04-07-06

DMZ on the ground ,TPB #1 (Review)

Verhaal door Brian Wood
Tekeningen door Riccardo Burchielli en Brian Wood
Uitgegeven door Vertigo in 2006

Welcome to America's Second Civil War, dat is de slogan van DMZ , een comic reeks dat zich afspeelt op Manhattan Island tijdens de 2de Burgeroorlog van Amerika. 5 jaar is de oorlog al bezig tussen de United States of America en de zo-genaamde "Free States". Manhattan Island is wat men noemt een DMZ (DeMilitarized Zone), een stuk niemandsland dat gebruikt wordt als buffer tussen twee vijandige "landen". Het hoofdpersonage is Matthew Roth, een fotograaf/technicus die op het laatste moment gecontacteerd werd geweest om een lid van een expeditie naar Manhattan te vervangen. Hij wordt aangenomen door de Pulitzer bekroonde journalist Viktor Ferguson. Zijn tocht naar faam kan beginnen, aangezien er nog nooit een journalist/fotograaf in de DMZ geraakt is. Laat staan dat er foto's zijn getrokken. Maar het duurt niet lang vooraleer het misloopt. De expeditie onder escorte van enkele US Marines wordt onder vuur genomen. Voor Matthew het goed en wel beseft is hij de enige overlevende van zijn groep in het midden van de DMZ.

Dan begint pas het verhaal. Hij gaat op zoek naar redding. Manhattan bestaat uit verschillende blokken en elke blok heeft zijn eigen baas, militie, wetten en regels. Overleven is de boodschap. Bij zijn eerste poging om in veiligheid te geraken, stoot Matthew op Zee. Zij is een verpleegster maar dan eentje met in het ene hand een verband en in het andere hand een pistool. Matthew leert al snel dat hij een keuze moet maken, gaan lopen of zijn job doen namelijk nieuws brengen vanuit DMZ. Gaandeweg leert hij dat de US Army niet zo vriendelijk is. Hij moet zich enorm moet aanpassen aan de regels van Manhattan.

Persoonlijk vind ik deze comic enorm geslaagd. Ik heb nu de eerste TPB uit en kan niet wachten tot er een nieuwe verschijnt. De tekenstijl van de Italiaanse tekenaar is subliem en past enorm goed bij het verhaal. Burchielli levert voor zijn eerste Amerikaanse comic puik werk door zijn unieke en prachtige tekenstijl. Brian Wood schrijft hard maar toch makkelijk te volgen dialogen. Het is dan ook een comic voor volwassenen. Een aanrader voor mensen die houden van Alternatieve Toekomst-beelden in het Genre van Y the Last Man.

Score : 8/10

Gelieve opmerking over schrijfstijl/fouten (want die zullen er inzitten ;)) te geven, ik ben geen professionele reviewer maar wil wel op een zo interesante manier nieuws en reviews brengen naar jullie toe.Alvast bedankt ;)

20:47 Gepost door Malkavian in Reviews | Permalink | Commentaren (1) | Tags: comics, review |  Facebook |

Commentaren

Nice Ik zou zeggen, keep up the good work. Veel kan ik hier niet op aanmerken, het leest aangenaam en vlot, 't weet te boeien, doe zo door zou ik zeggen!

Gepost door: Pieter (PVBPVB v. TNG form) | 09-07-06

De commentaren zijn gesloten.