06-07-06

Superman Returns geen "super" opening

Superman Returns (2006) opent niet met een bang , maar maakt toch een solide indruk tijdens zijn release in de States. De film haalde in zijn openingsweek "slechts" 52 miljoen dollar. Niet slecht en zeker geen flop, maar de verwachtingen voor Superman lagen toch iets hoger, om niet te zeggen dubbel zo hoog. De film kon genieten van een verlengd weekend, maar behaalde op het einde van de rit maar 84 miljoen dollar terwijl vorig jaar tijdens hetzelfde vijfdaagse weekend War of the Worlds (2005) zo'n $100 miljoen opbracht. Nog geen reden tot paniek, maar Warner Bros is allesbehalve gerust in de cijfers. Superman Returns, die tussen de 250 en de 280 miljoen dollar kostte, kent aldus geen "super" start, én Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006) komt morgen uit in de States en deze film zal héél wat bezoekertjes afsnoepen.

Lees de volledige Blog op de Ultieme FilmBlog

01:55 Gepost door Malkavian in Films | Permalink | Commentaren (1) | Tags: comic, comics, film |  Facebook |

Commentaren

hoi Malkavians Bedankt voor de vermelding !

Toch een kleine bemerking. De update die je verschaft bij de post is niet juist. Superman haalde in zijn openingsweek 84,6 miljoen dollar in de States. Als het op box-office cijfers aankomt is er slechts één site van belang en dat is Box-office mojo. De andere sites moet je met een korreltje zout nemen, want studio's boosten maar al te graag hun cijfers.

Superman is ondertussen boven de 100 miljoen gegaan, maar pas in zijn tweede week (!), om precies te zijn op dinsdag 4 juli met 108 miljoen.

Hier vind je een gedetailleerd rapport van de cijfers:
http://www.boxofficemojo.com/movies/?page=daily&id=superman06.htm

;)
cheers,
dave


Gepost door: Dave | 08-07-06

De commentaren zijn gesloten.