeningen als tekst zijn wat mij beteft een groot succes - een sruk beter dan de hemiddelde IMAGE-comic om maar eens wat te nomen . Of de comic net zo interessant blijft, kan ik natuurlijk niet voorpellen - maar het begin is goed en nodigt uit tot meer. Daarnaast spreekt het concept - nieuwe, moderne comics van Indiase bodem - mij aan. Met 1 miljard inwoners en een bloeiende filmindustrie heeft India zeker kaarten in handen om ook op comicsgebeid een belangrijke rol te spelen - mits het medium comic zelf het overleeft, natuurlijk....

Gepost door: jAN VAN hEININGEN | 24-11-06

De commentaren zijn gesloten.